Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

LG ADAS povećava sigurnost vozača i putnika u novom Mercedes-Benzu C-klase

Foto: Pixabay

LG Electronics (LG) najavio je da je njegov inovativni modul kamere s naprednim sustavom za pomoć vozaču (ADAS) dostupan u novoj Mercedes-Benz C-klasi za 2021. koja izlazi na tržišta diljem svijeta. LG-ev ADAS koristi najnoviju automobilsku tehnologiju i u kombinaciji s preciznim inženjeringom Mercedes-Benza AG-a povećava sigurnost vozača i putnika nove C-klase.

LG-ev sofisticirani ADAS podržava niz bitnih sigurnosno orijentiranih funkcija, uključujući autonomno kočenje u slučaju nužde (AEB), upozorenje o izlasku iz prometne trake (LDW), pomoć pri zadržavanju unutar prometne trake (LKA), prepoznavanje prometnih znakova (TSR), inteligentnu kontrolu prednjih svjetala (IHC) i prilagodljivi tempomat (ACC). Tako se osigurava sigurnost ne samo putnika u vozilu, već i drugih vozača i pješaka. Brojne značajke koje podržava LG-ev sustav ADAS, poput AEB-a i LDW-a, bit će obvezne za nova vozila u brojnim zemljama do 2022. godine.

Sustav ADAS koji je dizajnirao LG odražava dugogodišnje vodstvo kompanije u mobilnim komunikacijama, prepoznavanju slika i povezivosti. Napredna umjetna inteligencija i duboko učenje, ključni za poslovnu strategiju LG-a, omogućavaju kameri prikupljanje i obradu različitih prometnih informacija kako bi pomogli vozačima da u realnom vremenu reagiraju na cestovne i prometne uvjete. Sustav točno prepoznaje okruženje, neprestano analizira položaj vozila u odnosu na pokretne i nepomične objekte te automatski aktivira kočnice ako je sudar neizbježan. Podaci s kamere također omogućavaju sustavu da upozori vozače ako nenamjerno zalutaju na sljedeću traku ili se previše približe vozilu ispred.

LG-eva brzorastuća kompanija za komponente vozila (VS) računa da će njezine usluge i proizvode koristiti brojni svjetski brandovi automobila, uključujući Mercedes-Benz, Ford i Cadillac. LG-ev zajednički pothvat LG Magna e-Powertrain proizvodi e-motore, invertere, ugrađene punjače i sustave e-pogona za tržište električnih vozila. Kompaniji VS dodijeljeno je priznanje za sigurnost proizvoda TÜV Rheinlanda, globalne organizacije za ispitivanje i certifikaciju, a modul prednje kamere ADAS dobio je certifikate ISO 26262 za funkcionalnu sigurnost i proces funkcionalne sigurnosti.

„LG surađuje s Mercedes-Benz AG/Daimler AG-om gotovo desetljeće u pripremi novih mogućnosti mobilnosti i autonomnih vozila“, rekao je Kim Jin-yong, predsjednik kompanije LG Electronics Vehicle components Solutions. „Partnerstvo s vodećim proizvođačima autoindustrije omogućava nam da unesemo svoje inovacije u vozila i pomognemo da ceste budu sigurnije za sve.“

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati