Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Kina planira izgraditi prvi aerodrom na svijetu za autonomna leteća vozila

Proizvođač letećih automobila EHang izradio je projekt izgradnje prvog aerodroma na svijetu za autonomna leteća vozila. EHang planira izgradnju terminala koji se fokusira na turizam u Hezhou, gradu od dva milijuna stanovnika koji se nalazi na jugu Kine.

Tvrtka planira otvoriti e-port do kraja 2020. godine, a koristit će 20 svojih autonomnih aviona s dva sjedišta za zračno razgledavanje grada. Iz EHanga najavljuju da će se trokatni terminal prostirati na 2.500 kvadratnih metara. Na krovu će autonomna leteća vozila koristiti četiri piste za slijetanje. Unutar zgrade će se nalaziti recepcija, prostor za čekanje za putnike i zona za odlaske i dolaske, piše TNW.

Projekt ima za cilj iskorištavanje turističkog potencijala Hezhoua, grada poznatog po svom povijesnom naslijeđu i prirodnim ljepotama koje posjetioci južne Kine obično zaobilaze na putu ka poznatijim destinacijama. To bi također moglo učiniti e-port korisnim za testiranje autonomnih aviona, kojima nedostaju jedinstveni standardi koji su im potrebni za komercijalno letenje avionom.

EHang je nedavno završio prve američke test letove svojih letećih taksija bez pilota i dobio dozvole za testiranje svojih električnih putničkih aviona s dva sjedišta u Norveškoj. Međutim, fokus kompanije ostaje čvrsto u matičnoj zemlji.

S obzirom na to da će inozemna putovanja u Kinu zbog koronavirusa masovno opasti, e-port vjerojatno neće privući posjetioce iz inozemstva. Međutim, ako se ostvari ambiciozan plan, to bi moglo učiniti Hezhou primamljivom destinacijom za domaće turiste.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Gaming

Prilagođena lokalizirana verzija Valveove trgovine ima na raspolaganju samo 53 igre, a najpoznatije su Counter-Strike i DOTA 2.

Hi-tech

Cilj je modernizirati vojsku i pružiti bolju zaštitu i potporu svim vojnicima

Web & IT

Broj korisnika interneta u Kini narastao je za 85,4 milijuna

Hi-tech

Do sad je 5G implementiran u određene sektore.

Oglašavanje