Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

L’Oreal ima jedan zanimljiv gadget

“Jer ja to zaslužujem”

Niste krivo pročitali. L’Oreal je zaista lansirao jedan zanimljiv gadget. U pitanju je nosivi senzor koji prati čistoću zraka, razinu peludi i UV zračenje.

L’Oreal je, kao što svi znamo, jedan od najpoznatijih kozmetičkih giganta na svijetu, no ipak, nije samo to. U zadnjih nekoliko godina razvijaju oni i neka zbilja zanimljiva tehnološka rješenja. To su stvari koje bi trebale dodatno pomoći u zaštiti kože.

Hrpa sitnih gadgeta

Među njihovim raznim proizvodima tog tipa postoji nešto što je bilo jedna od zanimljivih pojava još 2016. na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu.  To je My UV Patch. Naljepnica je to koja korisniku javlja koliko je sunčevo zračenje utjecalo na njegovu kožu.

Foto: YouTube

Ne samo to, nego se pojavila bila i nova zvijezda – UV Sense. Maleni gadget koji ima sposobnost pratiti korisnikovu izloženost sunčevom svjetlu.

Foto: YouTube

My Skin Track

Novi L’Orealov proizvod se zove My Skin Track/UV. Nosivi je to gadget bez baterija koji prati više toga odjednom. To uključuje izloženost UV zračenju, zagađenjima, peludi te vlažnosti.

Stvarčica je razvijena u suradnji s kompanijom La Roche-Posay i profesorom Johnom Rogersom s američkog Sveučilišta Northwestern. On je svojevremeno bio predstavljao i one nosive senzorske privremene tetovaže.

Gadget je potpuno vodootporan i radi na pogon korisnikovog pametnog telefona. Koristi NFC, a senzor se aktivira sunčevom svjetlošću.

Donosi trenutni status navedenih stvari koje prati te ih pohranjuje u vidu podataka unatrag 3 mjeseca. Njegova glavna funkcija je praćenje UV zračenja, no integracijom Apple HealthKita dobio je i mogućnosti praćenja vlažnosti, peludi te zagađenja.

L’Oreal i partneri su se, dakako, pobrinuli oko dizajna ne bi li izgledom podsjećao na neupadljiv fashion gadget ili nakit.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Ako tvrtke žele svoje radnike vratiti u urede, pronalaženje načina za održavanje fizičkog distanciranja je od ključne važnosti. Izraelska tvrtka smatra da u tome...

Apps & Software

Neka vam mobitel bude osobni kozmetičar