Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

LG prvi puta u povijesti dodjeljuje nagradu „LIFE’S GOOD“ za inovacije koje čine život boljim

Foto: LG

 LG Electronics (LG) najavio je da je u tijeku dodjela prve nagrade LIFE’S GOOD, s prijavama otvorenima od 6. rujna do 10. listopada. Nagrada LIFE'S GOOD najavljena je na sajmu CES® 2022 i nastoji otkriti inovativna rješenja usklađena s LG-evim ciljem stvaranja boljeg života za sve. Za pomoć u što bržoj realizaciji pobjedničkih ideja ukupno će se dodijeliti milijun američkih dolara.

S vizijom održivog svijeta u kojem je život dobar za planet i sve njegove stanovnike, LG nastavlja razvijati ekološka rješenja i ideje za zeleniji okoliš i stvarati proizvode i usluge usmjerene na korisnike kojima pružaju pristup praktičnim, vrijednim i novim iskustvima.

Nagrada LIFE’S GOOD predstavlja značajan korak na LG-evom putu održivosti, pomažući u širenju njihove ključne poruke Life’s Good diljem svijeta. Osim provođenja vlastitih održivih praksi, LG sada poziva pojedince i grupe istomišljenika da iznesu svoje jedinstvene ideje kako bi pomogli u izgradnji boljeg života za sve.

Od sudionika se zahtijeva da predaju svoja originalna i tržišno vrijedna rješenja koja se odnose na Innovation for the Planet, odnosno rješenja za zdravlje okoliša, ili Innovation for People, usredotočena na ideje koje obogaćuju svakodnevni život s naglaskom na sigurnost, praktičnost i pristupačnost. Vjeran svojoj filozofiji otvorene suradnje, LG se raduje bliskoj suradnji s novim inovatorima. Prijave se podnose putem internetske stranice LIFE’S GOOD AWARD, gdje zainteresirani mogu saznati sve pojedinosti i uvjete za prijavu.

„Ova nagrada utjelovljuje našu filozofiju inovativnosti i uvjerenje da put u bolju budućnost možemo graditi samo ako se udružimo”, poručio je William Cho, predsjednik Uprave LG Electronicsa. „Veselimo se inovativnim idejama za bolje društvo i zdraviji okoliš i pružanju podrške u njihovoj realizaciji.“

LG je okupio ugledne akademike iz različitih okolišnih i društvenih industrija koji će se pridružiti rukovoditeljima kompanije u ocjenjivačkom povjerenstvu za nagradu. Među članovima su Alex Edmans, profesor na Poslovnoj školi London koji je osvojio nagradu Financial Timesa za najbolju poslovnu knjigu 2020. i nagradu Financial Timesa za izvrsnost u obrazovanju o održivim financijama, Christopher Marquis, profesor na Poslovnoj školi Cambridge Judge i dobitnik zlatne medalje na Axiom Business Book Awards u kategoriji poslovne etike za 2021. i Hyun S. Shin, profesor na Poslovnoj školi Hanyang i direktor Centra kolektivnog utjecaja na Sveučilištu Hanyang.

„Primjena znanja u ublažavanju stvarnih životnih problema nešto je čemu svaki stručnjak teži, a LG nam je dao moćnu platformu za to”, izjavio je Marquis. „Nagrada LIFE’S GOOD koristi LG-eve resurse kako bi okupila svježe inovatore, poduzetnike, akademike i profesionalce te je uvjerljiv primjer kako jedna tvrtka može uistinu utjecati na kvalitetu života.”

LG se udružio s B Lab Korea, neprofitnom organizacijom s ekspertizom u mjerenju i certificiranju društvenog utjecaja kompanija kako bi osigurao da se sve prijave ocjenjuju s pomoću relevantnih metrika utjecaja.

Prijave će najprije proći temeljitu evaluaciju, a zatim one s najvišim ocjenama dolaze pred ocjenjivačko povjerenstvo. Na sajmu CES® 2023 bit će objavljeno troje finalista koji će se potom predstaviti žiriju na završnoj prezentaciji u siječnju. Prvoplasirani (Grand Prix) dobit će novčanu nagradu od 700.000 američkih dolara, a osvajači drugog (srebrnog) i trećeg (brončanog) mjesta dobit će 200.000 odnosno 100.000 dolara.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tutoriali

WhatsApp koriste milijuni ljudi diljem svijeta, a ako ste jedan od njih, možda ste slučajno primijetili da vam se ovih dana nadogradila ta aplikacija...

Kripto

U godini koja je pred nama, mnogi bi se mogli odlučiti početi ulagati u kriptovalute. Aktivnost je to koja je poprilično nepredvidiva, ali u...

Kripto

Kupovina, prodaja i razmjena kriptovaluta sličan je postupak raznim drugim oblicima trgovanja na burzi, a potrebno je konstantno pratiti cijene i trendove kako bi...

Kripto

Iako često kažemo kako “kupujemo” kriptovalute, točniji izraz bio bi da mijenjamo našu postojeću valutu za neku od kriptovaluta. Kao što se obične valute...