Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Kripto

Koje bi kriptovalute mogle eksplodirati u 2023. godini?

Foto: Shutterstock

Nakon odlične 2021. godine kada je kripto tržište u 11. mjesecu porušilo sve rekorde, ono je počelo svoj dugotrajan pad koji traje i danas. Prvih 20 coina na CoinMarketCap-u je izgubilo velik dio svoje vrijednosti, a kraj se ne nazire.

Bitcoin i druge kriptovalute našle su se na meti kritika ekoloških aktivista koji navode ogromnu potrošnju energije koja loše utječe na okoliš. Oni su naveli kako za samo jednu transakciju Bitcoin potroši 1173 kilovatsata (kWh), a toliko energije potroši prosječan stan za oko 4 mjeseca. Još veći problem možemo vidjeti ako pogledamo ukupnu godišnju potrošnju koja je veća od potrošnje cjelokupne Argentine, što predstavlja ogromnu emisiju ugljika i povećanje globalne temperature i ubrzanje klimatskih promjena.

Ni druga najveća svjetska kriptovaluta, Ethereum, ne može se baš pohvaliti svojom energetskom učinkovitošću s obzirom da godišnje troši čak 78 Terawat-sati (tWh). Ova potrošnja bi se u budućnosti trebala drastično smanjiti zbog nedavnog spajanja Ethereuma koji je sada svoju mrežu prebacio na prof-of-stake što će dovesti do drastičnog smanjenja potrošnje električne energije.

Iako se trenutno nalazimo u kripto zimi, na neke altcoine ona ne djeluje, a oni bilježe odličan rast u posljednjih nekoliko tjedana, s tendencijom da se nastavi i ulaskom u novu godinu. Većina ovih coina troši manje od 1% energije koju troše “velike” kriptovalute. Imamo nekoliko coina koji su u fokusu, a najbolji i s ekološke strane najzeleniji projekt predstavlja IMPT.

IMPT je konačno stigao!

IMPT token predstavlja ERC-20 token koji radi na Ethereum mreži, a koji je imao nevjerojatnu pretprodaju u kojoj je prikupio ogromnih 20,5 milijuna dolara ulaganja koja su većinom došla od ekološki osviještenih ulagača kojima je osim velike zarade bitna i zaštita okoliša.

Impact Project, IMPT.io, predstavlja blockchain projekt koji ima za cilj smanjenje štetnih ugljičnih emisija kao i onemogućavanje prijevara koje se događaju na trenutnom tržištu ugljičnih kredita poput dvostrukog brojanja kredita te neovlaštene trgovine istim. Svi ovi sigurnosni problemi riješeni su korištenjem blockchain tehnologije uz podršku decentralizirane mreže koja će omogućiti povezivanje kupaca s renomiranim zelenim projektima jednostavnim kupovinama od pridruženih tvrtki na IMPT.io platformi.

Kako postajemo sve više svjesni klimatskih promjena koje se događaju oko nas, ugljični krediti će služiti kako velikim tvrtkama tako i pojedincima kao mehanizam za mjerenje njihovog ugljičnog otiska i njegovu kontrolu.

Korisnici će dobiti bodove kada kupe ili povuku svoje karbonske kredite i kada nekoga upute na platformi. Brendovi će također zaraditi bodove na temelju svoje profitne marže i količine ugljičnog kredita koji su povukli.

Svi oni koji se odluče za povlačenje ugljičnih kredita na kripto tržišta dobit će nagradu u obliku NFT-a dizajniranog od strane trenutno najcjenjenijih digitalnih umjetnika.

Ovo dobrovoljno tržište ima trenutnu vrijednost od oko 2 milijarde tona ugljičnih kredita ili oko 271 milijun dolara. Analitičari prognoziraju rast ovog dobrovoljnog tržišta na čak 50 milijardi dolara do 2050. Samo tržište ugljičnih kredita suočeno je s velikim problemima koje su napravili neki projekti.

Za razliku od njih IMPT predstavlja ozbiljan projekt s jakim temeljima koji broje više od 25 000 pridruženih partnera kao što su Amazon, Samsung, Microsoft, Dyson, AEG i mnogi drugi.

IMPT je 14.12. izlistan na LBANK kripto mjenjačnicu, a uskoro se očekuje početak trgovanja i na Uniswap-u i Changelly Pro kripto mjenjačnicama, a pregovori su u toku s još 7 drugih mjenjačnica.

Kupite IMPT sada.

TAMA ima snažne pozitivne izglede za kraj 2022. i početak 2023.

Tamadoge (TAMA) predstavlja još jedan novi meme coin zasnovan na Ethereumu  koji je imao odličnu pretprodaju i prikupio čak 19 milijuna dolara što je daleko više od planirana 2 milijuna dolara. Kako je TAMA ERC-20 coin, on troši dosta manje energije od ostalih coina.

TAMA je dio Dogecoin obitelji, ali za razliku od Doge i Shiba Inu on nije beskoristan coin već ima veliku upotrebnu vrijednost u svom Tamaversu gdje korisnici mogu da hrane i njeguju svoje Tamadoge ljubimce, a tu je i trgovina gdje pomoću TAMA coina mogu kupovati razne predmete i hranu za svoje ljubimce. Budući da je Tamadoge ekološki prihvatljiva kriptovaluta, može se očekivati ​​da će nastaviti rasti 2023. godine.

Trenutno se Tamadoge može kupiti na OXK, LBank i MEXC kripto mjenjačnicama.

Kupite TAMA sada.

ALGO

Algorand, ALGO, je ugljično negativna kriptovaluta za koju se očekuje da će donijeti velike dobitke investitorima u narednom razdoblju. ALGO je glavni rival Ethereuma jer nudi veću skalabilnost i veću brzinu transakcija od Ethereum mreže.

ALGO se trenutno trguje na 0,2234 USD nakon što je prije nekoliko sati dosegnuo najnižu vrijednost od 0,2014 USD. Coin ima pozitivne izglede do kraja 2022. godine, a za očekivati ​​je njegov daljnji rast u 2023. godini.

Kupite ALGO sada.

Atom

Atom predstavlja službeni token Cosmosa, mreže koju čine nekoliko integriranih blockchaina i koja korisnicima daje mogućnost dijeljenja vrijednosti preko tih povezanih blockchaina.

Cosmos koristi Tendermint, Byzantine Fault Tolerance, za izvršavanje oko 10 000 transakcija u sekundi. Također sadrži Cosmos SDK koji pomaže programerima u stvaranju imovine na blockchainu i koristi Inter-Blockchain komunikacijski protokol za pomoć u razmjeni vrijednosti preko blockchaina.

Trenutno u opticaju ima 292 milijuna ATOM coina, za koje se očekuje da će imati maksimalnu ponudu od 360 milijuna. Trenutno se trguje po cijeni od 9,55 dolara, što je 1% manje  u odnosu na prethodni dan. ATOM je dobra prilika za ulaganje koju kupci mogu dodati u svoje portfelje.

Kupite Atom sada.

Stellar Lumen

XLM predstavlja coin Stellar mrežu koja se temelji na blockchainu, čija je glavna svrha olakšati prijenos vrijednosti, plaćanja i druge financijske transakcije.

U početku je bilo 100 milijardi XLM coina, no polovica od ukupnog alociranog broja  je spaljena 2019., a 26,5 milijardi coina je trenutno u optjecaju.

XLM je na 26. mjestu na CoinMarketCapu, s kapitalizacijom od 2,1 milijardi dolara. Trenutačno se trguje po 0,082 dolara, a ovaj coin predstavlja odličnu opciju za ulaganje.

Kupite Stellar Lumen sada.

Zaključak

IMPT je zabilježio izvrsnu pretprodaju, a nakon izlaska na kripto burzu očekuje se daljnji rast, a neki analitičari kažu i do 50x više od trenutne cijene do kraja 2023. godine. A svako ulaganje u ostale navedene coine kao i neki drugi kao što su IMX i TRX.

Ako ste zainteresirani za ulaganje u kriptovalute ili proširenje svog portfelja imovine, molimo vas da razmislite o gore navedenim coinima.

(Sponzorirani članak)

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Kripto

Sam Bankman-Fried, koji je nekoć vodio jednu od najvećih svjetskih mjenjačnica kriptovaluta i suočava se s desetljećima zatvora, neće se suočiti s još jednim...

Kripto

Nogometaš Cristiano Ronaldo suočava se s kolektivnom tužbom u SAD-u zbog njegove promocije Binancea, najveće burze kriptovaluta na svijetu. Tužitelji tvrde da ih je...

Biznis i posao

Poslovno tržište danas se izuzetno brzo mijenja – gotovo na svakodnevnoj razini. Digitalizacija raznih sustava omogućava da se promjene upravljanja donose jako brzo –...

Kripto

Sam Bankman-Fried, koji je nekoć vodio jednu od najvećih svjetskih mjenjačnica kriptovaluta, proglašen je krivim za prevaru i pranje novca na kraju jednomjesečnog suđenja...

Kripto

Istraživanja provedena zadnjih dana pokazala su da su hakeri povezani sa Sjevernom Korejom ukrali stotine milijuna dolara u kriptovalutama kako bi financirali nuklearne projekte...

Kripto

Vrijednost bitcoina mogla bi doseći čak 120.000 dolara do kraja 2024., što je gotovo četiri puta više od trenutne cijene, očekuju analitičari u Standard...

Kripto

Kriptovalute su doživjele veliki pad nakon optužbi Američke komisije za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima (SEC), koja je optužila Binance Holdings Ltd. za zlouporabu...

Kripto

Najpoznatija kriptovaluta na svijetu, Bitcoin, u utorak je dosegnula svoju rekordnu vrijednost u zadnjih 9 mjeseci. Ona je iznosila 26,514 američkih dolara, a mnogim...