Gadgeti

Kome trebaju kartice i mobiteli kad se može plaćati – satom

Foto: YouTube

Za plaćanje više očito ne trebamo kartice ili mobitele, nego samo pametne satove. Upitno je u kolikoj mjeri puk kod nas plaća raznim modernim načinima plaćanja, ali sat je tu i treba ga spomenuti.

Garmin Pay se, naime, može koristiti gotovo svugdje gdje je prihvaćeno beskontaktno plaćanje.

Beskontaktno plaćanje je sve raširenije. Obuhvaća sve od kartica, preko mobilnih telefona pa i do pametnih narukvica i satova.

Upravo je Garmin sa svojim pametnim satovima omogućio beskontaktno plaćanje kroz Garmin Pay uslugu. Radi se o bržem, navodno sigurnijem i praktičnijem načinu plaćanja.

Funkcija beskontaktnog plaćanja je dostupna na odabranim Garmin GPS pametnim satovima. Dostupna je vlasnicima Revolut kartice koja podržava tu novu uslugu.

Uz ovakvu uslugu vlasnici podržanih Garmin satova sad mogu ostaviti svoj telefon i novčanik bez brige kod kuće kad idu na trčanje ili vježbanje. Pod uvjetom da ih nitko ne legitimira putem. Tako neopterećeni dalje mogu kupovati gdje god da ih sportski tijek dana odvede.

Dan Bartel, Garmin potpredsjednik globalne prodaje, tvrdi da je Garmin pametni sat “neophodan alat za bilo koji aktivni životni stil”.

“Cijenimo podršku banaka koje su izdale kartice i omogućile dostupnost ove uzbudljive nove funkcije vlasnicima njihovih kartica”, dodao je za medije.

Garmin Pay se može koristiti gotovo svugdje gdje se prihvaća beskontaktno plaćanje. Samo treba paziti koje su trgovine uključene.

Za one koji posebno brinu za sigurnost, iz Garmina napominju da njihov proizvod štiti upotrebom kartičnih brojeva i transakcijskih kodova specifičnih za sat svaki put kad se obavlja kupnja.

Broj kartice se ne sprema na uređaju ili na Garminovim poslužiteljima te se ne prenosi trgovcima tijekom plaćanja.

Komentiraj

Odgovori

Vrh