Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

LG prvi puta u povijesti dodjeljuje nagradu „LIFE’S GOOD“ za inovacije koje čine život boljim

Foto: LG

 LG Electronics (LG) najavio je da je u tijeku dodjela prve nagrade LIFE’S GOOD, s prijavama otvorenima od 6. rujna do 10. listopada. Nagrada LIFE'S GOOD najavljena je na sajmu CES® 2022 i nastoji otkriti inovativna rješenja usklađena s LG-evim ciljem stvaranja boljeg života za sve. Za pomoć u što bržoj realizaciji pobjedničkih ideja ukupno će se dodijeliti milijun američkih dolara.

S vizijom održivog svijeta u kojem je život dobar za planet i sve njegove stanovnike, LG nastavlja razvijati ekološka rješenja i ideje za zeleniji okoliš i stvarati proizvode i usluge usmjerene na korisnike kojima pružaju pristup praktičnim, vrijednim i novim iskustvima.

Nagrada LIFE’S GOOD predstavlja značajan korak na LG-evom putu održivosti, pomažući u širenju njihove ključne poruke Life’s Good diljem svijeta. Osim provođenja vlastitih održivih praksi, LG sada poziva pojedince i grupe istomišljenika da iznesu svoje jedinstvene ideje kako bi pomogli u izgradnji boljeg života za sve.

Od sudionika se zahtijeva da predaju svoja originalna i tržišno vrijedna rješenja koja se odnose na Innovation for the Planet, odnosno rješenja za zdravlje okoliša, ili Innovation for People, usredotočena na ideje koje obogaćuju svakodnevni život s naglaskom na sigurnost, praktičnost i pristupačnost. Vjeran svojoj filozofiji otvorene suradnje, LG se raduje bliskoj suradnji s novim inovatorima. Prijave se podnose putem internetske stranice LIFE’S GOOD AWARD, gdje zainteresirani mogu saznati sve pojedinosti i uvjete za prijavu.

„Ova nagrada utjelovljuje našu filozofiju inovativnosti i uvjerenje da put u bolju budućnost možemo graditi samo ako se udružimo”, poručio je William Cho, predsjednik Uprave LG Electronicsa. „Veselimo se inovativnim idejama za bolje društvo i zdraviji okoliš i pružanju podrške u njihovoj realizaciji.“

LG je okupio ugledne akademike iz različitih okolišnih i društvenih industrija koji će se pridružiti rukovoditeljima kompanije u ocjenjivačkom povjerenstvu za nagradu. Među članovima su Alex Edmans, profesor na Poslovnoj školi London koji je osvojio nagradu Financial Timesa za najbolju poslovnu knjigu 2020. i nagradu Financial Timesa za izvrsnost u obrazovanju o održivim financijama, Christopher Marquis, profesor na Poslovnoj školi Cambridge Judge i dobitnik zlatne medalje na Axiom Business Book Awards u kategoriji poslovne etike za 2021. i Hyun S. Shin, profesor na Poslovnoj školi Hanyang i direktor Centra kolektivnog utjecaja na Sveučilištu Hanyang.

„Primjena znanja u ublažavanju stvarnih životnih problema nešto je čemu svaki stručnjak teži, a LG nam je dao moćnu platformu za to”, izjavio je Marquis. „Nagrada LIFE’S GOOD koristi LG-eve resurse kako bi okupila svježe inovatore, poduzetnike, akademike i profesionalce te je uvjerljiv primjer kako jedna tvrtka može uistinu utjecati na kvalitetu života.”

LG se udružio s B Lab Korea, neprofitnom organizacijom s ekspertizom u mjerenju i certificiranju društvenog utjecaja kompanija kako bi osigurao da se sve prijave ocjenjuju s pomoću relevantnih metrika utjecaja.

Prijave će najprije proći temeljitu evaluaciju, a zatim one s najvišim ocjenama dolaze pred ocjenjivačko povjerenstvo. Na sajmu CES® 2023 bit će objavljeno troje finalista koji će se potom predstaviti žiriju na završnoj prezentaciji u siječnju. Prvoplasirani (Grand Prix) dobit će novčanu nagradu od 700.000 američkih dolara, a osvajači drugog (srebrnog) i trećeg (brončanog) mjesta dobit će 200.000 odnosno 100.000 dolara.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tech

Za ovaj moderni sindrom sigurno niste još čuli

Tech

Svake godine ponovno se suočavamo s nezapamćenim vrućinama. Ili ih stvarno ne uspijevamo zapamtiti, ili su vrućine svake godine sve veće, tolike da ih...

Promo i akcije

Iskoristite priliku i kupite najnoviji model laserskog stroja za graviranje LONGER RAY5 10W. U nastavku ćemo predstaviti lasersku graverku, i dati neke zanimljive i...

Tech

Pažljivo korištenje i održavanje laptopa u pravilu rezultira njegovim višegodišnjim služenjem svrsi. Kako bi se to i dogodilo, evo što trebate izbjegavati: Pregrijavanje Visoke...