Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Kupnja i prodaja domena

Ako ste tražili način kako zaraditi preko interneta, onda vjerovatno znate da vam se svakodnevno predstavljaju novi načini pomoću kojih to možete postići. Prodaja domena npr. dokazano vam može pomoći da zaradite, iako još nisu svi svjesni mogućnosti tog tržišta. Kada imate web stranicu vi zapravo imate imovinu. Ista stvar je i kada posjedujete domenu. Promotriti ćemo način na koji možete prodati domene i za uzvrat lijepo zaraditi.

Domena koja donosi zaradu

Postoji bezbroj domena koje su obogatile svoje vlasnike koji su na tom tržištu od samih početaka i još uvijek mnogi od njih zarađuju isključivo od prodaje domena.

.com domene još uvijek su najvrjednije i takve domene koje se sastoje od jedne riječi iz engleskog riječnika davno su zauzete. Ali, ako dobro istražite tržište domena još uvijek možete solidno zaraditi, samo morate shvatiti gdje je najveća potražnja.

Domene s kratkim imenima imaju potencijal zaraditi veliku količinu novca jer domene s malim brojem znakova općenito postižu puno bolju cijenu od onih s puno znakova. To je jedan od bitnih faktora jer potencijalni kupci vide mogućnost stvaranja branda s kratkim, upečatljivim imenom, pogotovo u današnje vrijeme kada većina popularnih web stranica već ima kratka i upečatljiva imena. Očito će neka imena biti bolja za marketing od drugih, a vi morate imati osjećaj što bi moglo zvučati dobro. Vi morate razviti instinkt kako bi znali što je dobro i što bi se moglo prodati. Promatrajući što se zapravo prodaje, vaše razumijevanje tržišta će porasti i znati ćete koja imena stvaraju interes i po kojoj cijeni.

Važnosti ključnih riječi

Pretraživajući ključne riječi možete predvidjeti domene koje bi se mogle prodavati. Googleov keyword tool koriste mnogi prilikom istraživanja vezanih uz internet marketing, a i kod prodaje domena često se koriste ista istraživanja. Što riječ ili fraza odnosno keyword ima više pretraživanja, domena tog naziva bi mogla biti vrjednija. Domene s ekstenzijama .net i .org mogu biti korisne ako primjetite da je domena .com istog naziva već zauzeta. S vremenom ćete shvatiti koja su tržišta najprofitabilnija, a ta profitabilnost tržišta usko je vezana uz cijenu domene.

Vršne domene zemalja

Područje koje je također zanimljivo trgovcima domenama su specijalizirane domene koje sadrže ekstenszije nekih većih zemalja poput Velike Britanije i Njemačke. Ako ne možete kupiti domenu koja ima ekstenziju .com postoji velika mogućnost da na istom imenu domene možete zaraditi ako ga registrirate s nekom drugom ekstenzijom koja je vezana uz određenu zemlju, npr. .de ili co.uk. Ako pratite tržište, postati ćete svjesni gdje možete profitirati. Sedo je jedna od najvećih web stranica za prodaju domena i morate redovno pratiti što se tamo događa i koje se domene prodaju. Također, možete se registrirati na nekim forumima poput NamePros ili DNForum.

Kupoprodajom domena danas možete zaraditi jedino ako uložite puno truda i vremena kako bi stekli dovoljno mudrosti za trgovanje istima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate u transparentan eko-sistem, od danas je službeno počela s radom u Hrvatskoj. Kao jedinstvena...

Web & IT

Posjedovati web stranicu može biti vrlo zabavno. Ona može biti o bilo čemu što smatrate privlačnim pa tako uređivanje sadržaja na njoj donosi veliku...

Web & IT

Google domenu u Argentini kupio je tridesetogodišnji web dizajner dok je web stranica prošle srijede bila dva sata van snage u ovoj zemlji. Web...

Web & IT

Prije nekoliko dana, domena Piratebay.org prodana je na aukciji za 50.000 dolara.

Oglašavanje