Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

K2 Sport SmartWatch [RECENZIJA]

Kupili smo jedan, možemo to napisati, jako povoljan pametni sat, i vrijeme je da napišemo recenziju. K2 Sport SmartWatch dolazi iz Kine, jako je povoljan ali opet dosta dobar gadget za one koji vole pametne satove.

Ovaj model smo platili nešto manje od 30$, i ugodno smo se iznenadili. SmartWatch K2 ima elegantan dizajn, ali ono što je upečatljivo na njemu je zaslon u boji. Informacije koje možete pogledati na samom uređaju ispisane su različitim bojama, što svakako privlači poglede. Kada je u stanju mirovanja, sat izgleda sasvim normalno, gotovo neprimjetno. Ipak, kada se zaslon aktivira, privlači poglede, pa čak i pitanja na tu temu. Tu tek počinje priča i hvalisanje, jer K2 SmartWatch ima mnogo opcija pa tako i tema za razgovor.

K2 Sport Smart Watch

U metalnom kućištu krije se OLED zaslon u boji, s jednim senzorom osjetljivim na dodir koji je smješten tik ispod sredine zaslona. Touch gumb je skriven ispod staklene površine, i koristi se za konfiguriranje pametnog sata, kao i za navigaciju kroz izbornik i pregledavanje parametara koje senzori bilježe. Pristup s jednim touch gumbom daje dodatno na eleganciji, posebno u kombinaciji crne boje metalnog kućišta, koje nije isprekidano dodatnim gumbima sa strane.

Funkcije pametnog sata K2

K2 Sport Smart Watch nudi mnoge funkcije, pa da spomenemo neke najzanimljivije. Ako radi samostalno, na zaslonu možete pregledavati zabilješke poput: otkucaji srca (Heartbeat), krvni tlak (Blood Pressure), razinu kisika u krvi (Blood Oxygen Monitor), broj koraka (Pedometer), i sagorijevanje kalorija (Burned Calories).

Ako pametni sat uparite s vašim smartphone uređajem, putem aplikacije možete pregledavati još detaljnije već spomenute parametre, ali i neke nove. Najzanimljivije za spomenuti je vrijeme spavanja. Uz pomoć aplikacije na vašem pametnom telefonu možete pogledati vrijeme odlaska u krevet, vrijeme dubokog sna, vrijeme laganog sna, i vrijeme kada ste se probudili i ustali iz kreveta. Naravno, smartwatch trebate upariti s pametnim telefonom uz pomoć Bluetooth konekcije. Jednom kada ga uparite, možete pustiti da smartwatch stalno komunicira s telefonom, ili da ga s vremena na vrijeme sinkronizirate.

Ako ste se odlučili imati stalnu sinkronizaciju između K2 Smart Watcha i pametnog telefona, na malenom zaslonu u boji možete pregledavati: SMS poruke, Facebook Messages, WhatsApp poruke i još neke druge IM objave, kao i pregledavati dolazne pozive, u slučaju da vam je mobitel u blizini, ali nije na dohvat ruke. Sinkronizaciju s pametnim telefonom potrebno je uraditi barem prvi put, prilikom paljenja pametnog sata, da bi dobili trenutno vrijeme i datum. Dakle, nemate mogućnost postavki vremena i datuma na samom satu, nego će sinkronizacija uraditi potrebne postavke umjesto vas.

Putem Android ili iOS aplikacije imate detaljan uvid u dnevne aktivnosti, dijagram prikaz svake od njih zasebno, i neke dodatne opcije za postavke pametnog sata.

Isto tako, možete kontrolirati jačinu pozadinskog osvjetljenja na zaslonu K2 pametnog sata, možete uključiti stalni prikaz informacija na zaslonu, ili aktivirati senzor pokreta (koji će pokazati informacije kada postavite ruku u položaj da pogledate na sat).

Pametni sat ima vibraciju, koja služi kao podsjetnik, ili za neku aktivnost koju trebate uraditi, ili da vas obavijesti o dolaznim porukama ili pozivima.

Elegantan sat, s mnoštvom opcija

K2 Sport SmartWatch Red

K2 SmartWatch ima jednostavan i elegantan oblik, okrugli je, s metalnim kućištem crne boje. Sa strana nema gumbe, pa se sve postavke sata rade putem senzora na dodir koji je skriven na prednjoj strani ispod zaslona. Prednja strana sata je zatvorena crnim staklom, ispod kojeg se krije 0,95” OLED zaslon u boji. Za komunikaciju s pametnim telefonom, sat koristi Bluetooth v4.0.

Tijekom testiranja, a koristili smo ga poprilično, ovaj pametni sat može da radi 5-7 dana na jednom punjenju baterije. Unutar metalnog kućišta nalazi se neizmjenjiva Litij polimer baterija kapaciteta 200mAh. Punjač za smartwatch K2 nije USB na izlazu, nego je posebno izveden s magnetnim mehanizmom koji se automatski uhvati za sat. Sat možete puniti na standardni USB izlaz na vašem računalu ili prijenosniku, ili uz pomoć punjača za smartphone. U originalnom pakiranju nećete dobiti punjač.

Vrijedi spomenuti da je K2 Smart Watch otporan na prašinu, s oznakom IP68. Ova oznaka se tumači i kao otpornost na vodu, ali nije preporučeno da sat uronite pod vodu, ili koristite u slanoj vodi (dok ljetujete i uživate u moru). Za vrijeme našeg testiranja, smartwatch je bio na redovnom tuširanju i nije pokazivao znakove slabosti po tom pitanju. Ipak, senzor osjetljivosti na dodir će reagirati na kapljice vode, ali to ne smeta previše jer, najgore što se može dogoditi jeste da se na zaslonu izmjenjuju informacije o aktivnostima tog dana.

Kućište sata izrađeno je od legure cinka, lagano je i kvalitetno.

Remen je silikonski, kvalitetno izrađen i dolazi u 3 različite kombinacije boja. Crna je prisutna u svakoj kombinaciji, a na vama je da izaberete neku od ponuđenih dodatnih boja: crvena, zelena, ili plava. Svaka od spomenutih boja prisutna je i na zaslonu pametnog sata, što znači da se odlično uklapa u kompletnu sliku uređaja. Odabir boje na kraju bude stvar osobnog izbora.

Specifikacije – K2 SmartWatch

Hardver unutar metalnog kućišta sastoji se od: RAM/ROM 512/64KM, i relativno brzog Nordic NRF52832 procesora, što je sasvim dovoljno za pregledavanje zabilježenih dnevnih parametara. Nordic NRF52832 procesor je štedljiv, a opet dovoljno jak za ugodan rad. Ugrađeni 4.0 Bluetooth pruža jaku povezanost s vašim pametnim telefonom, veza je bez prekida i nema potrebe za resetiranjem ili ponovnim uparivanjem uređaja. Jednom kada uparite vaše uređaje, BT povezanost prolazi bez ikakvih problema.

Baterija je Lithium polymer, s oznakom JK352226 i kapaciteta od 200mAh. Ostale oznake i nisu toliko važne, jer je baterija unutar kućišta i nije promjenjiva.

Aplikacija za pregledavanje podataka snimljenih na satu je iBand App. Aplikaciju možete preuzeti jednostavno: snimite QR kod s originalne kutije sata i potvrdite preuzimanje aplikacije s interneta. iBand aplikacije dosta je jednostavna, ali s dovoljno informacija koje zanimaju sve fizički aktivne osobe, sportaše ali i one geekove, koji tek tako žele da imaju smart watch. Prikaz vremena može biti 12/24h, a vrijeme će se sinkronizirati s onim na vašem pametnom telefonu.

Kratke upute o korištenju

Prvi put, nakon što smartwatch izvadite iz kutije napunite bateriju do kraja. Koristite originalni kabel za punjenje, koji možete spojiti na USB izlaz računala, prijenosnika ili punjača za mobitel.

USB kabel i plavi remen

Kada se smart watch napuni do kraja, skinite ga sa punjača i započnite sa jednostavnom konfiguracijom pametnog sata. Dodirnite HOME gumb i čuvajte 3 sekunde, da se smartwatch upali. S vašim smartphone uređajem skenirajte QR kod, i preuzmite aplikaciju iBand. Pokrenite aplikaciju, uđite u postavke (settings) i uparite sat s vašim telefonom. Uradite postavke po vašim željama, i to je to.

Ukupni dojam za kraj

Sveukupni dojam je pozitivan, i možemo kazati da je K2 Sport Smart Watch svakako zanimljiv gadget vrijedan kupovine. Ako volite sportske pametne narukvice, ili pametne satove, svakako bacite i pogledajte ponudu na GearBest. Mi smo jako smo zadovoljni ovom kupovinom. Uređaj smo čekali 16 dana, od dana kupovine, s tim da je smartwatch isporučen iz skladišta u Kini.

Pozitivno: Jedinstven i elegantan dizajn, trajnost baterije, jednostavno podešavanje, mnoštvo senzora, povoljna cijena
Negativno: Jačina pozadinskog osvjetljenja može biti slaba za vrijeme jakog sunca vani, nedostaje GPS

Zapravo ovaj nedostatak GPS-a ne možemo gledati kao nedostatak u takvom smislu, jer smart watch u ovom cjenovnom rangu nudi mnogo više od konkurencije. Da bi imali i GPS, ipak ćete morati potražiti nešto malo skuplje uređaje.

Smartwatch K2 je odlična kupnja, i možemo kazati, u tom cjenovnom rangu nudi najviše. Sat je kvalitetno izrađen, s mnoštvo opcija i senzora koji mogu pratiti parametre zanimljive sportašima, ali i fizički aktivnim osobama koje ne vježbaju redovno. Kaiš je izrađen od kvalitetne silikonske gume, u bojama koje dobro pristaju. Zaslon će pokazati informacije, precizno, koristeći različite boje, što ovaj sat čini posebno zanimljivim. Živopisne boje na zaslonu privući će poglede, i zanimanje za uređaj koji nosite na ruci.

Sport Smart watch K2 je otporan na prašinu i vodu (IP68), ima jako dobar OLED 0,95” zaslon, i senzore koji bilježe: krvni tlak, otkucaje srca, i broj koraka koje uradite dnevno. Sinkroniziran s vašim pametnim telefonom, korištenjem aplikacije, možete pregledavati dijagrame dnevnih aktivnosti preko tjedna, i dulji vremenski period.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...