Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sci-fi

Najbolji stariji SF filmovi koje možete gledati s djecom

Foto: Pixabay

Ako ste neki od onih roditelja koji žele kvalitetno provoditi vrijeme sa svojom djecom, a tražite neke nove načine čime ih zainteresirati da provedu sat ili dva u vašem društvu, možda su ono što tražite neki od zabavnih obiteljskih filmova na kojima ste i vi sami odrasli. Već iz iskustva znate da će ih ti naslovi oduševiti kao što su i vas u vašem djetinjstvu, a ujedno sasvim sigurno želite da iz njih izvuku pouke i lijepe stvari koje su ostale i dio vas kroz vaš život. Jednostavno je teško naići na filmove kakvi su se nekoć snimali pa vam donosimo stoga pet najboljih filmova za mlađe generacije, a koji su nastali u osamdesetima. 

Big (1988.)

Big je film u kojem glumi, tada još mladi, Tom Hanks. On glumi Josha, dječaka koji je poželio biti odrastao i ta mu se želja ostvarila. Jedno jutro se probudio kao odrasla osoba te se mora snaći u tom svijetu velikih ljudi. Zbog svog, i dalje dječjeg uma, vrlo brzo dobiva posao u tvrtki koja proizvodi igračke te razne igrice za djevojčice i dječake. Film je prepun dirljivih i lijepih scena, a zauvijek će ostati zapamćen kao jedan od ljepših filmova za djecu, ali i ostale.

Goonies (1985.)

Goonies je film koji jednostavno morate u jednom trenutku pokazati svojim najmlađima. Film prikazuje grupicu prijatelja koja na tavanu pronađe kartu s blagom. Budući da njihovim roditeljima treba velika svota novca kako se ne bi morali odseliti, a to bi ujedno značilo i da se prijatelji više neće viđati, ovi klinci će se upustiti u avanturu života. Slijedit će upute na karti i naći se u raznim zabavnim i opasnim situacijama, a sve to dok ih lovi obitelj Fratelli koja je tražena od strane policije. 

E.T. (1982.)

E.T. je predivan film za djecu koji govori o dolasku jednog simpatičnog vanzemaljca na naš planet. Njega sasvim slučajno susreće dječak imena Elliot, a vrlo brzo mu maleni došljak postaje jako drag. Elliot i njegov novi prijatelj kroz film nailaze na mnoge poteškoće od kojih je najveća borba protiv raznih znanstvenika koji žele proučavati E.T.-a, što se Elliotu ne sviđa te pod svaku cijenu želi zaštititi simpatičnog vanzemaljca.

Povratak u budućnost (1985.)

Povratak u budućnost je trilogija koja govori o Martyju McFlyu i njegovom ekscentričnom prijatelju, znanstveniku Emmettu Brownu koji je uspio stvoriti vremeplov od automobila DeLoreana. Sva su tri filma izuzetno zabavna, a glavne junake gledamo kako putuju u prošlost i budućnost te kako se pokušavaju snaći dok rješavaju neke za njih važne probleme. U stilu s radnjom ovog filma, možemo samo reći da je Povratak u budućnost jedan bezvremenski film i uvijek će biti sjajan izbor za gledanje s djecom.

Draga, smanjio sam djecu (1989.)

Glavni lik u ovom filmu je Wayne Szalinski. On je jedan obiteljski čovjek i znanstvenik koji svoj posao voli donijeti i doma. Budući da je poprilično nespretan, jednog dana mu se dogodi nezgoda u kojoj jedan od njegovih izuma smanji njegovu djecu. Tu počinje prava avantura u kojoj Wayne pokušava pronaći svoju sićušnu djecu i vratiti ih u prvobitno stanje, a u procesu i djeca i on nailaze na razne zabavne poteškoće.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Prema informacijama BuzzFeed News-a, Facebook planira stvoriti verziju Instagrama za djecu mlađu od 13 godina. Navodno su vidjeli poruku koju je Vishal Shah, potpredsjednik...

Apps & Software

Djevojčica je pronađena u kupaonici s pojasom oko vrata zavezanim za radijator.

Filmovi

Velik utjecaj u rođenju i stasanju filmskog horora imali su pisci značajnih gotičkih romana. Najutjecajnija spisateljica među njima sigurno je Mary Shelley čije je...

Filmovi

Bez obzira na žanr koji preferirate, nemoguće ih je ne voljeti. Ponekad je ipak nakon napornog dana pravi užitak jednostavno ‘pustiti mozak na pašu’,...

Oglašavanje