Pratite nas

Gadget

JustFog P14A Compact KIT – [RECENZIJA] vape uređaja

Objavljeno

-

Uređaj koji danas predstavljamo nalazi se u posebnoj kategoriji, Vape uređaja, točnije Pod sistem za ljubitelje vapeanja. Samo za 18+, u nastavku slijedi recenzija Just Fog P14A Compact KIT uređaja za isparavanje.

Ako tražite dobar Pod sistem, dovoljno jak uređaj koji daje gusti oblak, i dovoljnu dozu nikotina, svakako pročitajte recenziju, i razmislite o kupovini kompaktnog sistema koji ćemo opisati u nastavku.

Kako i sam koristim mnoge vape pod sisteme, mislim da je zgodna prilika da predstavim jedan model koji koristim već dulji period, a pokazao se jako kvalitetnim, i dosta dobrim.

JustFog nije poznati brend kao što su Vaporesso, SMOK, ili Eleaf, ali je meni možda i najdraži pod sistem s kojim isparavam nikotinske soli. Kompaktan dizajn, dobar grijač i solidna baterija, daju kombinaciju koja me oduševila. Pored toga, Just Fog P14A ima još neke adute, koje ću napisati u nastavku.

JustFog P14A Compact KIT

Bijela kutija manjih dimenzija sadrži jako dobar pod sistem kit. Unutar originalnog pakiranja nalazi se uređaj, tank i nosač grijača. Dobit ćete naravno i upute o korištenju, na Engleskom, a na samoj kutiji jednu naljepnicu “strugalicu” ispod koje se krije kod za provjeru originalnosti uređaja. JustFog dolazi iz Južne Koreje, i manje je poznat brend kod nas. To nikako ne znači da nema prostora za ovaj tekst, jer je riječ o kvalitetnom pod sistemu, kojeg ja osobno koristim već skoro godinu dana bez problema koje vrijedi spomenuti.

P14A

Ipak, za potrebe recenzije, navest ću neke pozitivne i negativne stavke u vezi samog uređaja.

Sadržaj kutije:
1x compact battery
1x P14A clearomizer
1x user manual

Napomena: Compact battery je u stvari kućište uređaja u kojem se nalazi baterija i elektronika, zajedno sa gumbom za ON/OFF i aktiviranje grijača za vrijeme isparavanja.

JustFog – nikotinske soli

U kutiji neće doći početni grijač (coil), pa je važno naručiti i odgovarajući grijač uz pod sistem. Na izbor se nude 2 tipa grijača sa različitim otporom. Crveni ( 1.2Ohm) ili crni ( 1.6Ohm) grijači lako se ugrađuju, a otpor će dati neke razlike prilikom vapeanja. Crni grijač ima dulji vijek trajanja i čuva bateriju, dok će crveni grijač smanjiti trajanje baterije i brže će se “uništiti”, ali će dati veći oblak i jaču aromu dok parite.

Crna boja: 1.6Ohm (8W)
Crvena boja: 1.2Ohm (11W)

U kućištu se nalazi baterija, a sa donje strane USB priključak za punjač. Na donjoj strani je smješten gumb za paljenje, ispod kojeg se nalazi LED lampica koja svijetli u 3 različite boje.

Različite boje ispod gumba označavaju stanje baterije:
Bijela LED: baterija 100% puna
Plava LED: baterija ispod 75% kapaciteta
Zelena LED: baterija ispod 50% kapaciteta
Crvena LED: baterija ispod 25% kapaciteta i preporučuje se staviti uređaj na punjač.

Tehničke specifikacije

Malo tehničkih detalja slijedi u nastavku. JustFog P14A Compact KIT je kompaktan uređaj, lagan je i dovoljno malen da stane u ruku, ili kada se ne koristi u bilo koji manji pretinac. Kućište je metalno, sa posebnim dizajnom koji čuva tank i kompletan mehanizam clearomizer od mogućeg oštećenja.

Ovaj pod sistem dolazi sa ugrađenom baterijom od 900mAh kapaciteta, što je dovoljno za jednodnevnu upotrebu, uz moguću jednu nadopunu baterije. Baterija će trajati duže ako se koristi 1.6Ohm grijač (crne boje), ali će jedna nadopuna na dan biti dovoljna bez obzira na odabir grijača.

Tank u koji točite e-tekućinu (nikotinske soli) plastični je, lagano toniran, i najvažnije od svega; izveden je jako dobro da nećete imati curenje tekućine bez obzira kako koristili pod. Tank (clearomizer) ima kapacitet nešto ispod 2ml, točnije 1,9ml, što je ok, po meni. Lako se odvoji sa postolja, i točenje tekućine je jednostavno. Da napomenem, clearomizer se odvaja tako što se pritisne prema dolje, i odvija u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Ovakav mehanizam je zaštita, da djeca slučajno ne dođu u dodir sa e-tekućinom. Vraćanje clearomizera je slično, pritisak prema dolje, i zavrtanje u smjeru kazaljke na satu.

Kada se clearomizer učvrsti, popustite pritisak, i onda kružnim pokretima lijevo/desno možete podesiti protok zraka (airflow).

Grijač (coil) se instalira na isti način. Nalazi se ispod tanka, što znači da trebate ukloniti tank, i tek tada imate pristup postolju za grijač.

Grijači za JustFog su dosta kvalitetni, izrađeni od metalnog kućišta sa prirodnim pamukom unutra. Kada kupujete grijače, možete birati klasični sa metalnom niti, ili grijač sa keramičkim premazom. Ovi drugi su trajniji, i daju bolju aromu, bez neželjenih aroma na jeziku ili u grlu.

Sa donje strane, na tijelu uređaja, pored USB priključka nalazi se LED lampica koja može da svijetli crvenom bojom (dok se uređaj puni), ili plavom bojom (kada je pod napunjen).

Gumb za paljenje smješten je na donjem dijelu, a uređaj se pali/gasi kratkim pritiskom na gumb 4 puta. Kada je uređaj upaljen, pritiskom na gumb palite grijač, i povlačite ili usta na usta (mouth to mouth), ili usta u pluća (mouth to lung).

Specifikacije:
1,9ml kapacitet tanka
900mAh kapacitet baterije (integrirana)
1.2 i 1.6 Ohm grijači

Napomena: Pod sistem je namijenjen isključivo za nikotinske soli. Standardne tekućine neće dati željeni efekt, i ne preporučuju se u ovoj kombinaciji.

Recenzija na kraju

JustFog P14A je već stari model, ali je jako dobar i svakako zaslužuje recenziju. Još uvijek se može kupiti online, ali savjetujem kupovinu novijeg modela, kojeg ćemo spomenuti na kraju teksta.

Pozitivno: kompaktan uređaj, s kojim se lako rukuje i odličan je za početnike, ali i one upućene, jer se lako nosi i koristi. Nema probleme sa curenjem tekućine, tank je poprilično velikog kapaciteta, sa prozirnom stjenkom tako da se lako može vidjeti popunjenost. Baterija ima veliki kapacitet, ako uređaj usporedimo sa sličnim pod sistemima. Grijači su kvalitetni i dugo traju. Lako se radi zamjena grijača. Punjenje baterije ne traje dugo, nekih 20-30 minuta od prazne baterije možete očekivati potpuno napunjenu bateriju. Otvor za reguliranje zraka lako se namjesti. Mehanizam za nadolijevanje tekućine, i zamjenu grijača ima zaštitu, da djeca ne dođu u kontakt s tekućinom.

Negativno: Crna boja sa mog primjerka ljušti se, što ostavlja tragove u ruci. To sam riješio tako da sam svu boju sastrugao, do metalne površine. Gumb za paljenje uređaja, i za aktiviranje grijača dok vapeam nalazi se na donjem dijelu zbog čega je malo nezgodno koristiti taj gumb. Baterija je OK, ali bi bilo odlično da ne treba nadopunjavati uređaj tijekom dana.

Ovaj pod sistem je odličan izbor za one koji žele ući u svijet vapeanja. Svakako je dobar model za početnike, ali i one koji žele neki kompaktan manji KIT s kojim neće imati problema.

Kako sam spomenuo, model je već na zalasku, ali je predstavljen nasljednik, na kojem su (kako se meni čini) ispravljeni nedostatci ovog modela.

JustFog Compact 14 Starter Kit jako je sličan modelu iz naše recenzije, s tim da sigurno popravlja dvije stavke iz našeg pasusa “Negativno”. Novi model ima gumb na gornjem dijelu kućišta, što znatno olakšava korištenje. Pored toga, baterija u novom modelu ima kapacitet od 1500mAh, što je značajno poboljšanje.

Ako se odlučite za kupovinu, a ne želite riskirati ljuštenje boje, možda je najbolje odabrati JustFog Compact 14 Kit srebrne boje. Pretpostavljam, ako se boja i bude ljuštila, možete je ukloniti, a opet da uređaj izgleda originalno.

Na novom modelu se nalaze 3 LED lampice, smještene na gornjem dijelu, koje signaliziraju stanje baterije. To je svakako još jedna dobra stvar, koja je ispravljena izlaskom novog JustFog modela.

JustFog Compact 14 Starter Kit možete nabaviti na Gearbestu po cijeni od oko 40 EUR.

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Gadget

Biste li trebali puniti mobitel cijelu noć?

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Pametnim telefonima, bez kojih više gotovo i ne možemo, baterija je jedna od glavnih boljki. Brzo se isprazni, može brzo izgubiti svoj puni kapacitet i često se događa da ostaje bez energije baš kad nam mobitel najviše treba.

Litij-ionske baterije su naročito osjetljive na brzi protok struje i što ih dulje punite, dugoročno im nanosite veću štetu. To nije zato što baterije mogu biti “previše napunjene”, jer to ne postoji.

Ako imate pametni telefon, velika je vjerojatnost da ga napaja litij-ionska baterija. Većina je telefona dizajnirana da prihvaća električnu energiju što je brže moguće ne bi  li se vrijeme punjenja smanjilo, ali kako struja teče brzo s jedne strane baterije na drugu, to onda negativno utječe na bateriju što, dugoročno gledano, može skratiti njezin životni vijek.

Začudo, takozvano prekomjerno punjenje, tj. punjenje baterije koje je nekoliko sati duže od potrebnog, nije nešto što joj šteti, kako dobar dio ljudi smatra. Pametni telefoni “znaju” kad su postigli puni kapacitet i imaju ugrađene posebne čipove koji ih sprječavaju u apsorbiranju bilo kakvog viška energije.

Čak 44 % vlasnika pametnih telefona često mijenja svoje uređaje i vrlo vjerojatno nemaju dovoljno dugo telefon da bi uvidjeli učinke čestih punjenja. No vlasnici koji imaju želju svoje ljubimce zadržati što je dulje moguće to mogu učiniti jednostavnom promjenom punjača.

Hatsem Zeine, vlasnik tvrtke Ossia koja se bavi bežičnom tehnologijom savjetuje punjenje manje snažnim punjačem, primjerice punjenje iPad Pro uređaja s iPhone punjačem i držanje baterije na temperaturi od oko 15 do 22 stupnja.

Punjenje preko noći, dakle, neće naštetiti bateriji zbog pretjeranog punjenja samog po sebi, nego zbog izloženosti visokoj temperaturi.

Nastavi čitati

Gadget

Nekoliko ludih gadgeta budućnosti

NIste ni znali da vam ovo treba

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Evo nekoliko neobičnih izuma u zadnje vrijeme za koje vjerojatno niste znali da postoje.

Ambijentalno svjetlo za vašu WC školjku

Foto: Illumibowl

Illumibowl svjetlo je jedan od onih izuma za koje se ljudi ojađeno krive zašto se oni sami toga prije nisu sjetili. U pitanju je kompaktno svjetlo koje se montira ispod WC sjedala te koje onda osvjetljava poklopac i školjku bojama po korisnikovom izboru. Pored one očigledne namjene postoji i ona praktična. Uz Illumibowl čovjek ne mora svaki put upaliti svjetlo u kupaonici kada ga uhvati zov prirode.

Džepni spektrometar

Foto: Linksquare

Ako ste jedan od onih ljudi koji inzistiraju na zdravoj i svježoj hrani, LinkSquare je proizvod za vas. Uređaj je to koji može skenirati hranu, tekućinu i slično. Ovaj praktičan gadget je stvoren za kuhinju, putovanja i shopping. U dućanu njime uredno možete provjeriti koji je komad mesa ili povrća najsvježiji. Još da je samo ugrađen u pametni telefon, gdje bi mu bio kraj…

WC za mačke koji se sam čisti

Foto: Litter-Robot

Oni najnemarniji (ili možda ipak najnapredniji) vlasnici mačaka su već zacijelo kupili automatski zahod za kućne ljubimce. Robotizirana kutija s pijeskom odmah ubacuje otpad u izolirani spremnik, a vlasnik samo treba izvući spremnik van i isprazniti ga. Blagodat koju je bitno za napomenuti jest da je kapacitet zahoda moguće pratiti na pametnom telefonu. Ovako se olakšati brige o čišćenju može svatko tko ima 450 eura.

Antigadget

Foto: Dugoni

Yondr je jedan gadget koji je namijenjen očuvanju reda i privatnosti, a njegove mete su  – pametni telefoni. U pitanju je mali spremnik za telefon koji blokira korištenje uređaja u tijeku školskog sata, predstave, posjeta knjižnici i slično. Radi na principu toga da uređaj sprema telefon u posebnu malu torbicu koja se zaključava magnetskom bravom.

Nastavi čitati

Gadget

Predstavljamo 2 Xiaomi usisavača s posebnim akcijskim cijenama

Objavljeno

-

Objavio

Kako smo i do sada radili, i ovoga puta našim čitateljima nudimo promotivne kodove na kvalitetne i zanimljive proizvode sa stranice Geekbuying.

Koristimo priliku da vam predstavimo dva pametna uređaja, Xiaomi Mijia 1S robotski usisavač, i Xiaomi Dreame V9 ručni usisavač bez kabela.

Xiaomi Mijia 1S usisavač

Xiaomi Mijia 1S

Ovaj pametni usisavač radi posao za vas. Koristi LDS SIAM + Vizualnu SLAM navigaciju za određivanje puta kojim će proći i očistiti prostorije vašeg doma. Snaga usisavanja je 2000Pa, što je sasvim dovoljno da pokupi prašinu, sitne ostatke, ali i one nešto veće.

Koristeći aplikaciju, ovaj pametni usisavač može zaobići dijelove prostorije koje ste zadali, ili se bolje usredotočiti, da pažljivije očisti određena mjesta. Više o Xiaomi Mijia S1 pametnom robotu pročitajte na ovom linku.

Kako smo navikli kod Xiaomi pametnih usisavača, i ovaj model ima u sebi pametno rješenje za punjenje baterije. Kada osjeti da je baterija pri kraju, robot će sam doći na mjesto punjenja, nadopuniti bateriju i nastaviti sa čišćenjem, tamo gdje je stao. Isto će uraditi i po završetku posla, kada obavi dnevni zadatak, „parkirat“ će se na punjač i čekati sljedeći radni zadatak. Iskoristite naš KUPON KOD: MIJIA1S322 za dodatni popust na kupovinu ovog pametnog čistača.

Xiaomi Dreame V9 usisavač

Drugi od dva spomenuta uređaja je ručni usisavač na baterije koje se pune. Ako vam smetaju kabeli, i želite usisavati bez ometanja, ovo je model koji trebate sebi kupiti. Usisavač je lako prenosiv, sa njim se lako rukuje i kvaliteta je vrhunska.

Xiaomi Dreame V9

Snaga usisavanja je 20000Pa, što je 10 puta jača snaga nego na gore spomenutom modelu. Možemo zaključiti da je riječ o profesionalnom i jakom usisavaču, koji će pokupiti sve nečistoće na koje ga usmjerite.

Jednom napunjen, usisavač Xiaomi Dreame V9 može raditi i do jednog sata. Smatramo to i više nego dovoljnim da se u potpunosti počiste površine jednog prosječnog doma.

Punjač se može instalirati na zid, ili u ormar, vertikalno, što je pogodno za odlaganje usisavača. Tako odložen, usisavač neće zauzimati mnogo mjesta, i uvijek će biti napunjen i spreman za usisavanje.

Tehničke karakteristike koje moramo spomenuti su: motor sa 100,000 okretaja u minuti, 20,000Pa snaga usisavanja, 5-stupno HEPA filtriranje, i 60 minuta radni vijek baterije nakon punjenja.

Osim što čisti podove, ovaj ručni usisavač je dobar za usisavanje tkanina namještaja, posebno kauča i madraca na krevetu. Uklanja dlake, prašinu i krupne nečistoće, a posebnim nastavcima možete ga prilagoditi za usisavanje i nedostupnih mjesta u vašem domu.

Xiaomi Dreame V9 možete naručiti klikom na ovaj link. Iskoristite KUPON KOD: GKBV9198 i ostvarite popust prilikom kupovine ovog usisavača.

Oba modela se nalaze u skladištima unutar EU, što znači da će brzo stići na vašu adresu, i da nećete imati troškova carine.

Nastavi čitati

Preporučeno