Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Kreveti otporni na zemljotrese čuvaju vas od katastrofe

Potresi su nagli pokreti slojeva Zemljine kore; nastaju uslijed pomicanja ili sudaranja tektonskih ploča. Iako su u većini slučajeva bezopasni (godišnje se dogodi gotovo milijun potresa bez ikakva učinka po ljude), neki znaju nanijeti teška razaranja i smrt. Primjerice, potres koji se 2004. godine dogodio u Indijskom oceanu usmrtio je gotovo 300.000 ljudi. Najsmrtonosniji potres ikad dogodio se u 16. stoljeću u Kini, kada je stradalo preko 800.000 ljudi.

I sada se netko sjetio kako učinkovito zaštiti ljude: tako što će napraviti krevet otporan na zemljotrese. Riječ je o masivnom metalnom kovčegu smještenom ispod spavača, u svakom trenutku spremnom reagirati na opasnost.

U slučaju potrhtavanja tla, senzori na krevetu pokrenut će zaštitni mehanizam koji će vas doslovno progutati i povući u sigurnost. U metalnom ćete skrovištu biti sigurni sve dok ne stignu spasilačke ekipe. Ondje su vam na raspolaganju osnovne namirnice i zaštitna oprema, ukoliko vrijeme izolacije duže potraje.

Ukoliko potrese smatrate realnom opasnošću i zainteresirani ste za kupnju, znajte kako možete birati između nekoliko modela sigurnosnog kreveta. Više saznajte u priloženom videu.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati