Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

4 najbolja načina kako povezati zaslon Androida s Chromebookom

Android je uvijek bio pristupačan za svoje korisnike pa je tako nudio velik broj mogućnosti među kojima je povezivanje zaslona s drugim uređajima. No, kada je riječ o Chromebooku, to postaje nešto teže. Chromebook je jedan zgodni, prijenosni i poprilično laki uređaj koji ne pruža ogromnu količinu funkcija. Stoga, ako tražite načine kako povezati zaslon svog mobitela s Chromebookom, došli ste na pravo mjesto jer ćemo vam objasniti neke od najboljih načina i alata uz koje to možete postići.

Kreirali smo listu od 4 najbolja načina na koje možete povezati zaslon svog Android uređaja s Chromebookom kako bi dobili to iskustvo gledanja na velikom zaslonu.

1. Način – Reflector

Reflector je snažan alat za streamanje i prikaz zaslona na drugim uređajima koji vam pomaže da prikazujete više uređaja, uključujući Android na Chromebooku. Aplikacija također podržava Airplay, Google Cast i Miracast. Kroz vrijeme je kreirano više verzija ove aplikacije, a naglasak je bio na pružanju boljeg sučelja i funkcija. Prikaz zaslona više uređaja, snimanje zaslona, naracija i dijeljenje sadržaja samo su neke od ostalih funkcija koje se mogu pronaći u ovoj aplikaciji.

Koraci za povezivanje zaslona Androida s Chromebookom koristeći Reflector

Korak 1 – Skinite, instalirajte i pokrenite Reflector na vašem Android uređaju te na Chromebooku. Vodite računa da su oba uređaja povezana na istu Wi-Fi mrežu.

Korak 2 – U gornjem lijevom kutu otvorite Menu i odaberite opciju Cast Screen/Audio.

Korak 3 – Pojavit će se popis svih uređaja među kojima trebate odabrati Chromebook. Podjela zaslona s Androida na Chromebooku će tada započeti.

2. Način – AllCast

Ako želite streamati slike, video i glazbu sa svog Android uređaja na Chromebook, AllCast je aplikacija koju morate uzeti u obzir. Pomoću ove aplikacije možete streamati sadržaj sa svojih mobilnih telefona na razne uređaje kao što su Apple TV, pametni TV, Xbox, FireTV i mnogi drugi. Koristeći besplatnu verziju aplikacije možete emitirati sadržaj, ali postoji ograničenje na duljinu videozapisa, a osim toga, prikazivat će se i oglasi. Da biste izbjegli ove probleme, možete nadograditi na plaćenu verziju.

Koraci za povezivanje zaslona Androida s Chromebookom koristeći AllCast

Korak 1 – Skinite, instalirajte i pokrenite AllCast na vašem Android uređaju te na Chromebooku. Njih možete pronaći u Chrome Web Storeu, odnosno Google Play Storeu.

Korak 2 – Na Android telefonu, odaberite Chromebook Chrome pretraživač kao primatelja i spremni ste za prijenos sadržaja na Chromebook.

3. Način – AirDroid

AirDroid je uglavnom alat za upravljanje datotekama koji podržava dodatne značajke, uključujući prijenos zaslona. Aplikacija je brza i jednostavna za korištenje te vam omogućuje prikazivanje sadržaja sa svojih Android uređaja na Chromebooku.

Koraci za povezivanje zaslona Androida s Chromebookom koristeći AllCast

Korak 1 – Za početak, potrebno je kreirati novi račun na AirDroidu što je moguće koristeći bilo koji uređaj.

Korak 2 – Na svom Android telefonu skinite aplikaciju u Google Play Storeu ili koristite QR kod sa službene stranice AirDroida. Vodite računa o tome da su Android uređaj i Chromebook povezani na istu Wi-Fi mrežu.

Korak 3 – Pokrenite AirDroid na vašem Chromebooku i vidjet ćete QR kod koji morate skenirati Android telefonom.

Korak 4 – Prateći instrukcije prikazane na zaslonu uspješno ćete moći prenijeti sadržaje s jednog uređaja na drugi.

4. Način – VMLite VNC Server

Ova aplikacija u osnovi radi kao alat za daljinsko upravljanje za Android uređaje i može se koristiti s bilo kojim modelom. Pomoću ove aplikacije možete upravljati vašim Android uređajem iz drugog sustava ili s drugog uređaja pomoću VNC protokola. Aplikacija podržava niz funkcija uključujući WiFi hotspot, ARM, MIPS, x86 uređaje, automatsku rotaciju, dvosmjernu podršku i druge.

Koraci za povezivanje zaslona Androida s Chromebookom koristeći VMLite VNC Server

Korak 1 – Za početak, skinite, instalirajte i otvorite aplikaciju na vašem Android uređaju, kao i na Chromebooku.

Korak 2 – Omogućite USB debugging na vašem Android telefonu.

Korak 3 – Koristeći USB kabel, povežite svoj Android uređaj s Chromebookom.

Korak 4 – Chromebook će identificirati uređaj i ponuditi vam opciju Start VMLite Server. Nakon odabira te opcije, zaslon će se početi emitirati.

Bonus – Kako prenijeti zaslon telefona na računalo uz Smart Tool

Ako ste u potrazi za pametnim programom koji vam omogućuje povezivanje vaših Android telefona s računalom, preporučujemo iMyFone MirrorTo Android screen mirroring kao najbolji softver. Pomoću njega možete povezati gotovo sve najnovije i najpopularnije modele svojih Android telefona s računalom bez imalo muke. Nakon povezivanja, vašim Android uređajem možete jednostavno upravljati pomoću velikog zaslona sustava i neometano koristiti svoje aplikacije, stranice društvenih mreža, pa čak i igrati igrice putem računala. Softver vam omogućuje upravljanje tipkovnicom dok je zaslon prenesen na računalo. Koraci za prijenos zaslona telefona pomoću aplikacije su jednostavni i brzi što alat čini prikladnim čak i za ne baš tehnološki osviještene korisnike.

Koraci za povezivanje zaslona Androida s računalom koristeći iMyFone MirrorTo

Korak 1 – Skinite, instalirajte i pokrenite iMyFone MirrorTo program sa službene stranice softvera.

Korak 2 – Koristeći USB kabel povežite svoj Android telefon sa sustavom i odaberite uređaje. Zatim odaberite “Transfer files” opciju za USB povezivanje.

Korak 3 – Otvorite Developer opciju na vašem Android telefonu i omogućite debugging. Kako bi to učinili otvorite Settings > About Phone > Software Information, a zatim pristupite opciji za developere tako što ćete 7 puta stisnuti na Build Number. Kada je USB spojen, morate omogućiti USB debugging.

Korak 4 – U ovom koraku, morate dati dopuštenje da MirrorTo prikazuje stvari. Odaberite “Turn on” opciju, a zatim će .apk datoteka softvera iMyFone MirrorTo biti skinuta na vaš Android uređaj automatski.

Korak 5 – Kada je Android uređaj povezan i uspješno se prenosi njegov zaslon, možete kontrolirati svoj telefon koristeći svoje računalo.

Zaključak

Bez obzira na to radite li od kuće, gledate videozapise, prisustvujete videopozivu ili jednostavno igrate igricu, prebacivanje zaslona vašeg Android uređaja na neki veći zaslon poboljšava cjelokupno iskustvo. Koristeći bilo koju od gore navedenih metoda, možete jednostavno prebaciti zaslon Android telefona na Chromebook ili računalo. Ovisno o sadržaju koji želite emitirati i potrebnim značajkama, možete odabrati najprikladniju metodu.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Umjetna inteligencija

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža danas, a smatra se da je na mjesečnoj bazi aktivno koristi nevjerojatnih 2.35 milijardi korisnika. Točnije, toliko...

Tech

Zasada nisu poznati detalji ubojstva, budući da policijska uprava San Francisca nije podijelila nikakve dodatne pojedinosti

Aplikacije i softver

Otkad su se pojavili pametni telefoni, postoji potreba sakriti određene dokumente na njima. Pritom je svejedno radi li se o povjerljivim poslovnim informacijama ili...

Aplikacije i softver

Nova akademska studija pokazala je da Android i iOS mobiteli dijele podatke sa svojim matičnim tvrtkama u prosjeku svakih 4 i pol minute. Istraživanje...

Tech

Jerry, internetska usluga osiguranja automobila, provela je studiju u kojoj je procijenila ponašanje u vožnji 20.000 vozača koji su prešli više od 12 milijuna...

Tech

Korisnici Androida u Ukrajini dobivat će upozorenja o zračnim napadima izravno na svoje uređaje prije nego što se u njihovoj blizini dogode očekivani napadi,...

Kripto

Kineska središnja banka pokrenula je pilot verziju wallet aplikacije za digitalni juan u želji da proširi upotrebu valute na što više ljudi. Aplikacija je...

Igre i gaming

Google je najavio samostalni Google Play launcher koji će omogućiti igračima igranje Android igara na Windows stolnim računalima. Najavljena aplikacija će omogućiti igračima da...