Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Microsoft kupuje cybersecurity tvrtku RiskIQ

Foto: Pixabay

Microsoft je službeno potvrdio da kupuje RiskIQ, tvrtku za kibernetičku sigurnost sa sjedištem u San Franciscu koja nudi cloud zasnovani softver i AI za prepoznavanje prijetnji u pogledu usluge za organizacije.

Uvjeti ugovora nisu objavljeni, iako su se ranije neslužbeno spominjale informacije o transakciji vrijednoj više od 500 milijuna dolara. Ipak, Microsoft je odbio potvrditi taj podatak. RiskIQ usluge bi trebale biti integrirane u Microsoftova sigurnosna rješenja.

RiskIQ pretražuje web, mapira detalje o web mjestima i mrežama, domenama, certifikatima (uključujući i WHOIS podatke), pružajući klijentima uvid u to koji se sve podaci o njihovim uređajima i uslugama mogu vidjeti izvan tvrtkinog firewall-a. To pomaže tvrtkama da bolje zaštite svoje uređaje i mreže, čime limitiraju mogućnost malicioznih napada, piše Tech Crunch.

Iz Microsofta navode da će ugrađivanje RiskIQ tehnologije u Microsoft osnovne proizvode omogućiti bolji pogled globalnih prijetnji njihovim korisnicima. To će, također, pomoći organizacijama da smanje rizike od hakerskih i ransomware napada.

RiskIQ je osnovan 2009. godine i do sada je u četiri kruga investiranja prikupio 83 milijuna dolara. Elias Manousos, suosnivač i izvršni direktor tvrtke, rekao je da je oduševljen ovom akvizicijom .

“Viziji i misija RiskIQ-a je pružanje uvida u podatke na internetu radi bolje zaštite sigurnosti programa naših kupaca i partnera. Naše kombinirane mogućnosti omogućit će bolju zaštitu i kvalitetniji odgovor na današnje prijetnje”, objasnio je Manousos.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

U srpnju je Godeal24.com pokrenuo posebnu rasprodaju softvera u kojoj nudi Windows i MS Office licence po vrlo povoljnim cijenama. Za sve one koji...

Apps & Software

CDKdeals.com jedna je od vrhunskih internet stranica s najboljom ponudom originalnih računalnih softverskih paketa, steam igara, raznih popularnih PC igara, PSN kartica, Xbox i...

Apps & Software

Svako godišnje doba dolazi sa svojim akcijskim prodajama, rasprodajama i sezonskim sniženjima koja nam nude proizvode po pristupačnijim cijenama. Osim ‘Black Friday’ i ‘Cyber...

Apps & Software

Kultni “plavi ekran smrti” (BSOD – Blue Screen of Death) postat će “crni ekran smrti” u novoj verziji Microsoftovog operativnog sustava – Windows 11....

Oglašavanje