Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Microsoft kupuje cybersecurity tvrtku RiskIQ

Foto: Pixabay

Microsoft je službeno potvrdio da kupuje RiskIQ, tvrtku za kibernetičku sigurnost sa sjedištem u San Franciscu koja nudi cloud zasnovani softver i AI za prepoznavanje prijetnji u pogledu usluge za organizacije.

Uvjeti ugovora nisu objavljeni, iako su se ranije neslužbeno spominjale informacije o transakciji vrijednoj više od 500 milijuna dolara. Ipak, Microsoft je odbio potvrditi taj podatak. RiskIQ usluge bi trebale biti integrirane u Microsoftova sigurnosna rješenja.

RiskIQ pretražuje web, mapira detalje o web mjestima i mrežama, domenama, certifikatima (uključujući i WHOIS podatke), pružajući klijentima uvid u to koji se sve podaci o njihovim uređajima i uslugama mogu vidjeti izvan tvrtkinog firewall-a. To pomaže tvrtkama da bolje zaštite svoje uređaje i mreže, čime limitiraju mogućnost malicioznih napada, piše Tech Crunch.

Iz Microsofta navode da će ugrađivanje RiskIQ tehnologije u Microsoft osnovne proizvode omogućiti bolji pogled globalnih prijetnji njihovim korisnicima. To će, također, pomoći organizacijama da smanje rizike od hakerskih i ransomware napada.

RiskIQ je osnovan 2009. godine i do sada je u četiri kruga investiranja prikupio 83 milijuna dolara. Elias Manousos, suosnivač i izvršni direktor tvrtke, rekao je da je oduševljen ovom akvizicijom .

“Viziji i misija RiskIQ-a je pružanje uvida u podatke na internetu radi bolje zaštite sigurnosti programa naših kupaca i partnera. Naše kombinirane mogućnosti omogućit će bolju zaštitu i kvalitetniji odgovor na današnje prijetnje”, objasnio je Manousos.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

U prošloj godini više od 70.000 zaposlenika širom svijeta otpušteno je od strane velikih tehnoloških tvrtki. Tehnološke tvrtke uvijek su u vijestima, obično hvaleći...

Biznis i posao

Microsoft svojim američkim zaposlenicima daje neograničeno slobodno vrijeme. Najava je objavljena u e-poruci zaposlenicima od Kathleen Hogan, Microsoftove glavne direktorice za ljudske resurse. Microsoft...

Promo i akcije

Povodom ulaska u novu 2023. godinu, Godeal24 predstavlja novogodišnju rasprodaju tijekom koje možete nabaviti Windows, Microsoft Office i mnoge druge računalne alate po iznimno...

Internet

Francuska agencija za zaštitu podataka (CNIL) odredila je kaznu od 60 milijuna eura tvrtki Microsoft zbog reklamnih kolačića unutar Bing pretraživača. U obrazloženju se...