Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Microsoft kupuje cybersecurity tvrtku RiskIQ

Foto: Pixabay

Microsoft je službeno potvrdio da kupuje RiskIQ, tvrtku za kibernetičku sigurnost sa sjedištem u San Franciscu koja nudi cloud zasnovani softver i AI za prepoznavanje prijetnji u pogledu usluge za organizacije.

Uvjeti ugovora nisu objavljeni, iako su se ranije neslužbeno spominjale informacije o transakciji vrijednoj više od 500 milijuna dolara. Ipak, Microsoft je odbio potvrditi taj podatak. RiskIQ usluge bi trebale biti integrirane u Microsoftova sigurnosna rješenja.

RiskIQ pretražuje web, mapira detalje o web mjestima i mrežama, domenama, certifikatima (uključujući i WHOIS podatke), pružajući klijentima uvid u to koji se sve podaci o njihovim uređajima i uslugama mogu vidjeti izvan tvrtkinog firewall-a. To pomaže tvrtkama da bolje zaštite svoje uređaje i mreže, čime limitiraju mogućnost malicioznih napada, piše Tech Crunch.

Iz Microsofta navode da će ugrađivanje RiskIQ tehnologije u Microsoft osnovne proizvode omogućiti bolji pogled globalnih prijetnji njihovim korisnicima. To će, također, pomoći organizacijama da smanje rizike od hakerskih i ransomware napada.

RiskIQ je osnovan 2009. godine i do sada je u četiri kruga investiranja prikupio 83 milijuna dolara. Elias Manousos, suosnivač i izvršni direktor tvrtke, rekao je da je oduševljen ovom akvizicijom .

“Viziji i misija RiskIQ-a je pružanje uvida u podatke na internetu radi bolje zaštite sigurnosti programa naših kupaca i partnera. Naše kombinirane mogućnosti omogućit će bolju zaštitu i kvalitetniji odgovor na današnje prijetnje”, objasnio je Manousos.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

LinkedIn će ukinuti kinesku verziju svoje usluge ove godine. Tvrtka je kao razloge ukidanja lokalnog izdanja svoje društvene mreže za profesionalce navela “znatno izazovnije...

Apps & Software

Novi operativni sustav tvrtke Microsoft, Windows 11, službeno je postao dostupan 5. listopada ove godine. No, ono što je još sjajnije je činjenica da...

Biznis

Upravni odbor LG Electronicsa (LG) odobrio je akviziciju Cybelluma, vodećeg pružatelja rješenja za procjenu rizika kibernetičke sigurnosti vozila. Dogovor omogućava LG-u da preuzme približno...

Apps & Software

Microsoft je nedavno najavio da će od 5. listopada njihov najnoviji operativni sustav, Windows 11, konačno postati globalno dostupan. Uz to, iz tvrtke su...

Oglašavanje