Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sci-fi

Najbolji stariji SF filmovi koje možete gledati s djecom

Foto: Pixabay

Ako ste neki od onih roditelja koji žele kvalitetno provoditi vrijeme sa svojom djecom, a tražite neke nove načine čime ih zainteresirati da provedu sat ili dva u vašem društvu, možda su ono što tražite neki od zabavnih obiteljskih filmova na kojima ste i vi sami odrasli. Već iz iskustva znate da će ih ti naslovi oduševiti kao što su i vas u vašem djetinjstvu, a ujedno sasvim sigurno želite da iz njih izvuku pouke i lijepe stvari koje su ostale i dio vas kroz vaš život. Jednostavno je teško naići na filmove kakvi su se nekoć snimali pa vam donosimo stoga pet najboljih filmova za mlađe generacije, a koji su nastali u osamdesetima. 

Big (1988.)

Big je film u kojem glumi, tada još mladi, Tom Hanks. On glumi Josha, dječaka koji je poželio biti odrastao i ta mu se želja ostvarila. Jedno jutro se probudio kao odrasla osoba te se mora snaći u tom svijetu velikih ljudi. Zbog svog, i dalje dječjeg uma, vrlo brzo dobiva posao u tvrtki koja proizvodi igračke te razne igrice za djevojčice i dječake. Film je prepun dirljivih i lijepih scena, a zauvijek će ostati zapamćen kao jedan od ljepših filmova za djecu, ali i ostale.

Goonies (1985.)

Goonies je film koji jednostavno morate u jednom trenutku pokazati svojim najmlađima. Film prikazuje grupicu prijatelja koja na tavanu pronađe kartu s blagom. Budući da njihovim roditeljima treba velika svota novca kako se ne bi morali odseliti, a to bi ujedno značilo i da se prijatelji više neće viđati, ovi klinci će se upustiti u avanturu života. Slijedit će upute na karti i naći se u raznim zabavnim i opasnim situacijama, a sve to dok ih lovi obitelj Fratelli koja je tražena od strane policije. 

E.T. (1982.)

E.T. je predivan film za djecu koji govori o dolasku jednog simpatičnog vanzemaljca na naš planet. Njega sasvim slučajno susreće dječak imena Elliot, a vrlo brzo mu maleni došljak postaje jako drag. Elliot i njegov novi prijatelj kroz film nailaze na mnoge poteškoće od kojih je najveća borba protiv raznih znanstvenika koji žele proučavati E.T.-a, što se Elliotu ne sviđa te pod svaku cijenu želi zaštititi simpatičnog vanzemaljca.

Povratak u budućnost (1985.)

Povratak u budućnost je trilogija koja govori o Martyju McFlyu i njegovom ekscentričnom prijatelju, znanstveniku Emmettu Brownu koji je uspio stvoriti vremeplov od automobila DeLoreana. Sva su tri filma izuzetno zabavna, a glavne junake gledamo kako putuju u prošlost i budućnost te kako se pokušavaju snaći dok rješavaju neke za njih važne probleme. U stilu s radnjom ovog filma, možemo samo reći da je Povratak u budućnost jedan bezvremenski film i uvijek će biti sjajan izbor za gledanje s djecom.

Draga, smanjio sam djecu (1989.)

Glavni lik u ovom filmu je Wayne Szalinski. On je jedan obiteljski čovjek i znanstvenik koji svoj posao voli donijeti i doma. Budući da je poprilično nespretan, jednog dana mu se dogodi nezgoda u kojoj jedan od njegovih izuma smanji njegovu djecu. Tu počinje prava avantura u kojoj Wayne pokušava pronaći svoju sićušnu djecu i vratiti ih u prvobitno stanje, a u procesu i djeca i on nailaze na razne zabavne poteškoće.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Nakon pooštravanja mjera kineskih vlasti, ByteDance uvodi nove kontrole za Douyin, svoju aplikaciju ekvivalentnu TikToku koja se koristi u Kini. Svim korisnicima za koje...

Apps & Software

Prema informacijama BuzzFeed News-a, Facebook planira stvoriti verziju Instagrama za djecu mlađu od 13 godina. Navodno su vidjeli poruku koju je Vishal Shah, potpredsjednik...

Apps & Software

Djevojčica je pronađena u kupaonici s pojasom oko vrata zavezanim za radijator.

Filmovi

Velik utjecaj u rođenju i stasanju filmskog horora imali su pisci značajnih gotičkih romana. Najutjecajnija spisateljica među njima sigurno je Mary Shelley čije je...

Oglašavanje