Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

JustFog P14A Compact KIT – [RECENZIJA] vape uređaja

Uređaj koji danas predstavljamo nalazi se u posebnoj kategoriji, Vape uređaja, točnije Pod sistem za ljubitelje vapeanja. Samo za 18+, u nastavku slijedi recenzija Just Fog P14A Compact KIT uređaja za isparavanje.

Ako tražite dobar Pod sistem, dovoljno jak uređaj koji daje gusti oblak, i dovoljnu dozu nikotina, svakako pročitajte recenziju, i razmislite o kupovini kompaktnog sistema koji ćemo opisati u nastavku.

Kako i sam koristim mnoge vape pod sisteme, mislim da je zgodna prilika da predstavim jedan model koji koristim već dulji period, a pokazao se jako kvalitetnim, i dosta dobrim.

JustFog nije poznati brend kao što su Vaporesso, SMOK, ili Eleaf, ali je meni možda i najdraži pod sistem s kojim isparavam nikotinske soli. Kompaktan dizajn, dobar grijač i solidna baterija, daju kombinaciju koja me oduševila. Pored toga, Just Fog P14A ima još neke adute, koje ću napisati u nastavku.

JustFog P14A Compact KIT

Bijela kutija manjih dimenzija sadrži jako dobar pod sistem kit. Unutar originalnog pakiranja nalazi se uređaj, tank i nosač grijača. Dobit ćete naravno i upute o korištenju, na Engleskom, a na samoj kutiji jednu naljepnicu “strugalicu” ispod koje se krije kod za provjeru originalnosti uređaja. JustFog dolazi iz Južne Koreje, i manje je poznat brend kod nas. To nikako ne znači da nema prostora za ovaj tekst, jer je riječ o kvalitetnom pod sistemu, kojeg ja osobno koristim već skoro godinu dana bez problema koje vrijedi spomenuti.

P14A

Ipak, za potrebe recenzije, navest ću neke pozitivne i negativne stavke u vezi samog uređaja.

Sadržaj kutije:
1x compact battery
1x P14A clearomizer
1x user manual

Napomena: Compact battery je u stvari kućište uređaja u kojem se nalazi baterija i elektronika, zajedno sa gumbom za ON/OFF i aktiviranje grijača za vrijeme isparavanja.

JustFog – nikotinske soli

U kutiji neće doći početni grijač (coil), pa je važno naručiti i odgovarajući grijač uz pod sistem. Na izbor se nude 2 tipa grijača sa različitim otporom. Crveni ( 1.2Ohm) ili crni ( 1.6Ohm) grijači lako se ugrađuju, a otpor će dati neke razlike prilikom vapeanja. Crni grijač ima dulji vijek trajanja i čuva bateriju, dok će crveni grijač smanjiti trajanje baterije i brže će se “uništiti”, ali će dati veći oblak i jaču aromu dok parite.

Crna boja: 1.6Ohm (8W)
Crvena boja: 1.2Ohm (11W)

U kućištu se nalazi baterija, a sa donje strane USB priključak za punjač. Na donjoj strani je smješten gumb za paljenje, ispod kojeg se nalazi LED lampica koja svijetli u 3 različite boje.

Različite boje ispod gumba označavaju stanje baterije:
Bijela LED: baterija 100% puna
Plava LED: baterija ispod 75% kapaciteta
Zelena LED: baterija ispod 50% kapaciteta
Crvena LED: baterija ispod 25% kapaciteta i preporučuje se staviti uređaj na punjač.

Tehničke specifikacije

Malo tehničkih detalja slijedi u nastavku. JustFog P14A Compact KIT je kompaktan uređaj, lagan je i dovoljno malen da stane u ruku, ili kada se ne koristi u bilo koji manji pretinac. Kućište je metalno, sa posebnim dizajnom koji čuva tank i kompletan mehanizam clearomizer od mogućeg oštećenja.

Ovaj pod sistem dolazi sa ugrađenom baterijom od 900mAh kapaciteta, što je dovoljno za jednodnevnu upotrebu, uz moguću jednu nadopunu baterije. Baterija će trajati duže ako se koristi 1.6Ohm grijač (crne boje), ali će jedna nadopuna na dan biti dovoljna bez obzira na odabir grijača.

Tank u koji točite e-tekućinu (nikotinske soli) plastični je, lagano toniran, i najvažnije od svega; izveden je jako dobro da nećete imati curenje tekućine bez obzira kako koristili pod. Tank (clearomizer) ima kapacitet nešto ispod 2ml, točnije 1,9ml, što je ok, po meni. Lako se odvoji sa postolja, i točenje tekućine je jednostavno. Da napomenem, clearomizer se odvaja tako što se pritisne prema dolje, i odvija u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Ovakav mehanizam je zaštita, da djeca slučajno ne dođu u dodir sa e-tekućinom. Vraćanje clearomizera je slično, pritisak prema dolje, i zavrtanje u smjeru kazaljke na satu.

Kada se clearomizer učvrsti, popustite pritisak, i onda kružnim pokretima lijevo/desno možete podesiti protok zraka (airflow).

Grijač (coil) se instalira na isti način. Nalazi se ispod tanka, što znači da trebate ukloniti tank, i tek tada imate pristup postolju za grijač.

Grijači za JustFog su dosta kvalitetni, izrađeni od metalnog kućišta sa prirodnim pamukom unutra. Kada kupujete grijače, možete birati klasični sa metalnom niti, ili grijač sa keramičkim premazom. Ovi drugi su trajniji, i daju bolju aromu, bez neželjenih aroma na jeziku ili u grlu.

Sa donje strane, na tijelu uređaja, pored USB priključka nalazi se LED lampica koja može da svijetli crvenom bojom (dok se uređaj puni), ili plavom bojom (kada je pod napunjen).

Gumb za paljenje smješten je na donjem dijelu, a uređaj se pali/gasi kratkim pritiskom na gumb 4 puta. Kada je uređaj upaljen, pritiskom na gumb palite grijač, i povlačite ili usta na usta (mouth to mouth), ili usta u pluća (mouth to lung).

Specifikacije:
1,9ml kapacitet tanka
900mAh kapacitet baterije (integrirana)
1.2 i 1.6 Ohm grijači

Napomena: Pod sistem je namijenjen isključivo za nikotinske soli. Standardne tekućine neće dati željeni efekt, i ne preporučuju se u ovoj kombinaciji.

Recenzija na kraju

JustFog P14A je već stari model, ali je jako dobar i svakako zaslužuje recenziju. Još uvijek se može kupiti online, ali savjetujem kupovinu novijeg modela, kojeg ćemo spomenuti na kraju teksta.

Pozitivno: kompaktan uređaj, s kojim se lako rukuje i odličan je za početnike, ali i one upućene, jer se lako nosi i koristi. Nema probleme sa curenjem tekućine, tank je poprilično velikog kapaciteta, sa prozirnom stjenkom tako da se lako može vidjeti popunjenost. Baterija ima veliki kapacitet, ako uređaj usporedimo sa sličnim pod sistemima. Grijači su kvalitetni i dugo traju. Lako se radi zamjena grijača. Punjenje baterije ne traje dugo, nekih 20-30 minuta od prazne baterije možete očekivati potpuno napunjenu bateriju. Otvor za reguliranje zraka lako se namjesti. Mehanizam za nadolijevanje tekućine, i zamjenu grijača ima zaštitu, da djeca ne dođu u kontakt s tekućinom.

Negativno: Crna boja sa mog primjerka ljušti se, što ostavlja tragove u ruci. To sam riješio tako da sam svu boju sastrugao, do metalne površine. Gumb za paljenje uređaja, i za aktiviranje grijača dok vapeam nalazi se na donjem dijelu zbog čega je malo nezgodno koristiti taj gumb. Baterija je OK, ali bi bilo odlično da ne treba nadopunjavati uređaj tijekom dana.

Ovaj pod sistem je odličan izbor za one koji žele ući u svijet vapeanja. Svakako je dobar model za početnike, ali i one koji žele neki kompaktan manji KIT s kojim neće imati problema.

Kako sam spomenuo, model je već na zalasku, ali je predstavljen nasljednik, na kojem su (kako se meni čini) ispravljeni nedostatci ovog modela.

JustFog Compact 14 Starter Kit jako je sličan modelu iz naše recenzije, s tim da sigurno popravlja dvije stavke iz našeg pasusa “Negativno”. Novi model ima gumb na gornjem dijelu kućišta, što znatno olakšava korištenje. Pored toga, baterija u novom modelu ima kapacitet od 1500mAh, što je značajno poboljšanje.

Ako se odlučite za kupovinu, a ne želite riskirati ljuštenje boje, možda je najbolje odabrati JustFog Compact 14 Kit srebrne boje. Pretpostavljam, ako se boja i bude ljuštila, možete je ukloniti, a opet da uređaj izgleda originalno.

Na novom modelu se nalaze 3 LED lampice, smještene na gornjem dijelu, koje signaliziraju stanje baterije. To je svakako još jedna dobra stvar, koja je ispravljena izlaskom novog JustFog modela.

JustFog Compact 14 Starter Kit možete nabaviti na Gearbestu po cijeni od oko 40 EUR.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...