Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Kripto

Kakva budućnost čeka Diem – kriptovalutu koju je planirao Facebook?

Sve je vjerojatnije da se Diem, nesretna kriptovaluta tvrtke Meta, koja je prije nosila naziv Libra, nikada zapravo neće ostvariti. Prema najnovijim izvještajima, Diem Association pregovara o prodaji svoje imovine kako bi vratila kapital svojim investitorima.

Nejasno je kakvu imovinu posjeduje Diem Association, ali u Bloombergovom izvješću se navodi da udruženje razgovara s bankarima o prodaji svog intelektualnog vlasništva i pronalaženju “novog doma za inženjere koji su razvili tehnologiju”.

Kad bi se prodaja dogodila, to bi bio posljednji pozdrav za Diem, kriptovalutni projekt za koji se zalagao Mark Zuckerberg. Planovi za podizanje stablecoina, godinama su zastajali zbog propisa i zakonodavca. Nakon prvog lansiranja Libre, nekoliko se partnera visokog profila povuklo 2019. godine, prenosi Engadget.

Prošle jeseni, Facebook je pokrenuo mali pilot projekt Novi, novčanik za kriptovalute koji se ranije zvao Calibra. No, činjenica da je Novi bio prisiljen pokrenuti se bez podrške za Diem (koristio je Pax Dollar) bila je znak da je Diemova budućnost prilično neizvjesna.

Dugogodišnji izvršni direktor tvrtke Facebook, David Marcus, koji je nadgledao planove društvene mreže, rekao je tada da Facebook ostaje privržen Diemu.

“Želim jasno naglasiti da se naša podrška za Diem nije promijenila i namjeravamo pokrenuti Novi, s Diemom, nakon što dobijemo regulatorno odobrenje i krenemo s radom”, objavio je Marcus tom prilikom. Mjesec dana kasnije, Marcus je objavio da napušta Facebook.

Predstavnik Diem Associationa rekao je da Bloombergovo izvješće sadrži nespecificirane “činjeničke pogreške”, ali je odbio komentirati opširnije.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Dvadeset prvo stoljeće sa sobom je donijelo razne novitete u digitalnom svijetu, a jedan od njih su svakako društvene mreže, koje su danas popularne...

Biznis i posao

Jesu li Facebook stranice i Facebook grupe stvar prošlosti? Je li mudro u današnje vrijeme investirati u izgradnju Facebook stranica i grupa? Može li...

Tech

Facebook i Instagram bilježe stalni pad broja mlađih korisnika, pa je tvrtka Meta računala da će situaciju popraviti novi virtualni svijet. Ipak, čini se...

Kripto

Vrijednost Bitcoina je dovoljno pala da obuzda ogromnu potrošnju energije koja je kriptovalutama potrebna, a s time se smanjuje i emisija stakleničkih plinova. Ipak,...