Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Microsoft je upoznat sa problemima Windows 10 KB4535996 ažuriranja

Problemi prilikom ažuriranja kod Microsoft sustava, na žalost, nisu rijetkost. Posebno se to odnosi na Windows 10 OS, koji trenutno i koristimo, i koji ne dopušta potpuno isključivanje redovnog ažuriranja. Mnogi koriste opciju pauza, no i ta se opcija automatski isključi nakon određenog vremena, i nerijetko dobijemo ažuriranje koje smo htjeli izbjeći.

Često se događa da korisnici prijave poteškoće sa korištenjem sistema, nakon neke nadogradnje.

Najnoviji problemi pojavili su se prilikom KB4535996 nadogradnje, kod većeg broja korisnika, nakon čega je i Microsoft potvrdio da su upoznati s problemom i gledaju ga riješiti što prije.

Problemi nakon KB4535996 nadogradnje

Windows 10 nadogradnja KB4535996 zadaje probleme većem broju korisnika. Korisnici trenutnog Microsoft sustava prijavljuju probleme prilikom podizanja Windowsa, smanjene performanse prilikom rada, i rušenje SignTool.exe Windows 10 servisa.

Kako to i biva, Microsoft nije izdao službeno upozorenje za moguće probleme prilikom nadogradnje, nije zaustavio isporuku nadogradnje, niti se službeno oglasio kako rade na uklanjanju problema. Trenutno iz kompanije daju tek službenu potvrdu, kako su upoznati sa problemom.

Prema javljanju mnogih korisnika, Windows 10 KB4535996 nadogradnja ima par kritičnih grešaka:

Sporo učitavanja sustava – nakon pritiska na Power On buton, Windows 10 se učitava znatno sporije nego je to uobičajeno. Unatoč usporenom boot procesu, kada pogledamo u TaskManager, nećemo otkriti neko opterećenje resursa.

Sustav zamrzava ili se ruši – aplikacije poput Task Manager, File Explorer i druge, ruše se bez upozorenja, nasumično.

Plavi ekran smrti – korisnici su prijavili pojavu plavog ekrana s porukom o pogrešci. Takozvani BSOD se vratio, a nije ga bilo neko vrijeme. Znamo da će se BSOD pojaviti u slučaju veće (kritične) greške u sistemu, sa generiranom porukom “Your PC ran into a problem and needs to restart”.

Smanjene performanse – ljubitelji igrica prijavili su smanjenje FPS, kao i probleme sa zvukom. Osim toga, mnogi korisnici osjećaju općenito smanjene performanse prilikom svakodnevnih aktivnosti na računalu.

Crni ekran prilikom prijave – često se dogodi da korisnik dobije crnu podlogu prilikom prijave na svoj korisnički račun.

Ovaj update uzrok je nenajavljenom rušenju SignTool.exe servisa, sa generičkim porukama o pogrešci. Microsoft je potvrdio sve spomenute pogreške, te ih je povezao sa spomenutom nadogradnjom. Iz kompanije su najavili popravku sredinom Ožujka.

Svjesni smo problema sa signtool.exe nakon instaliranja posljednje opcionalne nadogradnje za Windows 10, verzija 1903 ili Windows 10, verzija 1909 (KB4535996). Ukoliko imate poteškoća uzrokovanih nakon ove nadogradnje, predlažemo da uradite uninstall opcionalne nadogradnje KB4535996.” javljaju iz kompanije Microsoft.

Microsoft još treba dati svoj stav povodom BSOD, sporijeg podizanja sustava i problema u performansama. Na žalost, tim za podršku iz Microsofta još uvijek nije na tragu rješenja spomenutih problema.

Zaključak: ako ste primijetili spomenute probleme, nakon instaliranja KB4535996 paketa za ažuriranje, predlažemo da taj paket uklonite. Nakon što ste uklonili sporno ažuriranje, uradite pauzu za ažuriranje sustava za sljedećih 7 dana.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Ljetno vrijeme je vrijeme odmora i zabave, ali svakako i vrijeme priprema za nadolazeću akademsku godinu. Ako je vašem računalu potrebna nadogradnja, a pritom...

Promo i akcije

Podaci jedne ankete pokazali su da se Windows 10 može pronaći u 76,1% računala. Iz perspektive cjelokupnog ekosustava PC operativnih sustava, Windows 10 i...

Aplikacije i softver

Nakon kupovine novog računala, prva bitna stavka koju treba ispuniti je nabavka operativnog sustava i ostalih softvera. Zbog visokih cijena, mnogi posežu za besplatnim...

Aplikacije i softver

Word, Excel i PowerPoint su najčešći softveri kojima se okrećemo kada je riječ o pisanju dokumenata, analizi podataka i kreiranju prezentacija za poslovne, ali...