Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Meta pokreće web verzije aplikacije Threads

Meta pokreće web verzije aplikacije Threads
Shutterstock

Meta objavljuje web verziju Threadsa, pokušavajući oživjeti platformu društvenih medija.

Suparnik X-u, prije poznat kao Twitter, uživao je u meteorskom rastu kada je lansiran u srpnju.

Međutim, korisnici su ga potom jednako brzo napustili, dijelom i zbog njegove ograničene funkcionalnosti, kako saznajemo prema BBC News.

Meta kaže da je web verzija dio napora za isporuku novih značajki, ali stručnjaci upozoravaju da je potrebno učiniti više kako bi se ponovno izgradio interes kupaca.

Korisnici će moći objaviti ”nit”, vidjeti svoj feed i komunicirati s ”nitima” drugih ljudi.

Međutim, drugi aspekti mobilne aplikacije u početku neće biti dostupni na webu.

Na primjer, korisnici neće moći uređivati svoj profil ili slati nit na značajku izravnog slanja poruka njegove sestrinske platforme, Instagram.

Meta kaže da će dodati više funkcionalnosti u nadolazećim tjednima jer nastoji učiniti web i mobilno iskustvo aplikacije istim.

U tjednu nakon lansiranja teme su požurile do više od 100 milijuna korisnika, ali do kraja srpnja ta se brojka više nego prepolovila.

Tehnološki div, koji također posjeduje Facebook i WhatsApp, nadat će se da će ova objava pomoći da se taj trend preokrene.

“Meta je odlučila pokrenuti Threads u vrlo osnovnom obliku”, rekla je Rebecca McGrath, pomoćnica direktora za medije i tehnologiju u Mintelu.

“Ovo je frustriralo korisnike koji su provjerili platformu nakon njezinog toliko razvikanog lansiranja i očekivali su da će biti spremna alternativa Twitteru”, dodala je.

Platforma još uvijek nema funkciju pretraživanja – nešto na što su se korisnici žalili, a stručnjaci kažu da je potrebno ako se doista želi suprotstaviti X-u Elona Muska.

“Meta će morati raditi na uvođenju znatno poboljšane funkcije pretraživanja kako bi korisnicima omogućila pronalaženje zajednica temeljenih na temi kako bi stvarno privukla gomilu koja želi zamijeniti Twitter”, rekla je Tama Leaver, profesorica internetskih studija na Sveučilištu Curtin u Australiji.

“S tog fronta, Metina nevoljkost da implementira hashtagove, pogotovo zato što su već na Instagramu, čini se čudnim izborom kada je to zapravo jedina značajka koja je najveći sinonim za X i funkcija koja bi najvjerojatnije uvjerila korisnike da se vrate i daju Threads-u drugi pogled.”

Profesor Leaver također je rekao da bi pokušaji Threadsa da svrgne X s trona mogli biti potpomognuti kontroverzama koje i dalje prate platformu prethodno poznatu kao Twitter.

U ponedjeljak je kritiziran jer nije dovoljno brzo uklonio objavu koja negira holokaust. Muskovi planovi da ukloni značajku blokiranja također su izazvali kritike, a neki kažu da će to otežati zaustavljanje uvredljivih poruka.

Rebecca McGrath iz Mintela se slaže, rekavši da bi “stalni kontroverzni potezi” u X-u “održavali želju” za alternativom.

Rekla je kako to znači da će ljudi biti spremni ponovno se uključiti u Threads kada bude imao napredniju verziju.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Elon Musk izazvao je kontroverzu objavom oštre i vulgarne poruke prema oglašivačima koji su povukli svoje financiranje s X-a u posljednjih nekoliko tjedana, uslijed...

Tech

Meta nastavlja snažno ulagati u vrste generativne umjetne inteligencije i povezane velike jezične modele koji su pomogli u stvaranju OpenAI-jevog ChatGPT-a

Internet

X, društvena mreža Elona Muska, tužila je ljevičarsku skupinu koja ga je optužila da na platformi dopušta antisemitske postove pored oglasa. X-ova tužba navodi...

Internet

Bijela kuća optužila je Elona Muska za ponavljanje “gnusne laži” o Židovima, nakon što se činilo da je vlasnik X-a s odobravanjem odgovorio na...

Biznis i posao

Apple, jedan od najvećih oglašivača na platformi X, bivšem Twitteru, objavio je obustavu svog oglašavanja samo dva dana nakon kontroverznog tweeta vlasnika Elona Muska....

Internet

Meta osporava odluku Europske komisije da regulira dvije njihove usluge, Messenger i Marketplace, kao gatekeepere prema novim strogim ograničenjima bloka za tehnološke platforme. Tvrtka...

Internet

'Milenijalci su posljednji sudionici analognog svijeta, most između onoga što je bilo i onoga što će biti'

Biznis i posao

Linda Yaccarino krajem rujna pojavila se na pozornici Code Conferencea. Izvršna direktorica X-a, odnosno Twittera, koja je na čelnoj poziciji tvrtke zamijenila Elona Muska,...