Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

LG-ev najnoviji infotainment sustav dostupan u Renault Mégane E-Tech Electricu

Foto: LG

Najnovija generacija infotainment sustava (IVI) kompanije LG Electronics svoju će premijeruimati u novom vozilu Renault Mégane E-TECH Electric 2022. Prilikom predstavljanja na najvećoj svjetskoj konferenciji o mobilnosti, IAA MOBILITY 2021, koja je nedavno održana u Münchenu, zapanjujući novi Renaultov model opremljen LG-evim naprednim IVI sustavom naišao je na pohvale sa svih strana.

Softver koji pokreće IVI sustav LG je razvio u partnerstvu s Renaultom i temelji se na sustavu Google Android Automotive. To je prvi softver koji je LG razvio koristeći Scaled Agile Framework (SAFe), skup principa i procesa koji velikim organizacijama pomažu  usvojiti dinamične metodologije za brže razvijanje i isporuku visokokvalitetnih proizvoda i usluga. Ovaj softver radi neovisno o hardveru vozila kako bi pružio niz značajki koje poboljšavaju udobnost, kao što je mogućnost bežičnog ažuriranja operativnog sustava i daljinske provjere statusa punjenja vozila.

Osim toga, LG-ev IVI sustav baziran na Androidu prvi je sustav temeljen na Androidu 10 koji je dobio certifikat od strane Google Automotive Services (GAS). Platforma nudi inteligentne infotainment usluge i jednostavan pristup raznim Googleovim aplikacijama uključujući Google Assistant, Google Maps i Google Play putem središnjeg informacijskog zaslona (CID). Sa svojim elegantnim, intuitivnim Human Machine Interface (HMI) sučeljem i praktičnim korisničkim iskustvom, sustav koristi sve veće mogućnosti kompanije LG kao dobavljača rješenja za vozila kako bi zadovoljio različite potrebe današnjih vozača i učinio putovanje automobilom što ugodnijim.

Foto: LG

Kao inovativni partner za mobilnost u budućnosti, LG-eva kompanija Vehicle component Solutions (VS) stekla je reputaciju vrhunskog globalnog dobavljača IVI sustava i naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS) koji odražavaju najnovija dostignuća i trendove u mobilnosti. Ova kompanija neprestano proširuje svoje mogućnosti i doseg na tržištu kroz različite napore, uključujući akviziciju dobavljača automobilske rasvjete i sustava prednjih svjetala, ZKW Group, i nedavno zajedničko ulaganje s tvrtkom Magna International za stvaranje električnog pogonskog sklopa LG Magna e-Powertrain, koji je lansiran u srpnju ove godine.

„Digitalna unutrašnjost automobila brzo je promijenila način na koji su vozači i putnici u interakciji sa svojim vozilima, omogućujući veću personalizaciju i poboljšanu udobnost”, rekao je Thierry Cammal, potpredsjednik globalne alijanse, Renault Software Factory. „Vjerujemo da je naš nastavak nastavak suradnje s kompanijom LG bio ključan za isporuku izvanrednog Android kokpita za naš Mégane E-TECH Electric, koji je predstavljen na konferenciji IAA MOBILITY.”

„Naš novi IVI sustav ne samo da zadovoljava već i premašuje rastuću potražnju za stabilnim, naprednim i korisničkim softverskim platformama za automobile”, rekao je dr. Kim Jin-yong, predsjednik kompanije LG Vehicle component Solutions. „Kroz stalnu inovaciju i suradnju sa stručnim partnerima kao što je Renault, LG je predan pružanju različitih iskustava u vozilima i daljnjem jačanju naše pozicije pružatelja rješenja za globalnu automobilsku industriju.”

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

LG od ovog tjedna uvodi ažuriranje koje će diljem svijeta svim korisnicima pametnih televizora 2020 i 2021 4K i 8K UHD automatski uključivati Filmmaker...

Apps & Software

Kompanija LG Eletronics (LG) u sklopu svoje kampanje Healthy Home Solutions poziva ljubitelje igara Animal Crossing the Horizon i Fortnite da virtualno dožive njihova najnovija zdrava...

Biznis

Upravni odbor LG Electronicsa (LG) odobrio je akviziciju Cybelluma, vodećeg pružatelja rješenja za procjenu rizika kibernetičke sigurnosti vozila. Dogovor omogućava LG-u da preuzme približno...

Hi-tech

LG Electronics (LG) najavio je svoj cilj korištenja gotovo 600.000 tona reciklirane plastike do 2030. kako bi se smanjila emisija stakleničkih plinova. Ta najava...

Oglašavanje