Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Microsoft kupuje cybersecurity tvrtku RiskIQ

Foto: Pixabay

Microsoft je službeno potvrdio da kupuje RiskIQ, tvrtku za kibernetičku sigurnost sa sjedištem u San Franciscu koja nudi cloud zasnovani softver i AI za prepoznavanje prijetnji u pogledu usluge za organizacije.

Uvjeti ugovora nisu objavljeni, iako su se ranije neslužbeno spominjale informacije o transakciji vrijednoj više od 500 milijuna dolara. Ipak, Microsoft je odbio potvrditi taj podatak. RiskIQ usluge bi trebale biti integrirane u Microsoftova sigurnosna rješenja.

RiskIQ pretražuje web, mapira detalje o web mjestima i mrežama, domenama, certifikatima (uključujući i WHOIS podatke), pružajući klijentima uvid u to koji se sve podaci o njihovim uređajima i uslugama mogu vidjeti izvan tvrtkinog firewall-a. To pomaže tvrtkama da bolje zaštite svoje uređaje i mreže, čime limitiraju mogućnost malicioznih napada, piše Tech Crunch.

Iz Microsofta navode da će ugrađivanje RiskIQ tehnologije u Microsoft osnovne proizvode omogućiti bolji pogled globalnih prijetnji njihovim korisnicima. To će, također, pomoći organizacijama da smanje rizike od hakerskih i ransomware napada.

RiskIQ je osnovan 2009. godine i do sada je u četiri kruga investiranja prikupio 83 milijuna dolara. Elias Manousos, suosnivač i izvršni direktor tvrtke, rekao je da je oduševljen ovom akvizicijom .

“Viziji i misija RiskIQ-a je pružanje uvida u podatke na internetu radi bolje zaštite sigurnosti programa naših kupaca i partnera. Naše kombinirane mogućnosti omogućit će bolju zaštitu i kvalitetniji odgovor na današnje prijetnje”, objasnio je Manousos.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tutoriali

Jedan od osnovnih alata koje koristim na poslu je Microsoft Outlook. To je program koji je svoj put započeo kao email klijent, da bi...

Aplikacije i softver

Ljetno vrijeme je vrijeme odmora i zabave, ali svakako i vrijeme priprema za nadolazeću akademsku godinu. Ako je vašem računalu potrebna nadogradnja, a pritom...

Promo i akcije

Podaci jedne ankete pokazali su da se Windows 10 može pronaći u 76,1% računala. Iz perspektive cjelokupnog ekosustava PC operativnih sustava, Windows 10 i...

Aplikacije i softver

Nakon kupovine novog računala, prva bitna stavka koju treba ispuniti je nabavka operativnog sustava i ostalih softvera. Zbog visokih cijena, mnogi posežu za besplatnim...