Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Mozilla nudi VPN po cijeni od 5 dolara mjesečno

Iz Mozille tvrde da se njihova najnovija aplikacija razlikuje od konkurencije u nekoliko krucijalnih stvari.

Foto: Mozilla

Izbor VPN aplikacije nije nimalo jednostavan zadatak, iako se takvim čini. Ako ste razmišljali isplati li se koristiti ovakav servis, čini se da vam Mozilla može pomoći u tome da uvidite značaj plaćenog VPN servisa.

Iz Mozille tvrde da se njihova najnovija aplikacija razlikuje od konkurencije zbog nekoliko krucijalnih stvari. Prva je definitivno brzina. Prema tvrdnjama tvrtke, njihova VPN aplikacija ima znatno manje linija koda od prosječnog VPN-a, što ju čini bržom i jednostavnijom. Tu se našao i Mozillin zapis o privatnosti. Oni nisu partneri s analitičkim tvrtkama trećih strana, niti planiraju voditi bilo kakve evidencije o korisničkim podacima. Čak i ako nikad niste koristili VPN usluge, iz Mozille obećavaju da nećete ni primijetiti da njihov software radi u pozadini, piše Engadget.

Mozillin VPN košta samo 5 dolara mjesečno i uključuje podršku za najviše pet Windows i Android uređaja. Nakon pokretanja, korisnik se može povezati na više od 30 servera širom svijeta, a WireGuard šifriranje je zaduženo za sigurnost svakog povezivanja. Mjesečna cijena od 5 dolara smatra se nekom sredinom kad je tržište u pitanju. Nije jeftina kao npr. TunnelBear, koji košta 3,33 dolara mjesečno, ali nije ni skupa kao Perfect Privacy i Express VPN, koji mogu koštati i do 13 dolara mjesečno.

Postoji puno razloga zbog kojih bi možda htjeli koristi VPN. Ovaj je servis posebno koristan ako se povezujete putem javnih WiFi mreža i u takvim situacijama VPN štiti vaše podatke. Ako želite otežati oglašivačima u skupljanju vaših podataka, jedino rješenje je VPN servis. Mozilla VPN je dostupna u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Singapuru, Maleziji i Novom Zelandu. Tvrtka planira učiniti aplikaciju dostupnom u više zemlja već tijekom jeseni i lansirati aplikaciju za iOS.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Biznis

Istraga bi mogla započeti već u listopadu i slijediti obrazac kojeg su uspostavili europski regulatori.

Tips & Tricks

Tko god radi za računalom, bez obzira na kojem OS-u, dođe potreba da napravimo screenshot. Ovom prilikom ćemo pojasniti kako možete napraviti screenshot na...

Web & IT

Google se već neko vrijeme trudi utjecati na to da se korisnici bolje odnose prema svojim lozinkama.

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.