Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Krave u Turskoj koje obitavaju u zatvorenom tijekom zime dobivaju VR naočale kako bi se osjećale kao da su na otvorenom

Foto: Ministarstvo poljoprivrede Moskovske regije

Koncept virtualne stvarnosti ima za cilj stvaranje okruženja u kojem se korisnici mogu osjećati kao da su u drugom svijetu. Ova tehnologija se uglavnom koristi u gaming industriji, ali čini se da je našla svoj put i u poljoprivrednoj industriji te stočarstvu.

U Aksarayu u Turskoj, krave koje su zatvorene tijekom zime dobile su VR naočale koje bi im trebale omogućiti da se osjećaju kao da su na otvorenom. Takav potez, zapravo, ima za cilj povećanje proizvodnje mlijeka kod krava, a čini se da tehnologija djeluje. Od proizvodnje oko 5,7 galona dnevno, krave s VR naočalama sada proizvode 7 galona dnevno, piše Ubergizmo.

Iako se čini kao nova i nikad korištena metoda, to ipak nije slučaj. Prije nekoliko godina, ovaj koncept je testiran u Moskvi, u Rusiji, gdje su se VR naočale koristile kako bi pomogle kravama da smanje anksioznost i povećaju proizvodnju mlijeka, tako da je jasno da na temelju dosadašnjih testova ova metoda zapravo funkcionira.

Izzet Kocak, stočar čije su krave dobile VR naočale, je zadovoljan rezultatima do te mjere da namjerava kupiti dodatnih 10 naočala za svoje krave.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Italija je zabranila korištenje tehnologije za prepoznavanje lica i “pametnih naočala”. Agencija za zaštitu podataka izdala je opomenu dvjema općinama koje eksperimentiraju s tim...

Tech

 LG Electronics (LG) najavio je da je u tijeku dodjela prve nagrade LIFE’S GOOD, s prijavama otvorenima od 6. rujna do 10. listopada. Nagrada...

Tech

Biste li i vi pristali na seks s robotom?

Tech

Za ovaj moderni sindrom sigurno niste još čuli