Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Najmanje 100 milijuna računala i dalje koristi Windows 7, skoro godinu dana nakon ukidanja podrške

Prema navodima analitičke tvrtke StatCounter Global Stats, Windows 7 je tijekom studenog imao tržišni udjel od 17,6 posto.

Foto: Pixabay

Prošlo je skoro godinu dana otkako je Microsoft prestao s proširenom podrškom za Windows 7. Podrška je ukinuta 14. siječnja 2020. godine, a nakon tog perioda samo poslovni korisnici su mogli platiti kako bi nastavili dobivati podršku za taj operativni sustav.

Unatoč tome što je Microsoft neprestano upozoravao ljude da bi trebali nadograditi svoj operativni sustav, procjenjuje se da barem 100 milijuna računala i dalje koristi Windows 7, piše Tech Spot.

Prema navodima analitičke tvrtke StatCounter Global Stats, Windows 7 je tijekom studenog imao tržišni udjel od 17,6 posto. To zapravo predstavlja i povećanje od gotovo jedan posto u odnosu na listopad. U istom periodu, Windows 10 je držao oko 75% tržišta.

NetMarketShare bilježi sličnu statistiku, a prema analizama ove tvrtke, Windows 7 je u listopadu imao tržišni udjel od 21 %, a Windows 10 je držao oko 74%.

Prema analizama, čini se da gameri ipak preferiraju novije verzije Windowsa. Najnovije istraživanje Steama (Steam Survey) pokazalo je da 89% korisnika koristi Windows 10 operativni sustav, dok ih svega pet posto koristi Windows 7.

Sljedećih mjeseci će se povećati cijene za nastavak dobivanja ažuriranja za Windows 7 Enterprise i Windows 7 Pro, što bi moglo dovesti do smanjenja upotrebe zastarjelog operativnog sustava.

1 komentar

1 komentar

  1. jur

    3. siječnja 2021. u 17:25

    pa i moje glavo računalo je na win. 7 i lako da bude još dugo pored problema sa win 10

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Akcije

Ima li boljeg načina za proslaviti završetak katastrofalne 2020. godine od traženja super popusta i jeftinih licenci za Windows i Office. U skladu s...

Akcije

Zaposlenici masovno ostaju raditi od kuće. Studenti studiraju online, dok školarci polaze nastavu isto online. Kako biste bili učinkoviti treba vam i pravi alat...

Akcije

Kao i nekoliko puta do sada ponovno vam donosimo ponudu sa webshopa  GoodOffer24.com u kojoj imate priliku kupiti aktivacijski ključ za licencu na operativnom...

Web & IT

Nova Microsoft značajka može se već naći u posljednjem Canary buildu za Edge.