Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Izumljen je genijalan uređaj za sporazumijevanje na 40 jezika

Prevodi i na hrvatski jezik

U pitanju je posljednja tehnologija koja omogućuje istodobno komuniciranje s drugima, bez obzira na jezik.

Ovaj mali, ali genijalni uređaj zvan MUAMA Enence instantno prevodi na preko 40 jezika, poput Googlovog Prevoditelja, a među kojima je i hrvatski.

Uređaj je načinjen jednostavno da bi ga baš svatko mogao koristiti, premda je opremljen najnovijom tehnologijom. Sve što se treba učiniti jest odabrati jezik na kojem se želi razgovarati i snimiti svoje riječi ili fraze.

Treba, dakle, klikniti na gumb “A” i govoriti, a potom otpustiti tipku “A” kako bi Enence Instant Translator automatski preveo izgovorenu riječ na odabrani jezik. Pritom će inozemni sugovornik čuti prijevod na svoj jezik.

Klikne li se gumb “B”, onda govori sugovornik iz inozemstva. Kada se se otpusti gumb “B” uređaj će automatski prevesti izgovorenu riječ na vaš materinji jezik.

Uređaj, između ostalog, omogućuje komunikaciju na indonezijskom, bugarskom, tradicionalnom kineskom, engleskom, hindu, japanskom, njemačkom, španjolskom, nizozemskom, thai, portugalskom, ruskom, arapskom, mađarskom, finskom, poljskom, vijetnamskom, slovačkom, katalonskom, hebrejskom,, malajskom, korejskom, francuskom, talijanskom, grčkom, češkom, turskom, ukrajinskom, norveškom i hrvatskom jeziku.

1 komentar

Možda će vas zanimati