Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Koliko sati dnevno koristite svoj mobitel? Nova studija otkriva zabrinjavajući podatak…

Foto: Pixabay

Pametni telefoni postali su neizostavni dio naših života, uz laptope, televizore i ostale uređaje. Teško je uopće zamisliti dan bez korištenja bar jednog pametnog uređaja. No, jesmo li otišli predaleko? Pretjerujemo li s korištenjem takvih uređaja? Jeste li se ikada našli zabrinuti zbog toga što trošite previše vremena bezumno zureći u nasumične aplikacije?

Ako je odgovor na prethodno pitanje potvrdan, nova studija pokazuje da niste jedini. Prema najnovijem izvješću tvrtke za analizu aplikacija App Annie State of Mobile za 2022. godinu, Android korisnici u 2021. godini gledali su u prosjeku u svoje pametne telefone 4,8 sati dnevno, što je otprilike trećina vremena koja se provede u budnom stanju.

Pokazalo se da su Brazil i Indonezija zemlje s najviše sati provedenih na mobitelu (u prosjeku 5,4 sati dnevno), dok su se Sjedinjene Američke Države našle na desetom mjestu (4,2 sata dnevno), a UK drži dvanaesto mjesto s četiri sata dnevno. Korištenje pametnih telefona se povećalo za 30 posto od 2019. godine.

Uz to, ispostavilo se da su korisnici i više nego voljni potrošiti na svojim aplikacijama. Potrošnja unutar trgovina aplikacija na iOS-u, Google Playu i Android trgovinama trećih strana u Kini porasla je za 19 posto na godišnjoj razini s ukupnom potrošnjom od 170 milijuna dolara.

Što se tiče vrste aplikacija na koje su ljudi trošili svoje vrijeme, rezultati nisu previše iznenađujući. Sedam od deset minuta potrošeno je na društvene mreže, a TikTok je bio aplikacija koja se najviše preuzimala na globalnoj razini tijekom 2021. godine, prenosi Mashable.

Istraživanje je provela tvrtka App Annie, a rezultati su pomalo zabrinjavajući. Ipak, ako ste zabrinuti da provodite previše vremena koristeći svoj mobitel, danas razne aplikacije (poput TikToka) nude značajke koje vam omogućuju da ograničite svoje dnevno vrijeme koje provodite ispred ekrana. U svakom slučaju, odlazak u prirodu i druženje s najmilijima ne može zamijeniti niti jedna aplikacija.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Promo i akcije

Blackview je tehnološki brend koji se specijalizirao za robusne pametne telefone namijenjene ljudima koji se bave vanjskim aktivnostima i potreban im je uređaj koji...

Promo i akcije

Backview, kao sve popularniji kineski brend pametnih telefona, igra važnu ulogu u napretku razvoja robusnih mobitela, kojem razvoju je predan već duže vrijeme. Osim...

Tech

Prošlo je već neko vrijeme otkako je Blackview BV5200 punio stranice tehnoloških magazina pa je sada tvrtka Blackview, vodeći proizvođač robusnih mobilnih telefona, odlučila...

Tech

HONOR nudi velik izbor pametnih telefona za svačiji ukus i džep, a žele ih i najveći ljubitelji mode i tehnologije. Donosimo pregled uređaja na...