Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Kako lažirati svoju lokaciju u igrici Pokémon Go za Android i iOS

Igre koje su pravljene u AR (augmentativna realnost) tehnologiji bile su na svom vrhuncu prije pojave pandemije koronavirusa. Kada je izlazak vam postao problematičan za Pokémon trenere, okrenuli su se lažnom GPS-u. Lažiranjem lokacije igrači ove igrice nadmašili su neka ograničenja koja im ona pruža kao što su ograničen broj mjesta “Poke stops” ili sami Pokémoni koji se pojavljuju u nekim ruralnih sredinama. Trik iza lažiranja lokacije je u korištenju snažne VPN aplikacije koja će maskirati vašu pravu lokaciju i omogućiti lažni GPS koji vas može prebaciti na željene koordinate poprilično brzo. To bi značilo da možete istraživati neke sasvim nove lokacije diljem svijeta. Ako tražite nove metode kako lažirati vašu GPS lokaciju u igrici Pokémon Go, u ovom tekstu pronaći ćete sve što vam treba! Istražit ćemo najpopularnije i najefektivnije načine kako lako i precizno lažirati vašu lokaciju.

Zašto lažirati svoju lokaciju? 

Kao što smo rekli, Pokémon Go je igra kreirana koristeći tehnologiju augmentativne realnosti što bi značilo da koristi vašu IP adresu i njezine koordinate te na taj način pomjera i vaš avatar u samoj igrici. Tako možete istraživati svijet te istovremeno loviti i trenirati nove Pokémone. S druge strane, iako to sve zvuči sjajno, igrica ima svoja ograničenja koja baš ne idu u prilog igračima koji se nalaze na geografski izazovnijim lokacijama.

Korištenje lažnih GPS koordinata u igrici Pokémon Go može ponuditi neke značajke koje nisu dostupne svim igračima. Najbolji primjer takvih značajki je činjenica da proizvođači igrice, tvrtka Niantic, održavaju različite događaje u gradovima diljem svijeta, ali su većini igrača oni dostupni samo ako lažiraju svoje koordinate. Također, broj Pokémona koji se mogu pronaći znatno je veći u naseljenijim područjima, a to pogotovo vrijedi za lokacije koje su znane po tom da se na njima često okuplja velik broj ljudi. Stoga, ako živite na lokaciji koja nije baš jako popularna, možda ste planirali i odustati od igranja jer vam Pokémon Go jednostavno ne pruža zadovoljstvo kakvo pruža nekome na boljoj lokaciji.

Pokémoni u igrici dizajnirani su na način da se pojavljuju u urbanim sredinama što bi značilo da ako se odlučite loviti ih na nekoj od lokacija u prirodi, vrlo vjerojatno nećete imati puno sreće s ulovom. Određeni rijetki Pokémoni pojavljuju se uglavnom na naseljenim lokacijama i pod određenim vremenskim uvjetima.

Što se događa kada lažirate svoje koordinate u Pokémon Go?

Kada aktivirate aplikaciju koja lažira vaše koordinate na uređajima Android i iOS, a zatim otvorite Pokémon Go, zbunit ćete igricu koja će pomisliti kako se nalazite na toj novoj lokaciji koju ste odabrali. To će vam omogućiti pristup novim dvoranama za borbu i većem broju Pokémona koji se pojavljuju na toj lokaciji.

Ipak, lažiranje lokacije ima i svoje nedostatke. Najveći od njih bio bi taj što vas mogu skužiti u Nianticu te bi vam uručilo upozorenje ili čak i zabranu igranja. Zabrana igranja Pokémon Go se možda čini malo žestokom i ponekad ishitrenom mjerom jer igrači često osjećaju kako su se našli usred vala zabrana, ali srećom po njih, postoji pravilo “tri prekršaja.”

Kako lažirati svoju lokaciju u Pokémon Go za Android?

Metoda 1: Koristeći Fake GPS Go

Fake GPS Go je aplikacija koja je laka i jednostavna alternativa drugim aplikacijama koje se mogu koristiti za promjenu koordinata igrača. Postoji njezina besplatna i verzija za plaćanje.
Verzija za plaćanje korisnicima nudi:

 • Graf koji prikazuje koliko ste blizu da budete uhvaćeni
 • Pristup neograničenom broju lokacija “Poke stop” i dvorana
 • Lako upravljanje putem joysticka
 • Povećan broj različitih ruta

Besplatna verzija aplikacije korisnicima nudi:

 • Standardnu mogućnost promjene lokacije
 • Mijenja intervale nadogradnje
 • Pristup prijašnjim lokacijama i povijest
 • Lako i jednostavno kreiranje rute
 • Jednostavno integriranje u druge aplikacije

Upute korak po korak kako koristiti Fake GPS Go u igrici Pokémon Go:

 • Skinite i instalirajte aplikaciju Fake GPS Go na svoj Android mobilni uređaj
 • Pokrenite Fake GPS Go
 • Isključite GPS na svom uređaju i otvorite “Location settings” u aplikaciji
 • Otvorite značajku “Locating method”
 • U opcijama svog uređaja, aktivirajte opciju za developere koja se nalazi na dnu izbornika postavki
 • Nakon aktivacije uđite u opcije za developera i otvorite “Mock Location App” opciju
 • Odaberite “Fake GPS Go” opciju
 • Sada kad ste omogućili aplikaciju Fake GPS Go, u njoj u tražilicu upišite lokaciju na koju želite biti prebačeni.

Metoda 2: Koristeći Surfshark

Koristeći VPN kako bi zamaskirali svoje GPS koordinate još je jedan siguran način kako lažirati lokaciju bez da budete otkriveni. Korištenje VPN-a omogućava pristup geografski ograničenim resursima, a istovremeno povećava online privatnost.

U današnje vrijeme lako je pronaći velik broj različitih VPN programa, ali kada je o igrici Pokémon Go riječ, preporućuje se korištenje Surfsharka. Najbolja stvar kod ove aplikacije jest da već ima ugrađenu značajku lažne GPS lokacije. Kako bi instalirali i koristili Surfshark slijedite ove upute:

 • Otvorite trgovinu aplikacija na vašem Android uređaju te pronađite aplikaciju Surfshark
 • Nakon skidanja i instalacije, pokrenite aplikaciju
 • Ako nemate kupljenu verziju, možete koristiti besplatnu koja traje sedam dana
 • Prilikom registracije morate unijeti e-mail adresu s kojom ćete se prijavljivati u aplikaciju
 • Pritiskom na plavi gumb dobivate izbor lokacija na koje se možete spojiti
 • Odabirom opcije “fastest server” spojit ćete se na najbrži od ponuđenih servera

Surfshark će od vas tražiti dopuštenje da podesi VPN vezu. Pritisnite “OK”

 • Nakon uspješno uspostavljene VPN veze, aplikacija će pokazivati status povezanosti na vašem ekranu
 • Klikom na “Location Search Box” odaberite lokaciju na kojoj se želite nalaziti
 • Nakon povezivanja možete provjeriti snagu vaše konekcije koristeći “Speedometer” u samoj aplikaciji Surfshark

Kako lažirati svoju lokaciju u Pokémon Go za iOS?

Iako na drugom operacijskom sustavu, igrači igrice Pokémon Go koji koriste iOS također bi mogli poželjeti lažirati svoju lokaciju kako bi maksimalno uživali u svim značajkama koje igra nudi. Za lažiranje lokacije korisnicima iOS uređaja preporučuje se aplikacija iMyFone AnyTo. Putem te lokacije korisnik može:

 • U trenutku promijeniti svoju GPS lokaciju
 • Isplanirati rute na koje će aplikacija korisnika spajati po unaprijed određenom rasporedu
 • Pauzirati i nastavljati svoje kretanje po karti kako želi
 • Koristiti više lokacija odjednom kako bi ulovio veći broj Pokémona
 • Koristiti više tema unutar aplikacije
 • Sačuvati lokaciju za iduće korištenje

Kako instalirati i koristiti aplikaciju iMyFone:

 • Nakon skidanja aplikacije, instalirajte je na svoj iOS uređaj
 • Uspostavite USB konekciju između iOS uređaja i računala
 • Odaberite destinaciju na karti
 • Promijenite svoju GPS lokaciju jednim klikom

Nakon određivanja rute, klikom na “Move” opciju lokacija na mapi i u aplikaciji Pokémon Go će se promijeniti u sekundi. Sada možete igrati Pokémon Go na lažnoj lokaciji koju ste si odabrali.

Vrste zabrana u igrici Pokémon Go

Ranije smo se dotaknuli teme zabrane igranja igrice Pokémon Go ako se pronađete uhvaćeni od strane Niantica. Postoje tri zabrane, a one su Shadow Ban, Temp Ban i Permanent Ban.
Shadow Ban je lakša verzija zabrane u kojoj se igraču onemogućava ulov rijetkih vrsta Pokémona u periodu od sedam dana. Temp Ban je, možemo to tako reći, poput žutog kartona. Kod ove zabrane vaš račun može biti suspendiran na period od tjedan dana do čak tri mjeseca. Ova zabrana prethodi Permanent Banu. Permanent Ban je zabrana koja traje zauvijek, a također vaš račun u slučaju dobivanja iste biva izbrisan.

Kako pokušati izbjeći zabrane?

Ranije smo spomenuli kako se sustav kažnjavanja u igrici Pokémon Go svodi na sustav “tri prekršaja”. To znači da ćete tek nakon trećeg prekršaja dobiti zabranu, a prva dva bit će vam važan indikator da prestanete s radnjama koje Niantic ne dozvoljava. Kako vas ne bi uhvatili u prekršajima, postoje razni savjeti i smjernice kako se ponašati i koje mjere poduzeti.

Budite oprezni

Jasno je da je čitanje uvjeta i odredbi poprilično dosadno i da prilikom instalacije samo želimo početi igrati našu igricu. Ipak, ponekad obratite pozornost i na napisano kako bi osigurali svoje daljnje postupanje aplikacijom. Ovih par minuta moglo bi značiti mnogo.

Provjerite pouzdanost

Kada riskirate da budete uhvaćeni, najbolje je da ne dopustite da vas uhvate olako. Učinite par dodatnih koraka kako bi se osigurali i uvjerili u pouzdanost načina na koji pokušavate lažirati svoju lokaciju i na taj način igrati Pokémon Go. Neopreznost vas može dovesti do jednog od prekršaja koji bi mogli rezultirati trajnom zabranom igranja igrice Pokémon Go.

VPN slojevi

Aplikacije kao Fake GPS Go i dalje koriste vašu vlastitu IP adresu kako bi promijenili vašu poziciju na virtualnoj karti. Dodavanje VPN aplikacije može vas dodatno osigurati i pružiti dodatnu opciju zaštite.

Smisleno lažiranje

Budući da Niantic pomno prati aktivnosti svojih igrača, nije poželjno vrlo često mijenjati lokacije i primjerice, skakati s kontinenta na kontinent koristeći lažne GPS koordinate. To bi moglo podići sumnju. Prilikom mijenjanja svojih lokacija, koristite zdrav razum i nemojte pretjerivati.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Promo i akcije

U svijetu mobilnog igranja, igre temeljene na geolokaciji i proširenoj stvarnosti (AR) preuzimaju scenu, omogućujući igračima istraživanje virtualnih svjetova povezanih s njihovim stvarnim okruženjem....

Biznis i posao

Procvat usluga e-trgovine tijekom pandemije Covida-19 promijenio je cjelokupnu dinamiku opskrbnog lanca te povećao fokus na last-mile dostavu. Točnije, last-mile dostava sada je postala...

Internet

Niantic, proizvođač jedne od najpopularnijih igara na svijetu, Pokemon Go-a, napravio je društvenu mrežu za svoje igre koja samo što nije izašla. Aplikacija, koja...

Igre i gaming

Nakon molbe ukrajinskog potpredsjednika vlade Mihaila Fedorova da gaming tvrtke prestanu s radom u Rusiji i Bjelorusiji, Niantic je najavio da će ukinuti podršku...

Tech

Na početku tisućljeća zajedno s Magic the Gathering, Pokemon karte su bile iznimno popularne. Iako nikad nisu ni prestale privlačiti korisnike, prošla je godina...

Aplikacije i softver

Postoji izrazito mnogo razloga zašto biste željeli lažirati GPS lokaciju na svom iPhoneu, no istina je da mnoga rješenja nisu ni brza ni učinkovita....

Tech

Uz pomoć svog pametnog sata oteta žena uspjela je kontaktirati svoju kćer.

Aplikacije i softver

Snimili ste video na moru, vaš godišnji odmor ili vjenčanje rođaka? Prije nego video postavite na Facebook, ili YouTube kanal, bilo bi dobro da...