Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Koliko sati dnevno koristite svoj mobitel? Nova studija otkriva zabrinjavajući podatak…

Foto: Pixabay

Pametni telefoni postali su neizostavni dio naših života, uz laptope, televizore i ostale uređaje. Teško je uopće zamisliti dan bez korištenja bar jednog pametnog uređaja. No, jesmo li otišli predaleko? Pretjerujemo li s korištenjem takvih uređaja? Jeste li se ikada našli zabrinuti zbog toga što trošite previše vremena bezumno zureći u nasumične aplikacije?

Ako je odgovor na prethodno pitanje potvrdan, nova studija pokazuje da niste jedini. Prema najnovijem izvješću tvrtke za analizu aplikacija App Annie State of Mobile za 2022. godinu, Android korisnici u 2021. godini gledali su u prosjeku u svoje pametne telefone 4,8 sati dnevno, što je otprilike trećina vremena koja se provede u budnom stanju.

Pokazalo se da su Brazil i Indonezija zemlje s najviše sati provedenih na mobitelu (u prosjeku 5,4 sati dnevno), dok su se Sjedinjene Američke Države našle na desetom mjestu (4,2 sata dnevno), a UK drži dvanaesto mjesto s četiri sata dnevno. Korištenje pametnih telefona se povećalo za 30 posto od 2019. godine.

Uz to, ispostavilo se da su korisnici i više nego voljni potrošiti na svojim aplikacijama. Potrošnja unutar trgovina aplikacija na iOS-u, Google Playu i Android trgovinama trećih strana u Kini porasla je za 19 posto na godišnjoj razini s ukupnom potrošnjom od 170 milijuna dolara.

Što se tiče vrste aplikacija na koje su ljudi trošili svoje vrijeme, rezultati nisu previše iznenađujući. Sedam od deset minuta potrošeno je na društvene mreže, a TikTok je bio aplikacija koja se najviše preuzimala na globalnoj razini tijekom 2021. godine, prenosi Mashable.

Istraživanje je provela tvrtka App Annie, a rezultati su pomalo zabrinjavajući. Ipak, ako ste zabrinuti da provodite previše vremena koristeći svoj mobitel, danas razne aplikacije (poput TikToka) nude značajke koje vam omogućuju da ograničite svoje dnevno vrijeme koje provodite ispred ekrana. U svakom slučaju, odlazak u prirodu i druženje s najmilijima ne može zamijeniti niti jedna aplikacija.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Žonglirate s previše zadataka u isto vrijeme i čini vam se da ništa ne uspijevate? Vrijeme je da svoj život dovedete u red. Pripremite...

Apps & Software

Mobiteli su korisni, bez ikakve sumnje. Bilo da je riječ o komunikacijskom alatu, bilo da je riječ o sredstvu za zabavu, pametni telefon nema...

Hi-tech

Glavni dizajner kompanije HONOR otkriva proces dizajna koji stoji iza lansiranja modela HONOR 50

Hi-tech

Podaci koji se nalaze u pametnim telefonima mogu otkriti puno o osobama koje ih koriste, od informacija gdje se kreću, s kim razgovaraju pa...

Oglašavanje