Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Nabavili ste novi mobitel? Evo kako jednostavno prebaciti podatke sa starog

Ako želite kopirati podatke, fotografije i glazbu, sa starog telefona na novi, ovo je aplikacija koja vam je potrebna. Gotovo svi mi želimo prenijeti podatke sa starog uređaja na novi. Često se dogodi da modeli telefona koje koristimo nisu kompatibilni, što postupak prebacivanja podataka čini znatno težim. Kako bi sve išlo glatko i bez poteškoća, postoji aplikacija namijenjena baš za to: kopiranje podataka sa starog smartphone uređaja na novi.

Srećom pa postoji alat koji pomaže u prijenosu podataka. Uz pomoć ove aplikacije bez ikakvih problema ćete lako prebaciti sve podatke koje želite. Možete odabrati što želite kopirati, a što ne. Aplikacija Coolmuster Mobile Transfer ima sve potrebne opcije za kopiranje podataka s jednog uređaja na drugi.

Coolmuster Mobile Transfer aplikacija

Coolmuster Mobile Transfer je profesionalna aplikacija za prijenos svih vrsta podataka: kontakti, poruke, aplikacije, video, fotografije, kalendar isl… Podržava više platformi (sustava) što znači da lako možete prebaciti podatke sa Android na iOS i obratno.

Coolmuster Mobile Transfer

Ako prebacujete s Android uređaja na drugi Android, možete odabrati najmanje 8 vrsta datoteka istovremeno. Alat za prebacivanje dozvoljava simultano prebacivanje tekst poruka, glazbe, dokumenata, kontakata, drugih aplikacija i podataka kojima imate pristup.

transfer podataka

Aplikacija omogućava da sami izaberete podatke po kategorijama, da presnimite samo stvari koje smatrate potrebnima. Pored toga, možete izabrati brisanje postojećih podataka na novom telefonu, prije nego se podaci sa starog telefona kopiraju. Tako ćete biti sigurni da imate potpuno nov uređaj, sa svim podacima koji su vam važni i koristili ste ih na starom telefonu.

Za što lakši postupak prebacivanja podataka, u slučaju da nemate podatkovni kabel, možete odabrati kopiranje putem Wi-Fi veze. Bežični prijenos je moguć i radi bez ikakvih problema u slučaju da kopirate podatke sa jednog Android uređaja na novi Android.

wi-fi konekcija za prijenos podataka

Što kada prebacujemo podatke s iOS uređaja na neki drugi? Aplikacija radi na više platformi, što znači da možete prebaciti podatke s Android uređaja na iOS i obratno (s iOS na Android). Sve zabilješke, kontakte, knjige i kalendare bez problema možete kopirati na novi uređaj, bez obzira je li riječ o Apple proizvodu ili nekom Android smartphoneu. Dodatno, aplikacija će jako brzo kopirati podatkovne datoteke s iOS telefona na Android.

kopiranje sa iPhone na Android

Prije nego pokrenete kopiranje, aplikacija skenira sadržaj i daje vam prikaz o količini pojedinih podataka. Prijenos podataka prolazi bez ikakvih promjena na originalnim datotekama. Format ostaje isti, kao i kvaliteta svake datoteke na starom smartphone uređaju. Svaka datoteka koju ste kopirali, bit će identična izvorišnoj.

Kompatibilnost

Pitate se je li program kompatibilan s posljednjim verzijama Android sustava ili iOS? Naravno da je. Za potvrdu kompatibilnosti, testirani su najnoviji Android uređaj (Samsung Galaxy S21) i trenutni Apple iPhone 12 model. Program bez ikakvih problema kopira sadržaj s jednog telefona na drugi, u oba smjera.

Prema navodima proizvođača, aplikacija podržava Android sustave od verzije 4.0 pa do najnovije verzije, kao i iOS od verzije 5.0 i novije. Redovnim ažuriranjem, tim programera brine se o daljnjem razvoju i novim mogućnostima aplikacije. Jednostavno korištenje i intuitivan UI tako su dobro osmišljeni da će svaki korisnik već prvi put odraditi zamišljeni posao bez ikakvih poteškoća. Već po preuzimanju i instaliranju aplikacije na Windows ili Mac računalo, možete aplikaciju pokrenuti i započeti s prijenosom podataka. Potrebno je spojiti uređaje putem USB kabela i slijediti upute.

Na ekranu (na vašem računalu) će se pokazati upute za pripremu prijenosa podataka. Na Android uređaju uključite opciju USB debugging i odaberite „Trust“ na iOS telefonu. Jednom kada ste se spojili, izaberite datoteke koje želite kopirati i na kraju samo potvrdite na „Start Copy“.

prijenos podataka sa mobitela na mobitel

Licenciranje aplikacije

Ako još uvijek niste sigurni u kupovinu aplikacije, možete je isprobati besplatno. Uz neka ograničenja naravno, aplikaciju možete testirati da se uvjerite kako jednostavno možete kopirati podatke s jednog telefona na drugi. U probnoj verziji možete prebaciti 10 kontakata. Da bi prebacili sve podatke sa starog telefona na novi trebate kupiti licencu, da bi registrirali aplikaciju. Više je opcija licenciranja i najbolje je da sami izaberete onu najbolju: 1-godina 1PC ($25,95), 1-godina 2-5PC ($35,95), i Lifetime licenca 1PC ($35,95).

licenca za aplikaciju

Nakon što platite licencu, dobit ćete ključ za licenciranje aplikacije. Jednostavno, pokrenite aplikaciju, i klikom na „Key“ i ikonu „Register“ unesite ključ koji ste dobili na vašu e-mail adresu. Na kraju potvrdite na „Register“ i to je to. Možete koristiti aplikaciju sa svim mogućnostima koje ima.

registracija

Za kraj, korištenjem ove aplikacije za prijenos podataka između dva mobitela uštedjet ćete na vremenu i nećete biti u nedoumici jeste li kopirali sve što vam je potrebno. S lakoćom možete pregledati sav dostupni sadržaj na starom mobilnom uređaju, označiti stavke koje želite kopirati i pokrenuti kopiranje. Pratite progres putem aplikacije i budite sigurni da je proces prijenosa podataka uspješno završen.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

FaceTime, komunikacijska platforma koju je razvila tvrtka Apple, uvijek je bio popularan izbor za video pozive među korisnicima Appleovih uređaja. S novim ažuriranjem na...

Aplikacije i softver

Kako se tehnologija razvija, biti u tijeku s najnovijim operativnim sustavima i softverom postaje presudno za besprijekorno digitalno iskustvo. S nedavnom objavom iOS-a 17,...

Tech

Zasada nisu poznati detalji ubojstva, budući da policijska uprava San Francisca nije podijelila nikakve dodatne pojedinosti

Aplikacije i softver

Otkad su se pojavili pametni telefoni, postoji potreba sakriti određene dokumente na njima. Pritom je svejedno radi li se o povjerljivim poslovnim informacijama ili...

Aplikacije i softver

Nova akademska studija pokazala je da Android i iOS mobiteli dijele podatke sa svojim matičnim tvrtkama u prosjeku svakih 4 i pol minute. Istraživanje...

Tech

Jerry, internetska usluga osiguranja automobila, provela je studiju u kojoj je procijenila ponašanje u vožnji 20.000 vozača koji su prešli više od 12 milijuna...

Aplikacije i softver

Jedan od najvećih tehnoloških divova, Amazon, najavio je da će uvesti interaktivnu opciju “Virtual Try-On” za iOS korisnike u SAD-u. Riječ je o opciji...

Aplikacije i softver

Iako Apple uređaji slove za vrlo kvalitetne uređaje, većina iPhone ili iPad korisnika tijekom svog života susrela se s bar jednim od sljedećih problema:...