Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Filmovi

Michael J. Fox o svojoj najvećoj ulozi u karijeri: “Mislio sam da sam bio užasan”

Back To The Future

Michael J. Fox je nakon svoje uloge u trilogiji Back To The Future (Povratak u budućnost), redatelja Roberta Zemeckisa, postao jedan od omiljenih glumaca velikom broju ljudi, baš kao što je i spomenuta franšiza još uvijek upamćena kao jedna od najboljih i najzabavnijih ikad.

Za one koji ne znaju, prvi dio iz 1985. godine prati Foxa kao Martyja McFlya, tinejdžera kojeg u prošlost vraća modificirani DeLorean, vremenski stroj kojeg je kreirao ekscentrični znanstvenik Doc Brown (Christopher Lloyd). Prije filma Back To The Future, Fox je bio poznat po sitcomu Family Ties, ali film iz 1985. katapultirao ga je na potpuno novu razinu. Do danas još uvijek postoji veliko zanimanje i želja da se Fox vrati svojoj ulozi koja mu je odredila karijeru unatoč njegovom povlačenju iz glume 2021. godine zbog Parkinsonove bolesti.

U nedavnom intervjuu koji je kreiran kao promocija za STILL: A Michael J. Fox Movie, novi dokumentarac koji opisuje njegovu bitku s Parkinsonovom bolešću, glumac se osvrnuo na svoju legendarnu izvedbu. Zbog svog TV ugovora, Fox je istovremeno snimao Back To The Future i Family Ties, što ga je toliko iscrpilo ​​da je pretpostavio da će njegova izvedba biti grozna u filmu iz 1985. godine. Fox je bio poprilično loše u tom periodu svog života, što se promijenilo kada ga je nazvao njegov agent i obavijestio ga da je Back To The Future veliki hit.

Mislio sam da će sve ovo uskoro biti gotovo. Mislio sam da će vidjeti što sam učinio, da ću se vratiti na dno i početi ispočetka. Radio sam na užasnom TV filmu pod nazivom Family Ties Vacation. Previše sam pio, išao u klubove i pubove. Bio sam pijan u stanu, na podu, kada je zazvonio telefon. Bio je to moj agent. Moja prva pomisao je bila: “Mora biti nešto strašno.” No, moj agent je rekao: “Ne razumiješ. Back To The Future je najveća stvar na svijetu.” Moj prvi instinkt je bio da se moram vratiti u Ameriku jer ima puno djevojaka za upoznati!

Postao sam prilično dobar glumac. Vidio sam ga kad je izašao, u Cinerama Domeu, što je bila ludnica. Nisam ga pogledao u cijelosti do prije par godina. Bio je Božić i kitili smo jelku… Otišao sam uzeti nešto iz kuhinje i nije me dugo bilo. Tracy je došla i pronašla me dok sam gledao TV. Rekao sam, “Pogledaj, Back To The Future je na TV-u. Znaš što, stvarno sam dobar u ovome!” Odgovorila je da zna da jesam, na što sam je upitao zašto mi to nikad prije nije rekla.

Michael J. Fox

Unatoč njegovim početnim pretpostavkama, Foxova izvedba u filmu Back To The Future bila je univerzalno hvaljena. Portretirao je lik Martyja McFlya sa savršenom mješavinom humora i šarma. Publika je odmah postala vezana za Foxa kao karizmatičnog glavnog lika, dok su kritičari dosljedno priznavali da je njegova izvedba bila privlačna i svojevrsno ljepilo koje je držalo film na okupu, iako su neki vjerovali da je Lloydova izvedba nadmašila ostale.

Na 43. dodjeli nagrada Zlatni globus, Foxova izvedba u Back To The Future bila je nominirana za najbolju izvedbu glumca u filmu – komediji ili mjuziklu. Međutim, Fox je tek nedavno ponovno pogledao filma na TV-u i shvatio da je njegova izvedba zapravo dobra. Foxova trenutna samoprocjena daleko je od njegovih strahova u vrijeme kada je snimao ovaj film.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati