Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Jesu li vam se ikad zalupila vrata od stana, a ključevi ostali unutra ?

Foto: Pixabay

Ispratili ste goste do lifta, a vrata od stana lagano zaškripe i klik. Prvo se primate za džepove i skužite da imate problem. Neki takav problem podjele s gostima na odlasku, a neki će pričekati da gosti otiđu. I što sad ?

Ako niste imali takav slučaj ili ako jeste, svakako je poželjno jedan “rezervni ključ” smjestiti kod Vaše bliske osobe (roditelja, sestre, braće, susjeda, ljubavnice, ljubavnika..), ali ako i niste dali svoj ključ na čuvanje postoje i druge metode, nije kraj.

Vrlo opasna metoda koju ljudi često prakticiraju da prelaze s balkona na balkon. Opasno je već ako je stan na visokom prizemlju, a kamoli na prvom katu ili više. Imajte na umu da ograde na balkonu s vremenom oslabe i sa svojom težinom mogli bi zakomplicirati situaciju. Isto tako lagano se i poskliznete i zato svakako ovu metodu ne prakticirajte jer je opasna po život.

Druga metoda koju ljudi najčešće prakticiraju je da pokušavaju provaliti vrata stana. Rastavljaju bravice, guraju nepoželjne predmete i s time još pokvare mehanizam brave ili cilindra. 

Sve ovo napisano do sada nismo mi izmislili nego smo potražili iskusne bravare na području Zagreba i porazgovarali s njima.

Pretragom Googlea došli smo do Bravar Zagreb koji se višegodišnje bave otvaranjem vrata stana i posjeduju alat baš za tu namjenu. Gospodin kaže da su takve intervencije svakodnevne jer cca 70% vrata imaju vanjsku fiksnu kuglu koja ima svoje mane i vrline. Vrlina je što će pri izlasku iz stana ili kuće vrata biti stalno zaključana, ali mana je baš to o čemu pišemo. Njihove su cijene intervencije uglavnom oko 300kn unutar radnog vremena i do 600kn u noćnim ili ranojutarnjim satima. Do Vas dolaze kroz pola sata. 

Nazvali smo još jednog bravara koji je rekao da je na raspolaganju od 0-24h, 365 dana u godini i da će se cijena za otvaranje ili otključavanje vrata stana saznati kod samog razgovora, ovisno o vremenu poziva i lokaciji.

Što ako se vrata automobila zaključaju, a ključ ostane u vozilu ?

Foto: Pixabay

Ostavili ste ključeve u autu, a automobil se u međuvremenu zaključa. Niste ni znali da Vaš auto ima takvu sposobnost.

Velik broj vozila ima “samo zaključavanje” baš iz razloga da ga ne bi zaboravili zaključati. Neki se auti zaključaju kroz 15 sekundi dok neki do 1 minute. I to je super stvar ako niste ostaviti jedan jedini ključ u svome ljubimcu. Potražili smo i takav slučaj na Googleu i došli do jednostavne stranice https://otvaranje-auta.com/ i nazvali vrlo ljubaznog gospodina. Kazali smo da na sreću nismo u takvoj situaciji nego nas više interesira kakav je postupak. Izlaze na teren kroz 15 minuta i ovisno o vozilu auto će biti otključan kroz nekoliko minuta bez nastale ikakve štete. Gospodin nije skrivao cjenik i rekao je da se cijena kreće od 200 do 400kn, ovisno o vozilu i lokaciji. 

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Jerry, internetska usluga osiguranja automobila, provela je studiju u kojoj je procijenila ponašanje u vožnji 20.000 vozača koji su prešli više od 12 milijuna...

Automoto

Kupili ste auto sa godinom proizvodnje 0d 1995 na dalje? Tada ste možda suočeni sa jednim (ne)problemom za kojega niste znali. Do 1995 godine...

Automoto

Kina stvarno ima sve, a TomTop trgovina nam donosi multimedijalni centar za vaš auto koji se prodaje za malo više od prosječnog auto radija!...

Automoto

Akutna kriza i nezaposlenost rezultira problemima koji su u vrijeme boljeg gospodarskog stanja bili tek na marginama društva; provale i krađe automobila, primjerice. Srećom...

Automoto

Stiže jesen i s njima jesenje kiše, i ima li veće muke nego kad vam u gradskoj kiši pokisne netom oprani automobil? To su...

Tech

Čitav je niz načina kojima se mjere performanse nekog automobila – potrošnja goriva, primjerice – no svima najzanimljiviji podatak je onaj o maksimalnoj brzini....

Automoto

Ako do sad niste znali, ili poznate nekog tko nije znao, ovaj kratak video bi vas mogao naučiti kako bočno parkirati svoj automobil.

Tech

sQuba, proizveden od švicarske kompanije Rinspeed, prvi je automobil koji se može voziti i po cesti i po vodi.