Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Korak dalje u svijetu slike i zvuka uz Neo QLED televizore

Stvarnost današnjice nam uporno dokazuje da je televizor definitivno središnje mjesto svakog doma. Kad je već tako, nije neobično da nove tehnologije pronalaze svoj put u unapređivanju iskustva poboljšanog uživljavanja u svjetove koje nam ekrani donose. Mislili smo da smo već sve vidjeli, no napredak i dalje pomiče granice.

Samsung kao poznati oblikovatelj tehnološke stvarnosti sada ponovno iznenađuje novitetima koji će postati neizostavni dio našeg doma, bilo u svrhe zabave ili posla.

Čistoća i oštrina vizualnog prikaza, boje koje iznenađuju svojim nijansama, pogled koji je sjajan baš iz svakog kuta i prilagodljivost besprijekornog zvuka.

Glavne su to odlike cjelokupnog iskustva koje pruža Samsung Neo QLED televizor. Uz sve to posve nova linija 4K i 8K televizora uspijeva svojim modelima biti i izgledom minimalistična te savršeno uklopljena u dio svakog interijera. Znamo da zvuči nestvarno, ali ima još.

Priznanja u vidu certifikata

Kako god kaotična svakodnevica bila, možemo u njoj imati barem nešto što je dovedeno do razine besprijekornosti.

Govoreći o modelima Neo QLED Samsung televizora za 2021. – QN900, QN800, QN90 te QN85 – svi su nositelji „Eye Care“ i „Gaming TV Performance“ certifikata, dodijeljenog od strane uglednog VDE instituta. Priznanje je to upravo za standarde ujednačenosti kvalitete slike te vjernosti boja, ali i bitno smanjenje kašnjenja odziva od 10ms, podršku za HDR te razinu svjetlosti prikaza iznad 1000 nita. 

Procesor Neo Quantum Pro 8K impresionira tehnologijom koja pomoću umjetne inteligencije maksimalno optimizira prikaz u 8K rezoluciji uz pomoć podataka iz čak 16 neuronskih mreža. I sve to bez obzira na sadržaj koji se prikazuje.

Pronađite detalje unutar detalja

Upravo zahvaljujući prikazu sa 100 %-nom dubinom boja, Neo QLED televizori pružaju fascinantnu Quantum Dot tehnologiju čiji je posao analizirati razinu svjetlosti i optimizirati prikaz boja kako bi besprijekorno odgovarale ambijentu koji je trenutno sadržaj na zaslonu. Quantum HDR 64x tehnologija je tu da osigura kako biste uočili najsitnije detalje svojim vrhunskim prikazom crnih i svijetlih tonova.

To nije sve, ako budete imali osjećaj da otkrivate detalje u samim detaljima, za to postoji objašnjenje. Expert Calibration proučava izmjenu boja u scenama kako bi izgledale potpuno realistično u svim svojim nijansama. Tu je također značajka Adaptive Picture koja automatski izmjenjuje svjetlinu i kontrast koji će ovisiti o prikazanom sadržaju, ali i svjetlosnim uvjetima same prostorije u kojoj konzumirate ovo cijelo iskustvo.

Da bi to iskustvo bilo takvo da pruža intenzivniji prikaz boja i dubine, zaslužna je inovativna tehnologija Contrast Enhancer. Ista analizom područja prikaza prilagođava baš sve nijanse.

Postoje mnogi mali neprijatelji uživanja u cjelovečernjem filmu ili popodnevnoj utakmici, bilo u vidu odsjaja žarulje ili sunčeve svjetlosti. Da je taj svjetlosni odsjaj na zaslonu pojava koja zaslužuje u ropotarnicu povijesti, Samsung se pobrinuo zahvaljujući revolucionarnoj Anti Reflection tehnologiji.

Ako ste mislili da je nemoguće učiniti od vašeg prostora koncertnu dvoranu ili kazališnu scenu samo s jednim televizorom, dopustite da vam Samsung pokaže kako je u tu svrhu ponudio Quantum Matrix Pro tehnologiju. Vrhunac je to u umjetnosti preciznog upravljanja svjetlošću zbog koje duboki tonovi crne boje i izraženi detalji dolaze do razine čarolije.

Savršenstvo doživljaja baš iz svakog kuta

Rubovi kauča više neće biti mrsko mjesto za sjedenje i prepuštanje rapsodiji boja i zvukova koje Neo QLED modeli nude. Samsung je imao viziju i za to. Ultra Viewing Angle, naime, donosi detaljnost slike bez obzira na kut gledanja. To maksimalno uživanje dolazi uz potpuni dizajnerski minimalizam. Gotovo pa nevidljivost ultra tanke Infinity Screen osobine će vas iznenaditi svojom decentnošću.

Puno rješenja i bogat sadržaj tehnologija koja pruža iskustvo gledanja ne mora nužno značiti neuredne kablove i dizajnersku nezgrapnost. Dokaz da posljednji tehnološki napredak dolazi ruku pod ruku s prilagodljivošću vidimo u vidu minimalističkog uklapanja u svaki interijer. Nije to samo najtanji profil uređaja bez crnog okvira oko zaslona, nego i Ambient Mode+ tehnologija koja temeljem umjetne inteligencije vrši analizu okoline ne bi li se televizor maksimalno stopio s prostorom čija cjelina postaje. To pruža podešavanjem svjetline i boje, bez obzira na raspored stvari u prostoriji, naglašavajući tako profinjenost, ali i autentičnost svakog pojedinog prostora.

Zvuk koji prati kretanje

Da inovacije na području kvalitete prikaza ne bi bile usamljene, Samsung se pobrinuo za cjelokupnost doživljaja. Adaptive Sound tehnologijom uz pomoć umjetne inteligencije pruža se optimizacija zvuka temeljem analize scena u stvarnom vremenu, i to s obzirom na sadržaj.

Impresivnim rješenjima tu nije kraj, poboljšana Object Tracking Sound Pro tehnologija reproducira tako zvuk na optimalna mjesta u prostoriji uz pomoć pozicioniranja na zvučniku. To rezultira tako da pomicanje radnji na zaslonu prati i pomicanje zvuka unutar vaše prostorije, čineći tako od dnevnog boravka ili spavaće sobe upotpunjenu oazu za uživanje u video igri ili poprište kakvog novog svijeta u uzbudljivoj tv seriji.

SpaceFit Sound značajka također pomaže potpunosti iskustva uživljavanja. Istovremeno analizira okolinu prostorije te automatski prilagođava zvuk uređaja kako bi bile skladne s njegovim idealno podešenim postavkama.

Nema više potrebe za premotavanjem scena, jer nema ni pozadinske buke koja ometa doživljaj. Sve to zahvaljujući Active Voice Amplifier značajci koja pojačava govor u određenim scenama omogućujući tako da jasnije čujete govor filmskih likova na ekranu.

Q Symphony tehnologija je također tu da vas odvede korak dalje. S najfinijom preciznošću spaja zvuk televizora sa zvukom koji dolazi iz soundbara donoseći surround zvuk do neslućenih razina.

Sve opisano, kako god napredno bilo, moguće je uz iskazanu brigu o okolišu. Naime, daljinski upravljač je savršeni spoj recikliranih materijala i punjenja na solarni pogon. Iskoristite zato nužnost potrebe unutrašnje rasvjete kako biste napunili ovaj jedinstveni daljinski upravljač.

Iskoriste posebnu ponudu gdje uz kupnju Samsung Neo QLED televizora za 2021. godinu možete dobiti i produljeno jamstvo u trajanju od 5 godina do 30. lipnja 2021. Više informacija o Samsung Neo QLED liniji televizora te dostupnim modelima u Hrvatskoj saznajte na https://www.samsung.com/hr/tvs/qled-tv/highlights/.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...