Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

mi.hr – recenzija online trgovine Xiaomi Hrvatska

Jeste li znali da je prosječni životni vijek neke tvrtke u Europskoj Uniji dvanaest godina? Rijetke su kompanije koje prebrode početne muke osvajanja tržišta. Još su rjeđe kompanije čiji proizvodi u samo nekoliko godina pokore svijet. Xiaomi je ne samo iznimka, nego kompanija koja je uspjela u ultra-kompetitivnom segmentu pametnih telefona. I to je uspjela u velikom stilu, jer raste u takvom obujmu da od Xiaomija drhte velikani Samsung i Apple. Do prije nekoliko godina komunikacijskim gadgetima su vladali Nokia, Ericsson i Sony. Mlađi među vama nisu nikad niti čuli za njih. Ali zato jeste za Xiaomi, čiju sam lokalnu trgovinu mi.hr posjetio i kupio si par sitnica.

Xiaomi je među prvima shvatio kako napredak konzumne elektronike ne znači samo imati pametni telefon ili pametni televizor, nego se pametna rješenja mogu primijeniti na cijelo kućanstvo. Zato ćete pod oznakom Xiaomi pronaći pametnu četkicu za zube, pametni čistač zraka, pametni usisavač, pametnu rasvjetu i još niz takvih pametnih gadgeta, čija je svrha olakšati život svom korisniku. Pritom se Xiaomi drži filozofije da pruža kvalitetan uređaj po umjerenoj i svakome dostupnoj cijeni. Baš je zbog toga tako brzo postao popularan.

Što mi.hr nudi

Zastupnik za Hrvatsku, Austriju, Sloveniju i Crnu Goru je Bijelić d.o.o., tvrtka iz Osijeka. Zanimljivo je reći kako su svoj put započeli kao distributer pića, čime se i danas bave. Za njih znam odavno; budući da sam studirao u Osijeku, svakodnevno sam viđao njihova vozila kako razvoze piće kafićima i trgovinama. A kad sam svojedobno pročitao vijest kako su postali zastupnik Xiaomija za Hrvatsku, prvo sam pomislio da je riječ o nekom drugom Bijeliću, jer mi je transport Coca-cole i Žuje bio nespojiv s MIUI sučeljem. Trenutno imaju pet poslovnica: dvije u Zagrebu te po jednu u Osijeku, Splitu i Rijeci.

mi.hr-webshop

U svojom webshopu nude, naravno, isključivo Xiaomi proizvode. Raspored na stranici je standardan, baš kao i za svaku drugu web trgovinu koju sam do sada recenzirao. Dočekat će vas slider koji srećom nema previše elemenata. Iznad njega je glavni izbornik, koji će vas uputiti na glavne kategorije proizvoda. Tu su nezaobilazni mobiteli, pametne narukvice i satovi, rasvjeta, monitori, usisavači i drugi uređaji iz Xiaomijeve game.

Više s Geek.hr: Reolink Argus PT bežična nadzorna kamera – recenzija

Udio smartfona u Xiaomijevim prihodima je 67%. S obzirom na značaj kojeg imaju za ovu kompaniju, pomalo je neobično vidjeti relativno skromnu ponudu mobitela na mi.hr. U izlogu nemaju niti Mi 11 kao osnovni model aktualne serije, niti Mi 11 Ultra. Ovaj posljednji je smartfon s najboljim hardverom kojeg novac može kupiti i izravan konkurent Samsungovom flagship modelu Galaxy S21 Ultra. Xiaomi Hrvatska ga, nažalost, ne nudi domaćim kupcima.

Pametni uređaji

Kad se spomenu pametni gadget, prvo što padne na pamet su pametne narukvice i satovi. Na mi.hr naći ćete zanimljivu ponudu ovih ‘pametnjakovića’, ali tu priča staje. Već kod usisavača zapinje na samo dva robotska čistača, a podjednako siromašno djeluju i ostale kategorije pametnih uređaja.

mi.hr-webshop
Ovo je cjelokupna ponuda TV i TV boxova

S obzirom da sam već dolazio na Xiaomi Hrvatska i kupovao ovdje, primijeti se kako ponuda značajno oscilira. Kako stvari stoje, u izlogu drže samo artikle koje imaju na skladištu. Ondje je još uvijek, recimo, pojačivač internetskog signala kojeg sam recenzirao pred tjedan-dva.

mi.hr-webshop

Ovaj webshop ima gotovo nepostojeće filtriranje proizvoda. Nakon što odabarete željenu kategoriju, moguće je izabrati samo raspon cijene. Kako je broj proizvoda po kategoriji skroman, ovaj se nedostatak ne primijeti. Opisi proizvoda su relativno dobro popunjeni i nema praznih formi kao na, recimo, hgshop.hr.

Uštede na mi.hr

U sklopu glavnog izbornika jasno je naznačena opcija ‘Akcije’. Čak štoviše, istaknuta je drugom bojom u odnosu na imena ostalih kategorija, tako da ju ne možete promašiti. Ondje se nalaze svi artikli sa sniženom cijenom, poslagani bez nekog posebnog reda. Kao što sam već spomenuo, mogu se filtrirati samo po cijeni. Kad smo već kod cijene, ona je veća nego na drugim internetskim trgovinama. Čak su i proizvodi na akciji često skuplji nego na drugim shopovima. Rijetko kad ćete ovdje pronaći isplativu kupnju, što je pomalo čudno s obzirom da je mi.hr službeni Xiaomi zastupnik.

Kako kupovati na ovom webshopu

Prilikom kupnje na Xiaomi Hrvatska, plaća se kreditnim karticama odnosno internet bankarstvom. Podržavaju MasterCard, Maestro i Visa kartice, a ukoliko kupujete u iznosu većem od 300 kuna, moguće je i obročno plaćanje do 12 rata. Artikli se šalju po zaprimljenoj uplati. Ako uplata nije zaprimljena unutar 3 radna dana, ista će biti otkazana. Plaćanje pouzećem nije moguće, dok Paypal nije podržan.

Dostavu vrši DPD, a besplatna je za sve narudžbe iznad 4000 kuna. U suprotnom platit ćete trošak prijevoza na vašu adresu i to u skladu sa sljedećom snimkom ekrana:

mi.hr-webshop

Prednosti i nedostaci mi.hr

Kao službeni zastupnik kompanije Xiaomi, mi.hr bi trebao pružati puno više nego što sada drži u izlogu. Oskudna ponuda nasumično odabranih proizvoda ne čine ga pretjerano primamljivim mjestom za kupnju. Pritom treba uzeti u obzir i cijenu, koja je često viša nego u drugim internet trgovinama. Ponekad zaista znaju imati jako povoljan artikl, ali takvi slučajevi su rijetki.

-shop
Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...