Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Microsoft i Intel osmislili su novi pristup klasifikaciji malwarea

Maliciozni kod pretvara se u slike, kako bi deep learning algoritmi mogli brže učiti o malwareu.

Foto: Pixabay

U pitanju je projekt koji nosi naziv STAMINA (Static Malware-as-Image Network Analysis), a omogućuje novi pristup klasifikaciji malwarea.

Radi se o tome da se maliciozni kod pretvara u slike, kako bi deep learning algoritmi mogli brže učiti o malwareu. Tako se kod pretvara u nizove piksela koji formiraju slike čija veličina ovisi o veličini filea iz kojeg su nastale. Obučena neuralna mreža potom analizira novodobivene slike i utvrđuje koji je dio u okviru konvertiranog filea maliciozan. Sustav je treniran uz pomoć velike količine podataka koju je Microsoft skupio iz Windows Defender instalacija, a STAMINA se već pokazala kao efektna, iako postoje određeni problemi kad su u pitanju slike nastale iz velikih fileova.

Većina sustava za detekciju malwarea se oslanja na ekstrakciju binarnih otisaka u okviru nekog malwarea, ali je takav sustav prilično nepraktičan. Pretvaranje malicioznih fileova u slike moglo bi ubrzati proces i dovesti do stvaranja sustava kojima ne bi mogao promaknuti ni jedan maliciozni file, piše Engadget.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Solitaire je bio ukinut u Windows 8 verziji, ali ga je Microsoft vratio 2015. godine u Windows 10.

Web & IT

Stručnjaci za sigurnost otkrili su novi, napredni malware koji može zaobići i najozbiljnije sigurnosne mjere.

Web & IT

Microsoft je objavio video resurse, kako bi pomogao programerima naučiti Python i kreirati AI aplikacije na Azure servisu.

Apps & Software

Iako korisnici još uvijek mogu kupiti paket Microsoft Office aplikacija, tvrtka se zalaže za budućnost pretplate. Danas njegova usluga Office 365 dobiva novo ime...

Oglašavanje