Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Je li UPDF najbolji PDF anonator u 2023. godini?

UPDF

PDF datoteke su neizostavan dio današnjeg poslovanja, omogućavajući pouzdano dijeljenje i pregledavanje dokumenata na različitim uređajima. Međutim, mnogi nailaze na probleme kada pokušaju uređivati PDF datoteke. Danas postoje razni PDF anotatori koji mogu pomoći u tome, ali jedan se ističe daleko iznad svih.

Riječ je o UPDF-u kao jednom nenadmašnom pomoćniku. Ovaj PDF anotator olakšava uređivanje PDF datoteka, ali ima i puno dodatnih zanimljivih i korisnih značajki. Tako ih čini prilagodljivijima i lakšima za uređivanje, a o tome ćemo detaljnije reći u nastavku.

Je li UPDF najbolji PDF anotator u industriji?

Kada je riječ o radu s PDF dokumentima, UPDF softver se izdvaja kao najbolji PDF anotator u industriji. Dok su PDF datoteke odavno postale standard za dijeljenje i čuvanje digitalnih dokumenata, često se susrećemo s izazovom uređivanja ili dodavanja posebnih oznaka te se pitamo kako anotirati PDF?

Budući da mnoga poslovanja svoje dokumente i podatke dijele koristeći upravo PDF, veliko je olakšanje znati da možete brzo i efikasno urediti čak i PDF datoteku kako bi istaknuli nešto ili jednostavno pomogli drugima da shvate što ste htjeli reći.

Tada od velike pomoći mogu biti značajke kao dodavanje komentara i označavanje teksta. Također, možda ćete poželjeti dodati naljepnice, potpis ili neki posebni oblik u PDF, a upravo bi to moglo biti od velike pomoći. U tim situacijama UPDF dolazi kao najbolje rješenje koje omogućuje nevjerojatnu prilagodljivost i jednostavnost rada s PDF datotekama.

Za kraj, možda ćete htjeti brzo i jednostavno podijeliti svoju novu verziju PDF-a koju ste uredili po svojim željama i potrebama. Ne brinite, UPDF vam omogućuje čak i to.

Iz navedenih razloga ćemo istražiti niz impresivnih značajki ovog softvera za anotaciju PDF-a koje ga čine nezamjenjivim alatom u svijetu PDF dokumenata.

1. Dodavanje komentara i isticanje teksta u PDF-u

Dodavanje komentara i isticanje teksta u PDF-u

Ponekad ćete imati želju prokomtentirati neki određeni dio PDF dokumenta. Možda želite pomoći nekome s nekim dijelom, pohvaliti ili ga kritizirati, a tada će vam od velike pomoći biti sama mogućnost komentiranja PDF dokumenta. UPDF softver za anotaciju PDF-a omogućuje vam da dodate komentare u vaše PDF dokumente kako biste istaknuli važne dijelove ili pružili dodatne informacije. Komentare možete ostaviti koristeći tekstualne okvire, bilješke (sticky notes) ili jednostavno označavanje teksta koji komentirate.

Uz UPDF, možete koristiti i pregršt različitih način kako istaknuti neki određeni tekst ili dio teksta. Možete ga označiti bojom, podcrtavati ili prekrižiti kako biste istaknuli njegove ključne dijelove. Ova značajka je iznimno korisna za timsku suradnju, recenziju dokumenata i označavanje važnih informacija, kao primjerice kod učenja.

2. Dodavanje pečata i naljepnica u PDF

Dodavanje pečata i naljepnica u PDF

UPDF vam omogućuje personalizaciju vaših PDF dokumenata dodavanjem različitih vrsta pečata i naljepnica. Možete birati između više od 100 različitih oblika i simbola te čak stvarati vlastite prilagođene pečate. Ova funkcionalnost je korisna za označavanje dokumenata ili dodavanje posebnih oznaka koje odražavaju vaš osobni ili poslovni identitet.

3. Dodavanje potpisa u PDF

Dodavanje potpisa u PDF

S UPDF softverom, možete dodavati vlastite potpise u PDF dokumente na jednostavan način. Imate opciju da nacrtate ručni potpis ili unesete elektronički potpis. Osim toga, potpisi se lako mogu premještati na bilo koji dio dokumenta, čime se olakšava proces potpisivanja i autentifikacije dokumenata. Ova značajka je idealna za poslovne ugovore, obrasce i bilo koji dokument koji zahtijeva potpis.

4. Umetanje oblika i korištenje olovke u PDF-u

Umetanje oblika i korištenje olovke u PDF-u

UPDF softver vam omogućuje dodavanje različitih oblika u vaše PDF dokumente kako biste ih vizualno obogatili. Možete umetnuti pravokutnike, elipse, strelice, linije i druge oblike. Dodatno, imate potpunu kontrolu nad svojstvima tih oblika, uključujući stil, debljinu linije, boje ruba, boje ispune i prozirnost. Ova značajka vam omogućuje da stvarate grafike, dijagrame i sheme direktno u PDF dokumentima.

5. Dijeljenje anotiranog PDF-a putem poveznice

Dijeljenje anotiranog PDF-a putem poveznice

UPDF čini suradnju i dijeljenje PDF dokumenata iznimno jednostavnim. Nakon što završite sa svojim anotacijama i uređivanjem, možete jednostavno podijeliti dokument putem jedinstvene poveznice. Osobe koje primaju PDF putem poveznice mogu ga pregledavati, kopirati, preuzeti ili ispisati, sve bez potrebe za prethodnim preuzimanjem ili instalacijom PDF softvera. Ovo je sjajan način za brzu i učinkovitu suradnju s drugima, bez obzira na njihovu tehničku stručnost.

Osim što je PDF anotator, UPDF može još puno više

Opisali smo koje sve značajke alata UPDF možete koristiti kako biste uređivali PDF koristeći komentare, naljepnice, anotacije, bilješke, potpise i još puno toga. Međutim, UPDF svojim korisnicima nudi još mnogo različitih te jako korisnih značajki kada su u pitanju PDF dokumenti.

1. Uređivanje PDF dokumenta

Uređivanje PDF dokumenta

UPDF softver pruža vam sveobuhvatnu sposobnost uređivanja vaših PDF dokumenata. Bez obzira na to trebate li prilagoditi tekst, slike ili povezati informacije unutar dokumenata, UPDF nudi svestranu funkcionalnost za uređivanje PDF-ova.

S UPDF-om, lako možete uređivati tekst u PDF datotekama, uključujući dodavanje, uređivanje i brisanje teksta, te kontrolirati različite parametre teksta, poput fonta, stila i boje.Što se tiče slika u PDF datotekama, UPDF vam omogućuje dodavanje ili uklanjanje slika, kao i obavljanje raznih operacija na slikama, uključujući obrezivanje, izdvajanje, zamjenu i brisanje.

Također, ovaj softver omogućuje povezivanje informacija u PDF dokumentima putem linkova, što vam omogućuje dodavanje veza prema web stranicama ili povezivanje stranica unutar PDF-a. Uz to, s UPDF-om možete jednostavno dodavati vodene žigove u PDF dokumente kako biste ih označili. Uz UPDF možete čak i uključiti ili promijeniti pozadinsku boju vaših PDF dokumenata te kontrolirati njezinu prozirnost i slično.

2. UPDF AI

UPDF AI

Jedna od najimpresivnijih značajki UPDF alata je njegova osobna umjetna inteligencija – UPDF AI. Ovaj AI može sažeti i složene dokumente koji se protežu na tisuće stranica, omogućavajući korisnicima da shvate sadržaj takvih dokumenata unutar nekoliko minuta. AI sustav precizno sažima tablice i grafikone, isporučujući kristalno jasne i precizne detalje.

UPDF AI također podiže razumijevanje PDF dokumenata na novu razinu. Dok mnogi drugi alati za rad s PDF datotekama analiziraju podatke samo na osnovnoj razini, UPDF AI pametno analizira podatke.

Još jedna impresivna značajka UPDF AI je mogućnost prevođenja PDF dokumenata napisanih na različitim jezicima, a uz sve to, UPDF AI omogućuje korisnicima interakciju s dokumentima putem jednostavnih naredbi.

UPDF AI je veliki korak naprijed u radu s PDF datotekama, čineći ih pristupačnijima, razumljivijima i interaktivnijima nego ikad prije. Ova inovacija postavlja UPDF kao lidera u industriji PDF softvera.

3. OCR

OCR

UPDF uključuje moćnu OCR (Optical Character Recognition) značajku koja vam omogućuje pretvaranje PDF dokumenata u one koje je moguće pretraživati i uređivati. OCR je tehnologija koja automatski prepoznaje tekst unutar slika i skeniranih dokumenata, čineći ga dostupnim upravo za pretraživanje i uređivanje.

Ova OCR značajka nudi tri različita izgleda pri izlazu, pružajući vam fleksibilnost ovisno o vašim potrebama:

  • Samo tekst i slike – omogućuje pretvaranje teksta i slika u pretraživ i urediv format, čime omogućava laku manipulaciju sadržajem.
  • Tekst iznad slike – zadržava originalno formatiranje dokumenata tako da se slike i ilustracije održavaju kao sloj ispod teksta. Ovo omogućuje uređivanje i pretraživanje teksta, ali čuva izvornu estetiku dokumenata.
  • Tekst ispod slike – čuva izvorno formatiranje postavljanjem sloja teksta iznad sloja slika. Ovom opcijom možete pretraživati tekst, ali nije moguće uređivanje.

UPDF OCR omogućuje konverziju skeniranih PDF dokumenata u praktičniji i interaktivniji format, pružajući vam kontrolu nad sadržajem i oblikovanjem.

4. Konverzija PDF-a

Konverzija PDF-a

UPDF omogućuje korisnicima različite načine konverzije PDF dokumenata, pružajući preciznost i očuvanje formata. Evo nekoliko opcija za konverziju PDF dokumenata uz UPDF:

  • Konverzija u Office formate – Ovo vam omogućuje uređivanje dokumenata u njihovim izvornim aplikacijama kao što su Word, Excel, PPT, i drugi.
  • Konverzija u ili iz slika – Ovo vam omogućuje pretvaranje PDF-ova u različite tipične formate slika kao što su PNG, JPEG, BMP, GIF i TIFF, i obratno.
  • Konverzija u tekstualne formate – Možete lako pretvoriti PDF-ove u običan tekst ili Rich Text Format (RTF) za jednostavno uređivanje u običnim uređivačima teksta.
  • Konverzija u HTML/XML – UPDF omogućuje konverziju PDF dokumenata u potpuno uređive HTML i XML datoteke, što je posebno korisno za izradu web sučelja.
  • Izvoz u PDF/A – Ako želite arhivirati i povlačiti informacije iz PDF datoteka, UPDF vam omogućuje spremanje PDF-ova u formatu PDF/A, koji je usklađen s ISO standardom.
  • Konverzija skeniranih PDF-ova u uredive formate s OCR-om – UPDF uključuje ugrađeni OCR konverter koji precizno transformira skenirane PDF-ove u pretražive ili uredive PDF datoteke.

5. Kreiranje i popunjavanje PDF obrazaca

Kreiranje i popunjavanje PDF obrazaca

UPDF nudi sveobuhvatnu podršku za stvaranje obrazaca, prepoznavanje polja u njima i njihovo popunjavanje, potpisivanje, slanje te dijeljenje. Na ovaj način možete kreirati svoje obrasce bez potrebe za fizičkim ispisom i svime što je nekoć bilo bitno. Isto tako možete elektronički potpisivati dokumente, bez potrebe da osobno idete na mjesta na kojima se dokumenti izdaju. Mogućnosti kreiranja i uređivanja obrazaca uz UPDF su beskrajne i maksimalno olakšavaju svakodnevicu.

Usporedba UPDF-a s Adobe Acrobatom

Usporedba UPDF-a s Adobe Acrobatom

UPDF se ističe kao superioran izbor u usporedbi s Adobe Acrobatom iz više ključnih razloga. Prvo, UPDF nudi izuzetnu vrijednost za novac u usporedbi s Adobe Acrobatom. Cijene UPDF-a su konkurentnije i pristupačnije, čineći ga izvrsnim rješenjem za pojedince i tvrtke koje žele uštedjeti na PDF softveru, a istovremeno dobiti širok raspon moćnih alata za rad s PDF-ima. Uz to, UPDF nudi i besplatnu verziju koju možete isprobati kako biste se sami uvjerili u njegovu moć (PDF Annotator Free Download verzija).

Drugi značajan razlog zašto UPDF nadmašuje Adobe Acrobat su njegove opcije za dodavanje naljepnica i pečata. UPDF nudi više od 100 različitih naljepnica i pečata, dok Adobe Acrobat ne može konkurirati ovoj raznolikosti. Ovo je posebno korisno za one koji žele personalizirati i označiti svoje PDF dokumente na različite načine.

Nadalje, UPDF se ističe svojom AI značajkom, koju Adobe Acrobat ne nudi. UPDF-ova umjetna inteligencija omogućuje korisnicima da sažmu i tumače kompleksne PDF dokumente, čime značajno povećavaju učinkovitost čitanja i analize. Ova tehnologija čini UPDF ne samo alatom za uređivanje PDF dokumenata već i naprednim instrumentom za razumijevanje i obradu sadržaja.

Upravo smo zato gore istaknuli i tablicu značajki ova dva softvera kako bi ih mogli jednostavno usporediti.

Zaključak

Ako tražite softver uz koji ćete moći vršiti praktički sve operacije koje poželite nad PDF datotekama, UPDF je definitivno pravi izbor. U značajkama koje smo naveli ne može mu konkurirati nitko, a uz sve njih, sada nudi i nevjerojatan popust od čak 63% za svoje kupce. Uz taj popust, moguće je osvojiti i neku vrijednu nagradu kao iPad Air ili Apple Watch.

Posjetite ovaj link kako biste dobili ekskluzivni popust na UPDF Pro.

(Sponzorirani članak)

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...