Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Južnokorejski informativni kanal predstavio AI voditeljicu vijesti

Ova AI voditeljica se zapravo temelji na ljudskoj voditeljici koja također radi za MBN i zove se Jim Ju-ha.

Foto: Screenshot YouTube / MBN News

Postoje razlozi zbog kojih su spikeri i dalje relevantni u današnje vrijeme kad lako možete čitati vijesti online. To je zato što spikeri imaju osobnosti i način na kojim mogu prezentirati vijesti i analizirati ih svojim komentarima, određenu vijest učiniti pronicljivom i pružiti više konteksta nego samo čitanje.

Međutim, čini se da je moguće da bi jednog dana spikeri mogli biti zamijenjeni umjetnom inteligencijom. To se već dogodilo u Južnoj Koreji, gdje je kabelski kanal MBN postao prva televizijska kuća u zemlji koja je uvela AI voditelja vijesti pod nazivom AI Kim.

Ova AI voditeljica se zapravo temelji na ljudskoj voditeljici koja također radi za MBN i zove se Jim Ju-ha. AI Kim se predstavila ovim riječima: “Stvorena sam deep learning tehnologijom na temelju 10 sati video snimki Kim Ju-ha, učeći detalje njenog glasa, način na koji govori, izraze lica, način na koji pomiče usne i tijelo. U mogućnosti sam izvještavati o vijestima točno onako kako bi to napravila Kim Ju-ha”.

Nevjerojatno je da je tijekom debija spikera, AI uspio govoriti istim tonom i načinom kao i njegov ljudski kolega, gdje je također oponašao neke pokrete tijela. Cilj ovih AI spikera je omogućiti informativnim kanalima emitiranje vijesti 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, a posebice u situacijama kad ljudski spikeri možda spavaju ili su bolesni, piše UberGizmo.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Google je predstavio novi alat koji koristi umjetnu inteligenciju, a pomaže dijagnosticirati stanja kože, kose i noktiju, na temelju slika koje su učitali pacijenti....

Web & IT

Želite ostvarivati bolje rezultate u digitalnom marketingu i biznisu? Zanima vas kako umjetna inteligencija može poboljšati rezultate u digitalnom marketingu i online biznisu? Koje...

Hi-tech

AI je nastao kao rezultat rada u koautorstvu istraživača sa Sveučilišta Cornell, Sveučilišta u Torontu i Microsofta.

Web & IT

Lee Luda nije prvi chatbot koji je od ljudi naučio govor mržnje.

Oglašavanje