Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

LG i Blackdove donose besprijekorno iskustvo digitalne umjetnosti

Foto: LG

LG Electronics (LG) sklopio je globalno partnerstvo s kompanijom Blackdove sa sjedištem u SAD-u kako bi pružio besprijekorna iskustva digitalne umjetnosti na LG-evim naprednim displejima za digitalno označavanje. Integracijom softvera i odabranih djela iz Blackdove digitalne umjetničke galerije i platforme NFT (nezamjenjivi token), LG-evo visokokvalitetno i prilagodljivo displej rješenje pružit će prikladan način za prikazivanje digitalne umjetnosti koja je trenutno u pozornosti na globalnom tržištu umjetnosti.

LG-evi živopisni digitalni displeji izvrstan su medij za umjetničke instalacije, kao i savršen dodatak korporativnim predvorjima, galerijama, luksuznim rezidencijama i brojnim drugim javnim prostorima. LG-evo LED označavanje nudi iznimnu fleksibilnost jer omogućava jednostavnu instalaciju, modularan i podesiv dizajn te donosi vrhunsku kvalitetetu slike od Full HD razlučivosti (1.920 x 1.080) do 8K (7.680 x 4.320).

Blackdove curation software dostupan je na tržištima diljem svijeta od ovog tromjesečja, a može se koristiti s LG-evim LED proizvodima, uključujući LG MAGNIT, LG LED Bloc, LED All-in-One i fine-pitch LED kako bi omogućio pristup digitalnoj umjetnosti. Djela suvremenih umjetnika kao što su Jonathan McCabe, Kenneth Wayne, Meghan Cheng, Franck Lefebvre i Jamie Scott odabrana su od Blackdove kustoskog tima te obuhvaćaju širok raspon tema i stilova za iskusne, ali i nove ljubitelje digitalne umjetnosti.

„LG je oduševljen partnerstvom s kompanijom Blackdove jer nam omogućava da korisnike LED označavanja upoznamo s prednostima koje su jedinstvene za LG”, rekao je Paik Ki-mun, viši potpredsjednik i voditelj Poslovne jedinice za informacijske displeje u kompaniji LG Business Solutions. „Opcija transformacije LG-evog LED označavanja u digitalna platna u luksuznim stambenim zgradama, korporativnim predvorjima, bolnicama i maloprodajnim trgovinama je nešto za što mislimo da će javnost imati vrlo pozitivnu reakciju.”

„Zadovoljni smo što nas je odabrao tako izvanredan partner kao što je LG”, rekao je Marc Billings, izvršni direktor kompanije Blackdove. „Digitalna umjetnost prvi je oblik umjetnosti u povijesti koji cijeli svijet može doživjeti u istom trenutku te tako dobiva univerzalnu privlačnost. To omogućava eksponencijalno povećanje količine i raznolikosti umjetnosti, ali i otvara put prema pristupačnijem univerzalnom uživanju u umjetnosti i vlasništvu.“

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati