Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Mozilla nudi VPN po cijeni od 5 dolara mjesečno

Iz Mozille tvrde da se njihova najnovija aplikacija razlikuje od konkurencije u nekoliko krucijalnih stvari.

Foto: Mozilla

Izbor VPN aplikacije nije nimalo jednostavan zadatak, iako se takvim čini. Ako ste razmišljali isplati li se koristiti ovakav servis, čini se da vam Mozilla može pomoći u tome da uvidite značaj plaćenog VPN servisa.

Iz Mozille tvrde da se njihova najnovija aplikacija razlikuje od konkurencije zbog nekoliko krucijalnih stvari. Prva je definitivno brzina. Prema tvrdnjama tvrtke, njihova VPN aplikacija ima znatno manje linija koda od prosječnog VPN-a, što ju čini bržom i jednostavnijom. Tu se našao i Mozillin zapis o privatnosti. Oni nisu partneri s analitičkim tvrtkama trećih strana, niti planiraju voditi bilo kakve evidencije o korisničkim podacima. Čak i ako nikad niste koristili VPN usluge, iz Mozille obećavaju da nećete ni primijetiti da njihov software radi u pozadini, piše Engadget.

Mozillin VPN košta samo 5 dolara mjesečno i uključuje podršku za najviše pet Windows i Android uređaja. Nakon pokretanja, korisnik se može povezati na više od 30 servera širom svijeta, a WireGuard šifriranje je zaduženo za sigurnost svakog povezivanja. Mjesečna cijena od 5 dolara smatra se nekom sredinom kad je tržište u pitanju. Nije jeftina kao npr. TunnelBear, koji košta 3,33 dolara mjesečno, ali nije ni skupa kao Perfect Privacy i Express VPN, koji mogu koštati i do 13 dolara mjesečno.

Postoji puno razloga zbog kojih bi možda htjeli koristi VPN. Ovaj je servis posebno koristan ako se povezujete putem javnih WiFi mreža i u takvim situacijama VPN štiti vaše podatke. Ako želite otežati oglašivačima u skupljanju vaših podataka, jedino rješenje je VPN servis. Mozilla VPN je dostupna u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Singapuru, Maleziji i Novom Zelandu. Tvrtka planira učiniti aplikaciju dostupnom u više zemlja već tijekom jeseni i lansirati aplikaciju za iOS.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

Rad od kuće ima svoje prednosti i nedostatke. Njegove prednosti uključuju isplativost, praktičnost i fleksibilnost rasporeda, dok nedostaci uključuju prepreke u komunikaciji, borbe u...

Akcije

Ima li boljeg načina za proslaviti završetak katastrofalne 2020. godine od traženja super popusta i jeftinih licenci za Windows i Office. U skladu s...

Apps & Software

Djevojčica je pronađena u kupaonici s pojasom oko vrata zavezanim za radijator.

Web & IT

Riječ je o novoj sigurnosnoj opciji koja detektira kad je neka lozinka ugrožena i o tome obavještava korisnika.