Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Južnokorejski informativni kanal predstavio AI voditeljicu vijesti

Ova AI voditeljica se zapravo temelji na ljudskoj voditeljici koja također radi za MBN i zove se Jim Ju-ha.

Foto: Screenshot YouTube / MBN News

Postoje razlozi zbog kojih su spikeri i dalje relevantni u današnje vrijeme kad lako možete čitati vijesti online. To je zato što spikeri imaju osobnosti i način na kojim mogu prezentirati vijesti i analizirati ih svojim komentarima, određenu vijest učiniti pronicljivom i pružiti više konteksta nego samo čitanje.

Međutim, čini se da je moguće da bi jednog dana spikeri mogli biti zamijenjeni umjetnom inteligencijom. To se već dogodilo u Južnoj Koreji, gdje je kabelski kanal MBN postao prva televizijska kuća u zemlji koja je uvela AI voditelja vijesti pod nazivom AI Kim.

Ova AI voditeljica se zapravo temelji na ljudskoj voditeljici koja također radi za MBN i zove se Jim Ju-ha. AI Kim se predstavila ovim riječima: “Stvorena sam deep learning tehnologijom na temelju 10 sati video snimki Kim Ju-ha, učeći detalje njenog glasa, način na koji govori, izraze lica, način na koji pomiče usne i tijelo. U mogućnosti sam izvještavati o vijestima točno onako kako bi to napravila Kim Ju-ha”.

Nevjerojatno je da je tijekom debija spikera, AI uspio govoriti istim tonom i načinom kao i njegov ljudski kolega, gdje je također oponašao neke pokrete tijela. Cilj ovih AI spikera je omogućiti informativnim kanalima emitiranje vijesti 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, a posebice u situacijama kad ljudski spikeri možda spavaju ili su bolesni, piše UberGizmo.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Objavljeni rezultati pokazali su da je u zadnjih šest mjeseci napravljen značajan pomak na tom polju.

Geek

BEST Zagreb u suradnji s partnerima već petu godinu organizira hackathon u području umjetne inteligencije – AI BattleGround, najveće natjecanje tog tipa koje studenti...

Hi-tech

Napredna tehnologija se prilikom vježbe pokazala izuzetno uspješnom u prepoznavanju lica ljudi koji su označeni kao "teroristi".

Hi-tech

Synth-pop umjetnica i članica Cyberpunk 2077 ekipe Grimes udružila se sa startup tvrtkom Endel kako bi napravili AI dizajnirani zvuk koji će vam pomoći...