Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Konzum ne dijeli kupone, ne otvarajte poveznicu iz poruke!

Danas se WhatsAppom kao požar širila poruka o Konzumovoj akciji u kojoj dijele besplatne kupone u vrijednosti od 600 kuna. Iz Konzuma su objavili kako oni nisu organizirali takvu nagradnu igru, te preporučuju da ne otvarate poveznicu iz poruke.
Bok, Konzum dijele besplatne kupone. Upravo mi je stigao moj primjerak, zgrabi svoj prije nego ponuda istekne. Samo slijedi ovaj link —- > http://konzum-hr.club <—- možeš mi zahvaliti kasnije 😊” – glasila je poruka koju sam i osobno dobio od nekoliko prijatelja.
Odmah sam reagirao, te odgovorio svima kako je poruka sumnjiva (prije svega, dovoljno je vidjeti da se radi o .club domeni), te da ne otvaraju poveznicu. Nažalost, većina njih je već otvorila, a potvrdili su mi da se na stranici nalazi nekakva anketa u tri koraka.
Čim sam došao doma provjerio sam na Facebooku je li Konzum upoznat sa slučajem. Nakon kraćeg čekanja, dobio sam jednostavan odgovor: “Bok, hvala na informaciji, prijavili smo sve mjerodavnim službama! Pozdrav iz Konzuma” – napisali su, a onda i objavili status u kojem stoji:
[UPOZORENJE O LAŽNOM KUPONU]
Dragi kupci, informacija o kuponu za nagradnu igru koja se pojavila na društvenim mrežama nije organizirana od strane Konzuma. Savjetujemo vam da ne otvarate navedenu poveznicu. Hvala na razumijevanju, uživajte u ostatku dana.
https://www.facebook.com/Konzum/posts/1391647127548383
Sličnu poruku objavili su i na službenim stranicama: “Dragi kupci, na društvenim mrežama i aplikacijama za komunikaciju (WhatsApp, Viber …) se pojavila informacija o kuponu za nagradnu igru koja NIJE organizirana od strane Konzuma. Savjetujemo vam da NIKAKO NE OTVARATE navedenu poveznicu. Hvala na razumijevanju.
Da Agrokor nije u situaciji u kojoj je trenutno, još bih mogao shvatiti da su neki naivno povjerovali u ovakvu poruku. Na kraju svega može se jednostavno zaključiti da ljudi u ovakvim situacijama ne razmišljaju racionalno, već automatski dijele poruke u nadi da će im nešto pasti s neba. E, pa neće.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Nova društvena mreža nosi naziv Neighborhoods i trenutno se testira u milijunskom gradu Calgary u Kanadi.

Web & IT

Gmail već neko vrijeme ima probleme koji su vezani s filterima za e-mail poruke, što omogućuje da potencijalno opasne poruke stignu u pretinac korisnika.

Akcije

Na Geekbuyingu počinje Black Friday rasprodaja. Obuhvaća hrpu proizvoda i odvija se u rundama. Svakih nekoliko sati novi proizvodi dolaze na red za popust....