Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

L’Oreal ima jedan zanimljiv gadget

“Jer ja to zaslužujem”

Niste krivo pročitali. L’Oreal je zaista lansirao jedan zanimljiv gadget. U pitanju je nosivi senzor koji prati čistoću zraka, razinu peludi i UV zračenje.

L’Oreal je, kao što svi znamo, jedan od najpoznatijih kozmetičkih giganta na svijetu, no ipak, nije samo to. U zadnjih nekoliko godina razvijaju oni i neka zbilja zanimljiva tehnološka rješenja. To su stvari koje bi trebale dodatno pomoći u zaštiti kože.

Hrpa sitnih gadgeta

Među njihovim raznim proizvodima tog tipa postoji nešto što je bilo jedna od zanimljivih pojava još 2016. na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu.  To je My UV Patch. Naljepnica je to koja korisniku javlja koliko je sunčevo zračenje utjecalo na njegovu kožu.

Foto: YouTube

Ne samo to, nego se pojavila bila i nova zvijezda – UV Sense. Maleni gadget koji ima sposobnost pratiti korisnikovu izloženost sunčevom svjetlu.

Foto: YouTube

My Skin Track

Novi L’Orealov proizvod se zove My Skin Track/UV. Nosivi je to gadget bez baterija koji prati više toga odjednom. To uključuje izloženost UV zračenju, zagađenjima, peludi te vlažnosti.

Stvarčica je razvijena u suradnji s kompanijom La Roche-Posay i profesorom Johnom Rogersom s američkog Sveučilišta Northwestern. On je svojevremeno bio predstavljao i one nosive senzorske privremene tetovaže.

Gadget je potpuno vodootporan i radi na pogon korisnikovog pametnog telefona. Koristi NFC, a senzor se aktivira sunčevom svjetlošću.

Donosi trenutni status navedenih stvari koje prati te ih pohranjuje u vidu podataka unatrag 3 mjeseca. Njegova glavna funkcija je praćenje UV zračenja, no integracijom Apple HealthKita dobio je i mogućnosti praćenja vlažnosti, peludi te zagađenja.

L’Oreal i partneri su se, dakako, pobrinuli oko dizajna ne bi li izgledom podsjećao na neupadljiv fashion gadget ili nakit.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Ako tvrtke žele svoje radnike vratiti u urede, pronalaženje načina za održavanje fizičkog distanciranja je od ključne važnosti. Izraelska tvrtka smatra da u tome...

Aplikacije i softver

Neka vam mobitel bude osobni kozmetičar