Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Kako downloadati YouTube videa na računalo ili mobitel?

Kako skinuti Youtube video

Neke činjenice vezane uz YouTube mnoge bi mogle iznenaditi. YouTube je druga najposjećenija stranica na Internetu, odmah iza Googlea, a brojke iza te platforme zaista su zapanjujuće. YouTube je u protekloj godini na mjesečnoj bazi u prosjeku posjećivalo oko 2.3 milijarde ljudi, a na dnevnoj bazi se gledalo više od milijardu minuta video uradaka.

Kada je tako, sasvim je logično da će netko htjeti preuzeti video na neki od svojih uređaja, bilo da se radi o računalu ili mobitelu, kako bi se te uratke moglo gledati kad god, bez potrebe za povezivanjem na Internet. Ta je radnja dopuštena, a čak je i sam YouTube nudi svojim korisnicima koji su voljni platiti za Premium verziju računa, međutim, uz neke očite nedostatke.

S druge strane, postoje i puno jednostavni načini kako to učiniti, a jedan od njih je uz softver YT Saver.

Premium YouTube

Youtube Premium

YouTube Premium će korisnicima ove platforme donijeti razne pogodnosti, a jedna od njih je preuzimanje videa na svoj uređaj. Premium račun moći će koristiti do pet osoba iz kućanstva, a njegova je cijena 109.99 kuna mjesečno, uz prvi mjesec koji je besplatan.

Naveli smo ranije da je preuzimanje videa koristeći YouTube Premium jednostavno, ali da ima neke nedostatke. Glavni je nedostatak što je ta akcija omogućena isključivo kroz službenu YouTube aplikaciju za Android i iOS, dok je na računalu nema. Zbog toga zapravo nećete moći preuzimati video uratke na svoje računalo i to dovodi u pitanje isplativost YouTube Premiuma ako ste ga planirali plaćati zbog te mogućnosti.

YT Saver

YT Saver je softver kojim možete besplatno i brzo preuzeti bilo koji video s YouTubea, ali i drugih lokacija na Internetu. Točnije, on omogućuje svojim korisnicima da brzo i lako preuzmu jedan ili više video uradaka istovremeno, ali i playliste, kanale te samo audio dijelove videa s više od 10 tisuća različitih stranica jednim klikom. Neke od tih stranica uključuju i one najpopularnije poput YouTubea, Facebooka, Instagrama, Dailymotiona, TikToka, SoundClouda, Spotifya itd. YT Saver je upravo jedna od najpopularnijih solucija za preuzimanje glazbe sa spomenutog Spotifya i njemu sličnih servisa jer njegovi korisnici mogu preuzeti i čitave playliste raznih umjetnika s brzinom do čak 320kb/s.

Također, ako je riječ o skidanju pjesama, a želite skinuti samo zvuk te vam spot, odnosno video, ne treba, možete odabrati pjesmu koju želite te je pretvoriti u audio datoteku. Uz to, video uratke možete pretvarati u različite formate kao što su MP4, MP3, MOV, AAC, WAV i još 20-ak drugih te ih rezati kako bi odstranili dio videa koji vam ne treba.

Da bi vam što bolje mogli objasniti kako skinuti video na svoje računalo ili mobitel u svim rezolucijama (480p, 360p, 720p, 1080p, 2K, 4K, 8K), za primjer ćemo koristiti upravo skidanje YouTube videa.

Korak 1

Preuzmite YT Saver na vaše računalo. To možete učiniti tako da posjetite službenu stranicu ovog softvera – https://ytsaver.net

Tamo ćete moći izabrati želite li verziju softvera za Windows ili MacOS.

Korak 2

Pokrenite preuzetu datoteku te prateći korake jednostavno instalirajte YT Saver na vaše računalo. Koraci kod instalacije gotovo su identični koracima kod instaliranja bilo kojeg drugog programa na računalo, tako da ovdje ne bi trebalo biti nikakvih poteškoća.

Korak 3

U YT Saveru na lijevoj strani izbornika odaberite opciju “Online” te ćete dobiti popis svih stranica koje korisnici najčešće koriste kako bi preuzeli video uradak s njim. Prva na popisu je YouTube, a tu možete dodati i stranice koje su vama bitne zbog preuzimanja. Također, možete i direktno naći video koji želite tako da njegov URL zalijepite u prostor za unošenje adrese.

Korak 4

Nakon klika na YouTube, otvorit će vam se pretraživač YT Savera te ćete moći navigirati stranicom kao što bi to činili koristeći, primjerice, Google Chrome ili Mozillu Firefox. Na taj ćete način moći brzo i jednostavno pronaći video koji želite preuzeti na svoje računalo.

Korak 5

Kada ste pronašli video koji želite preuzeti na računalo, jednostavno ga otvorite i YT Saver će vam prikazati veliki žuti gumb “Download”. Klikom na njega vaš će se video automatski početi preuzimati. Također, postoji i opcija rezanja videa gdje možete odabrati određeni dio videa te pritiskom na gumb “Cut” skinuti samo dio koji želite. Brzina kojom će se video preuzimati je i do 10 puta veća od brzine koju nude neke druge aplikacije ovog tipa.

Kada započnete preuzimanje, status preuzimanja bit će prikazan kada kliknete na opciju izbornika lijevo pod imenom “Downloading”.

Preuzimanje videa u željenom formatu

Ranije smo spomenuli da uz YT Saver možete i preuzeti samo audio dijelove nekog od videa te to činiti u čak 20+ različitih formata. Budući da je korisnicima to nešto što je zapravo izuzetno važno, odlučili smo objasniti i kako se to može odraditi u ovom softveru.

Korak 1

Recimo da video želite pretvoriti u preuzeti u WAV formatu. Posjetite video koji želite preuzeti, uzmite njegov URL tako da ćete ga kopirati iz adrese ili nakon desnog klika na video te odabira opcije “Copy video URL”.

Korak 2

Pokrenite YT Saver i odaberite “Downloading” opciju iz izbornika s lijeve strane. Podesite Download Type na Audio i namjestite audio kvalitetu na jednu od ponuđenih opcija. Nakon što ste spremili odabir, kliknite na “Download then Convert to” te odaberite WAV format.

Korak 3

Zatim odaberite opciju “Paste URL” koja se nalazi u gornjem lijevom kutu sučelja što će odmah započeti preuzimanje.

Korak 4

Kada ste odradili prva tri koraka, možete pristupiti preuzetoj WAV datoteci ako kliknete na opciju “Downloaded” u izborniku s lijeve strane.

Po završetku preuzimanja, video će biti spremljen u mapu video uradaka na vašem računalu.

Ako želite preuzete video ili audio uratke koristiti na svom mobitelu, jednostavno ih možete prebaciti na taj uređaj tako što ćete mobitel spojiti na računalo svojim USB kablom te kopirati željene datoteke na njega.

YT Saver će po inicijalnom korištenju doći s nekim ograničenjima u broju datoteka koje možete preuzeti, a to se ograničenje može ukloniti ukoliko nadogradite njegovu verziju na takozvanu “Pro verziju”. Tada ćete moći preuzimati neograničen broj video i audio uradaka, a postoje četiri različite Pro verzije. To su:

  • Mjesečna verzija – neograničeno preuzimanje jedan mjesec za jedno računalo
  • Godišnja verzija – neograničeno preuzimanje jednu godinu za jedno računalo
  • Doživotna verzija – neograničeno preuzimanje zauvijek za jedno računalo
  • Obiteljska verzija – neograničeno preuzimanje zauvijek za od dva do pet računala

Za više informacija o ovom korisnom softveru, najbolje je da posjetite službenu stranicu!

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...