Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Microsoft kupuje cybersecurity tvrtku RiskIQ

Foto: Pixabay

Microsoft je službeno potvrdio da kupuje RiskIQ, tvrtku za kibernetičku sigurnost sa sjedištem u San Franciscu koja nudi cloud zasnovani softver i AI za prepoznavanje prijetnji u pogledu usluge za organizacije.

Uvjeti ugovora nisu objavljeni, iako su se ranije neslužbeno spominjale informacije o transakciji vrijednoj više od 500 milijuna dolara. Ipak, Microsoft je odbio potvrditi taj podatak. RiskIQ usluge bi trebale biti integrirane u Microsoftova sigurnosna rješenja.

RiskIQ pretražuje web, mapira detalje o web mjestima i mrežama, domenama, certifikatima (uključujući i WHOIS podatke), pružajući klijentima uvid u to koji se sve podaci o njihovim uređajima i uslugama mogu vidjeti izvan tvrtkinog firewall-a. To pomaže tvrtkama da bolje zaštite svoje uređaje i mreže, čime limitiraju mogućnost malicioznih napada, piše Tech Crunch.

Iz Microsofta navode da će ugrađivanje RiskIQ tehnologije u Microsoft osnovne proizvode omogućiti bolji pogled globalnih prijetnji njihovim korisnicima. To će, također, pomoći organizacijama da smanje rizike od hakerskih i ransomware napada.

RiskIQ je osnovan 2009. godine i do sada je u četiri kruga investiranja prikupio 83 milijuna dolara. Elias Manousos, suosnivač i izvršni direktor tvrtke, rekao je da je oduševljen ovom akvizicijom .

“Viziji i misija RiskIQ-a je pružanje uvida u podatke na internetu radi bolje zaštite sigurnosti programa naših kupaca i partnera. Naše kombinirane mogućnosti omogućit će bolju zaštitu i kvalitetniji odgovor na današnje prijetnje”, objasnio je Manousos.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Word, Excel i PowerPoint su najčešći softveri kojima se okrećemo kada je riječ o pisanju dokumenata, analizi podataka i kreiranju prezentacija za poslovne, ali...

Aplikacije i softver

U današnje vrijeme kada prosječna osoba ima barem par online računa na raznim platformama, pamćenje lozinki mnogima zadaje glavobolje. Upravo iz tog razloga sve...

Aplikacije i softver

Svatko od nas se barem jednom našao u situaciji da mu se baterija prijenosnog računala ispraznila prebrzo i to baš u najgorem mogućem trenutku....

Tehnologija

Apple nije jedini tehnološki div koji proizvode povlači s ruskog tržišta kao odgovor na invaziju Ukrajine. Microsoft također ‘obustavlja' svu novu prodaju proizvoda i...