Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Najbolje besplatne blog platforme u 2020. godini

Ako planirate pokretanje bloga, ovo su najbolje besplatne platforme…

besplatne blog platforme

Pokretanje web stranice ili bloga nikada nije bilo lakše i jeftinije. Kroz zadnjih nekoliko godina internet je postao najveći medij na svijetu i zbog toga je neophodno biti prisutan na njemu. Ako planirate pokretanje bloga ili web stranice, postoji niz besplatnih platforma pomoću kojih i totalni početnici mogu kreirati svoj prostor na internetu.

Besplatne platforme za stvaranje web stranica

Blog platforme koje ćemo navesti kroz tekst su besplatne, no za neke zahtjevnije potrebe nude i plaćene opcije koje uklanjaju njihov brending s vaše web stranice, dopuštaju plaćenu domenu i slično.

Bitno je napomenuti da ove platforme nude hosting uslugu i besplatnu domenu, pa tako nemate troškova za stvaranje bloga. Jednostavno se registrirate na njihovoj stranici i kreirate web stranicu koja odmah može postati dostupna na internetu.

Wix

Wix je zahvaljujući odličnoj drag & drop funkcionalnosti i ulaganju u marketing postao najpoznatija besplatna platforma za početnike. Nudi odličan i jednostavan uređivač web stranice, te 500MB prostora za pohranu u besplatnom planu. Besplatni paket također ima Wix brending na vašoj web stranici.

WordPress

WordPress je glavna platforma za mnoge internet stranice, od raznih profesionalnih portala, pa sve do osobnih blogova. Za razliku od Wix-a, WordPress nije drag & drop i njegovo korištenje je nešto zahtjevnije. Naravno, zahvaljujući popularnosti postoji mnogo dostupnih besplatnih tema, pa tako možete kreirati stranicu bez potrebe za znanjem kodiranja. Besplatna WordPress stranica je hostana na njihovim serverima i ima domenu vašodabir.wordpress.com.

Weebly

Weebly se ne razlikuje previše od Wix-a, te je također drag & drop platforma. Jednostavno dodajete okvire za slike, gumbove, tekst i sve ostale elemente na svoju stranicu. U besplatnoj verziji ste limitirani na 500 MB i Weebly branding, ali postoje i plaćene verzije.

Blogger

Blogger je prije nekoliko godina bio glavna platforma za stvaranje blogova, no danas polako postaje prošlost. Glavni razlog tome je što WordPress nudi puno bolje sučelje i upravljanje stranicom, ali je upravljanje i stvaranje bloga na bloggeru ipak jednostavnije i zahtjeva manje znanja.

Ako planirate pokretanje bloga, ovo su najbolje besplatne platforme…

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

WordPress je i dalje najpopularniji CMS u svijetu interneta. Dočekali smo 2021. godinu, još jedna u nizu vladavine popularnog CMS-a. U tom kontekstu, ovom...

Web & IT

Svakim danom, u većem ili manjem broju, web majstori tragaju za dobrom WordPress temom. Traže za sebe najbolju, pa da spomenemo neke od njih,...

Web & IT

Iz WordPress-a tvrde da će opcija utjecati na povećanje broja čitatelja.

Web & IT

Želite pokrenuti web stranicu na WordPress sustavu? Zanima vas kako pametno odabrati WordPress temu koja će odgovarati vašim željama i potrebama? Što sve trebate...

Oglašavanje