Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Kupnja i prodaja domena

Ako ste tražili način kako zaraditi preko interneta, onda vjerovatno znate da vam se svakodnevno predstavljaju novi načini pomoću kojih to možete postići. Prodaja domena npr. dokazano vam može pomoći da zaradite, iako još nisu svi svjesni mogućnosti tog tržišta. Kada imate web stranicu vi zapravo imate imovinu. Ista stvar je i kada posjedujete domenu. Promotriti ćemo način na koji možete prodati domene i za uzvrat lijepo zaraditi.

Domena koja donosi zaradu

Postoji bezbroj domena koje su obogatile svoje vlasnike koji su na tom tržištu od samih početaka i još uvijek mnogi od njih zarađuju isključivo od prodaje domena.

.com domene još uvijek su najvrjednije i takve domene koje se sastoje od jedne riječi iz engleskog riječnika davno su zauzete. Ali, ako dobro istražite tržište domena još uvijek možete solidno zaraditi, samo morate shvatiti gdje je najveća potražnja.

Domene s kratkim imenima imaju potencijal zaraditi veliku količinu novca jer domene s malim brojem znakova općenito postižu puno bolju cijenu od onih s puno znakova. To je jedan od bitnih faktora jer potencijalni kupci vide mogućnost stvaranja branda s kratkim, upečatljivim imenom, pogotovo u današnje vrijeme kada većina popularnih web stranica već ima kratka i upečatljiva imena. Očito će neka imena biti bolja za marketing od drugih, a vi morate imati osjećaj što bi moglo zvučati dobro. Vi morate razviti instinkt kako bi znali što je dobro i što bi se moglo prodati. Promatrajući što se zapravo prodaje, vaše razumijevanje tržišta će porasti i znati ćete koja imena stvaraju interes i po kojoj cijeni.

Važnosti ključnih riječi

Pretraživajući ključne riječi možete predvidjeti domene koje bi se mogle prodavati. Googleov keyword tool koriste mnogi prilikom istraživanja vezanih uz internet marketing, a i kod prodaje domena često se koriste ista istraživanja. Što riječ ili fraza odnosno keyword ima više pretraživanja, domena tog naziva bi mogla biti vrjednija. Domene s ekstenzijama .net i .org mogu biti korisne ako primjetite da je domena .com istog naziva već zauzeta. S vremenom ćete shvatiti koja su tržišta najprofitabilnija, a ta profitabilnost tržišta usko je vezana uz cijenu domene.

Vršne domene zemalja

Područje koje je također zanimljivo trgovcima domenama su specijalizirane domene koje sadrže ekstenszije nekih većih zemalja poput Velike Britanije i Njemačke. Ako ne možete kupiti domenu koja ima ekstenziju .com postoji velika mogućnost da na istom imenu domene možete zaraditi ako ga registrirate s nekom drugom ekstenzijom koja je vezana uz određenu zemlju, npr. .de ili co.uk. Ako pratite tržište, postati ćete svjesni gdje možete profitirati. Sedo je jedna od najvećih web stranica za prodaju domena i morate redovno pratiti što se tamo događa i koje se domene prodaju. Također, možete se registrirati na nekim forumima poput NamePros ili DNForum.

Kupoprodajom domena danas možete zaraditi jedino ako uložite puno truda i vremena kako bi stekli dovoljno mudrosti za trgovanje istima.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

Kako izgleda proces kupnje domene i zašto je važno odabrati pravilnu i kvalitetnu domenu? Koji su sve koraci nužni kod odabira i registracije nove...

Tech

30% Amerikanaca je odgovorilo potvrdno

Biznis i posao

Razvijate web projekt i stigli ste do faze monetizacije projekta? Razmišljate je li bolje na web stranicu postaviti affiliate linkove ili standardne oglasne jedinice?...

Biznis i posao

Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET) svečano...