Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Ljubitelji Harryja Pottera dolaze na svoje: Izlazi igra Hogwarts Legacy

hogwarts legacy

Malo tko ne zna za Harryja Pottera, najpoznatijeg čarobnjaka koji pohađa školu vještičarenja i čarobnjaštva pod imenom Hogwarts. O njemu postoje knjige i filmovi te poneka video igra, a upravo će ova posljednja kategorija dobiti veliko osvježenje u vidu igre pod imenom Hogwarts Legacy.

Malo je reći da je zaintrigirala ljubitelje Harryja Pottera koji je očekuju s velikom dozom nestrpljenja. To nestrpljenje sve je bliže svom kraju jer izlazak ove igre najavljen je za 10. veljače. Recimo stoga nešto više o njoj, kako će izgledati, na koji će se način igrati i sve ostalo što bi moglo zanimati njezine buduće igrače.

Dugo se čekao izlazak

Iako je izlazak ove igre pred vratima, oni koji su zaista čekali kako bi je mogli zaigrati sada su sigurno već jako nestrpljivi. Razlog tome je činjenica da je izlazak ove igre čak dvaput odgađan. Prvobitno je trebala ugledati svjetlo dana 2021. godine, a zatim je njezin izlazak pomjeren na 2022. godinu.

Mnogi su sasvim sigurno bili nezadovoljni kada je on pomjeren još jednom na 2023. godinu, a sada je čekanju konačno došao kraj.

Tehnički podaci

Hogwarts Legacy
Foto: Screenshot

Igru je razvila tvrtka Avalanche Software, a objavila tvrtka Warner Bros., odnosno njezin razvojni studio Portkey Games.

Hogwarts Legacy moći će se igrati na velikom broju platformi, a one uključuju PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One, Xbox X/S i Nintendo Switch.

Iako smo rekli da izlazi 10. veljače, to je datum kada će postati dostupna za PlayStation 5, Windows, i Xbox X/S.

Igrači koji posjeduju PlayStation 4 i Xbox One zaigrat će je tek 4. travnja, dok će vlasnici konzole Nintendo Switch na igranje morati čekati do 25. srpnja.

Žanr igre je RPG (engl. Role-Playing Game), a vrijeme u kojem je smještena je 19. stoljeće. Radi se o single player igri, odnosno igri namijenjenoj za jednog igrača te ne posjeduje multiplayer opcije koje uključuju više igrača odjednom.

Kakva će biti radnja igre?

Hogwarts Legacy
Foto: Screenshot

U igri Hogwarts Legacy, igrači će moći razvijati sposobnosti svojih likova dok istovremeno savladavaju snažne čarolije, usavršavaju borbene vještine i biraju svoje suputnike koji će im pomoći da se suoče sa smrtonosnim neprijateljima.

Igrači će se također susresti s misijama i scenarijima koji će pred njih postaviti teške izazove i dati im na odabir kojim putem žele nastaviti. Velik dio igre svest će se na istraživanje ​​samog dvorca Hogwarts te rješavanje zagonetki uz pomoć čarolije i raznih sposobnosti koje će igrači steći kroz igranje.

Naravno, nešto što svakako ne smijemo zaboraviti je činjenica da će igrači moći letjeti uokolo na svojoj metli. Budući da je glavni lik igre učenik Hogwartsa, moći će pohađati predavanja iz nekih dobro nam znanih predmeta koje smo upoznali u samom serijalu filmova i knjiga o Harryju Potteru.

Sama igra će sadržavati i neke, nazovimo ih tako, mini izazove u kojima će igrači moći sudjelovati, kao i svojevrsni sustav bodovanja talenata gdje će moći ulagati bodove kako bi pokušali dodatno napredovati.

U Avalanche Softwareu i Portkey Gamesu navode da Hogwarts Legacy prati jednu zanimljivu i čarobnu priču temeljenu na Harry Potteru, ali da u kreiranju same radnje igre nije sudjelovala J.K. Rowling. Glavni lik igre je student koji pohađa Hogwarts kasnih 1890-ih godina, uz velik broj drugih učenika koje je moguće bolje upoznati kroz igranje.

Osim ostalih učenika, igrači će upoznati i razna bića i čudovišta, a svako od njih trebalo bi biti jedinstveno na neki svoj, poseban način.

Hoćemo li susresti mnogo detalja iz knjiga i filmova?

Hogwarts Legacy
Foto: Screenshot

Vrlo vjerojatno će igrači htjeti da igra sadrži što veći broj detalja i sitnica koje pamte iz knjiga i filmova. Zato su se kreatori igre potrudili u nju uvrstiti još nekolicinu detalja i lokacija koje pamtimo. Primjerice, igra će igrače tako osim Hogwartsa odvesti i na mjesta poput Zabranjene šume (Forbidden Forest), gdje će vrlo vjerojatno biti lako prepoznati neka od dobro nam znanih bića.

Ono što bi se mnogi mogli pitat je hoćemo li u igri sresti i glavnog junaka cijelog serijala, Harryja Pottera?

Odgovor na to pitanje je da nećemo. Radnja igre smještena je u vrijeme puno prije radnje u kojoj je obitavao Harry, tako da tog čarobnjaka ipak nećemo sresti. Igrači će sami kreirati svog lika za igru, a jedino tada mogu učiniti da njihov lik bude nalik Harryju.

Poznatih lica vjerojatno će biti malo, s obzirom na vremensko razdoblje, ali sasvim sigurno ćemo naići na poneko od njih.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...