Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Microsoft najavio novi dizajn za Windows 10 koji izgleda jako dobro

Već su iz Microsofta u par navrata potiho najavili novi dizajn za Windows 10. Nakon objave o svom milijarditom korisniku, odvažili su se i pokazali kratki video novog dizajna za desktop verzije svog trenutnog sustava.

Direktor proizvodnog odjela, Panos Panay pustio je teaser za sljedeći UI Windowsa 10.

Ako pogledate video koji se nalazi na službenom Instagram profilu direktora proizvodnog odjela, vidjet ćete evoluciju svih Microsoft sustava, kroz sve ove godine koliko i dominira tržištem. Možemo se prisjetiti Windows 1.01 sustava, i pratiti period razvoja, sve do današnje aktualne verzije Windowsa 10.

Stvari postaju zanimljive negdje na 12 sekundi trajanja videa, kada Microsoft predstavlja novi set ikona, redizajnirani izgled OS-a i Start izbornik sa novim kockicama „Tiles“.

Umjesto dosadašnjih obojenih kockica, Microsoft je implementirao više uniformne sheme boja, koje se mogu automatski prilagoditi pozadini desktopa i moguće drugim UI elementima.

Pored toga, Microsoft je pokazao veliki izbor opcija, uključujući različite pokazivače za miša, i još mnogo toga.

Da ne idemo u detalje, nove promjene će nas izgleda ugodno iznenaditi i veselimo se.

Windows 10 UI izgleda mnogo bolje, i svakako je osvježenje. Intuitivni pristup će biti izražen, mnogo bolje nego je to bio slučaj kod desktopa koji trenutno koristimo. Promjena je svakako dobro došla, posebno ako uzmemo u obzir da je Windows 10 već dugo u opticaju kao trenutni i glavni desktop OS iz Microsofta. Moguće da nas Microsoft iznenadi uniformnom pristupu u svim razinama ulaska u razne opcije. Znamo da i danas, kada pristupamo određenim opcijama, vidimo elemente Windowsa 7, i nadamo se redizajnu u potpunosti. Za pretpostaviti je, da će novi dizajn biti urađen do kraja, kako i treba da bude. Da imamo jedan stabilan, i potpuno funkcionalan i dosljedan sustav koji koristimo.

Prema ovome što vidimo u gore postavljenom videu, Microsoft mnogo obećava. Nadamo se velikim promjenama, koje neće biti tek površinske, i kozmetičke prirode. Ipak, prošlo je dosta vremena, i već smo se svi prilagodili radu na Windows 10 sustavu. Neka ostane dobar, i još bolji. Uskoro ćemo vidjeti rezultate spomenutih promjena. Nadamo se da će biti dobre, i da će Windows 10 biti još dugo naš omiljeni Microsoft OS.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Ljetno vrijeme je vrijeme odmora i zabave, ali svakako i vrijeme priprema za nadolazeću akademsku godinu. Ako je vašem računalu potrebna nadogradnja, a pritom...

Promo i akcije

Podaci jedne ankete pokazali su da se Windows 10 može pronaći u 76,1% računala. Iz perspektive cjelokupnog ekosustava PC operativnih sustava, Windows 10 i...

Aplikacije i softver

Nakon kupovine novog računala, prva bitna stavka koju treba ispuniti je nabavka operativnog sustava i ostalih softvera. Zbog visokih cijena, mnogi posežu za besplatnim...

Aplikacije i softver

Word, Excel i PowerPoint su najčešći softveri kojima se okrećemo kada je riječ o pisanju dokumenata, analizi podataka i kreiranju prezentacija za poslovne, ali...