Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Nakon 15 godina Skype uvodi zanimljivu značajku

Priznajte da ste oduvijek htjeli snimati Skype razgovore

Uskoro stiže jedna zanimljiva nadogradnja na Microsoftovu platformu za internetsko komuniciranje – popularni Skype.

Nova verzija programa (naziva Skype version 8.0) će biti u mogućnosti konačno snimati razgovore. To su ponajprije tražili sami korisnici, a treba istaknuti i kako će starije verzije prestati s radom prvog rujna.

Uskoro će tako svi korisnici Microsoftove  platforme moći snimati svoje razgovore, bili oni u zvučnom ili pak video formatu.

Navedena značajka omogućavat će snimanje unutar oblaka, nudeći svojim korisnicima mogućnost pristupu snimljenom razgovoru bilo putem Windowsa, iOS-a, Maca, Android ili Linuxa.

“Snimanje razgovora će u cijelosti funkcionirati preko Clouda, s tim da ćete odmah nakon samog početka snimanja sve prisutne u razgovoru obavijestiti da ste razgovor započeli snimati” pišu iz Microsofta. “Snimanje razgovora kombinira pritom sve ekrane prisutne u razgovoru, baš kao i sve prozore koje su prisutni korisnici podijelili”.

Ova nova značajka snimanja razgovora je zaista veliki i dugo iščekivani novitet koji u Skypeu nisu integrirali još od izlaska prije gotovo 15 godina.

Korisnici Skypea su se do danas morali oslanjati na čitav niz sekundarnih aplikacija ne bi li uspjeli snimiti razgovor. Microsoft je također paralelno s uvođenjem snimanja poziva počeo s eksperimentiranjem s modom Content Creator for Skype kojim će streamerima i vloggerima znatno olakšati integraciju aplikacija kao što je Xsplit, Wirecast i Vmix.

Skypeova najavljena mogućnost snimanja razgovora samo je mali dio cijele nadogradnje, ali neće biti moguća za korisnike mobilne aplikacije.

Microsoft je odlučio čak i redizajnirati desktop klijent s nešto modernijim sučeljem inspiriranim mobilnim uređajima.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Bez sumnje, Zoom je u kratkom vremenu postao lider u video pozivima. Omogućuje besplatne četrdesetominutne pozive s do 100 korisnika i mnogo ljudi koristi...

Internet

Je li cloud savršen?