Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Microsoft testira reklame u WordPad aplikaciji

Još početkom 2020. godine korisnici Windows 10 OS-a primijetili su da Microsoft putem svojih aplikacija testira nove reklame. U konkretnom slučaju, mislimo na pojavu reklama unutar MS WordPad aplikacije. Odmah da spomenemo, reklamni prostor neće se pojaviti u stabilnim verzijama Windows 10 OS-a.

Ovo je najnoviji eksperimentalni pristup ove tvrtke, i kako to inače i bude, korisnici nisu oduševljeni viđenim. Banner se pojavi korisnicima koji rade na Insider Preview verziji Windows 10 operacijskog sustava.

Kada otvorite aplikaciju, započnete s radom u novom dokumentu, u gornjem dijelu pojavit će se banner koji poziva korisnika da koristi Office web aplikacije umjesto već instalirane WordPad aplikacije.

Spomenute reklame neće se pojaviti kod svih korisnika, logično, jer je kampanja još uvijek u eksperimentalnoj fazi. Ipak, neki korisnici su uočili promjene i pokazali široj publici kako bi reklame mogle izgledati.

Tako je Rafael Rivera, na svom Twitter profilu pokazao fotografije na kojima se vidi nekoliko varijanti spomenute Microsoft promocije.

Banner rotira reklame, pozivajući korisnike da isprobaju web verzije popularnih aplikacija iz MS Office paketa, a to su: Word, Excel, i PowerPoint.

Online Microsoft office alati

Na prvu, svi mi mrzimo reklamne ponude, no u ovom slučaju možda bi trebali isprobati što to Microsoft nudi. Naime, Microsoft Office web aplikacije su besplatne za krajnjeg korisnika, uz uvjet da se prijavi na Microsoft račun. Aplikacije koje Microsoft nudi su odlična alternativa Google Docs aplikacijama koje ste vjerojatno već susretali. Ako ste isprobali Google Docs, i niste oduševljeni, isprobajte web alate Microsofta.

Za razliku od drugih nasilnih reklama (Candy Crush, Solitaire…), pozivanje korisnika da isproba i besplatno koristi web alate za uredsko poslovanje sasvim je OK.

Reklame koje spominjemo nisu još uvijek aktivirane u stabilnoj verziji Windows 10 operacijskog sustava, a pretpregled smo dobili iz Insider Preview verzije spomenutog OS-a. Kako god, Microsoft uvijek eksperimentira s novim stvarima, pa nema razloga da ne vjerujemo kako će Windows platforma služiti tvrtki za promociju svojih, pa možda i tuđih softverskih rješenja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Akcije

Predstavljamo super ponudu za Black Friday, Windows 10 licenca na dohvat ruke. Iskoristite akciju koju donosi GoDeal24.com za Black Friday i „uzmite“ licencu Windows...

Gaming

Prilikom prijelaska s Mojang računa, korisnici neće izgubiti svoje podatke, a novi račun će imati dvofaktorsku autentifikaciju i druge sigurnosne opcije.

Biznis

Trenutno većina zaposlenika tvrtke Microsoft u SAD-u radi od kuće i ne očekuju da će se vratiti na posao prije siječnja sljedeće godine.

Hi-tech

Tvrtka je jučer izvijestila da je njihov najnoviji eksperiment bio uspješan, otkrivajući kako je ideja o podvodnom data centru zapravo prilično dobra.