Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Milijuni koriste hakirane lozinke u Chromeu

Koristite li i vi hakiranu lozinku?

Iako su im lozinke javno objavljene na internetu, mnogi korisnici ih i dalje koriste.

U veljači ove godine je Google lansirao ekstenziju za Chrome preglednik pod nazivom Password Checkup ili Provjera lozinki, koju je do sada instaliralo više od 650 tisuća korisnika.

Već u prvom mjesecu korištenja, aplikacija je otkrila više od 316.000 lozinki koje su probijene i javno objavljene na internetu od strane hakera, no samo 26% korisnika je promijenilo svoje nesigurne odabire.

To znači da se milijuni ljudi i dalje prijavljuju s njima na razne servise i aplikacije. Dobra stvar je da je 60% onih koji su nakon provjere na Password Checkupu promijenili lozinke to učinili jako dobro i time si znatno smanjili rizik od napada.

Ako koristite Chrome i niste još instalirali Password Checkup preporučuje se da to učinite putem sljedeće poveznice.

Evo što na sve kaže Google:

Provjera zaporki pomaže da ponovo zaštitite račune na kojima je došlo do povrede podataka. Bez obzira na to gdje se prijavljujete, ako unesete korisničko ime i zaporku koji više nisu sigurni zbog povrede podataka poznate Googleu, primit ćete upozorenje. Poništite zaporku. Ako isto korisničko ime i zaporku upotrebljavate i za neke druge račune, poništite zaporku i na njima.

Provjera zaporke razvijena je u svrhu zaštite privatnosti. Nikad ne iznosite identifikacijske podatke o vašim računima, zaporkama ili uređaju. Prijavljujemo anonimne podatke o broju provjera u kojima su pronađene nesigurne vjerodajnice, o tome dolazi li nakon upozorenja do promjene zaporke i o pogođenoj domeni radi poboljšanja pokrivenosti web-lokacije. Više informacija o tome kako funkcionira Provjera zaporke možete saznati na sljedećoj stranici.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Maksimizirajte svoju produktivnost kod rada na računalu, putem najboljih ekstenzija.

Web & IT

Google je uklonio čak 49 malicioznih Chrome ekstenzija iz Web Store-a, zbog toga što se otkrilo da su služile za krađu kriptovaluta. Naime, maliciozne...

Apps & Software

Google je objavio kako postoji nova opcija za Chrome pretraživač, bilo da je u pitanju Windows, Linux ili MacOS. U pitanju je “Guest mode”....

Web & IT

Tvrtka F-Secure, poznata po istoimenom antivirusu, posjeduje veliki broj servera „mamaca“ koji su postavljeni u različitim državama, a služe za otkrivanje obrazaca u cyber...

Oglašavanje