Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Nemojte instalirati novi Windows 10 update, inače vam prijeti “plavi ekran smrti”

Stranice koje prate svijet tehnologije posljednjih dana su pune negativnih reakcija na posljednje ažuriranje koje je Microsoft objavio za Windows 10 operativni sustav.

Nakon instaliranja posljednje nadogradnje brojni korisnici tog operativnog sustava prijavljivali su različite probleme koje je ona prouzrokovala njihovim računalima, za koje tvrde da su vrlo širokog raspona, od manjih i lako rješivih bugova, do “katastrofalnih” koji računala čine gotovo neupotrebljivima.

Microsoft je objavio opcionalno ažuriranje, pod oznakom KB4541335, u kojem bi trebale biti sadržane sve najnovije “zakrpe”.

Nakon preuzimanja ažuriranja, koje su korisnici preuzeli nadajući se ispravljanju prethodnih problema i bugova, kod nekih je došlo do znatnog usporavanja rada operativnog sustava. Osim toga, korisnici su počeli prijavljivati i da se brojne aplikacije sporo pokreću i rade.

A da sve bude još gore, veliki broj korisnika je prijavljivao “pad” sustava i pojavu tzv. “plavog ekrana smrti” (BSOD – Blue Screen of Death), a u pojedinim slučajevima Windows 10 se jednostavno odbijao pokrenuti pa su im računala zapala u tzv. “bootloop”.

Iako se Microsoft povodom problema sa svojim posljednjim updateom službeno još uvijek nije oglasio, korisnicima se preporučuje da obrate pažnju na KB4541335 i da ga ne instaliraju.

Preostaje nam jedino nadati se da će Microsoft u skorije vrijeme uspjeti ispraviti sve probleme koje korisnici trenutno imaju i objaviti zakrpu koja će im omogućiti da ponovno bez problema mogu koristiti svoje računalo, savjetuje site MSPowerUser.

1 komentar

1 komentar

 1. Josip

  7. travnja 2020. u 01:59

  Ne lupetajte gluposti.
  Ja sam u Windows Insider programu i svaki tjedan dobijem 1-2 nova builda na testiranje.
  Nisam vidio BDOS 2-3 godine na Win 10 Pro.
  Ova slika ima crtice po ekranu i izgleda ili je grafička crkla pa napravila BDOS ili je monitor pokvaren a tko zna sa kakvog hdd-a je instaliran.
  sa SSD-a diže uredno i brzo za max 5-6 sekundi.
  Ne lažite ljude

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tips & Tricks

Microsoft Windows 10, May 2020 update već polako dolazi do krajnjih korisnika najnovijeg MS sustava, ali polako i oprezno, tek do određenog broja računara....

Web & IT

Tvrtka Microsoft izdala je još jedno upozorenje za milijune Windows 10 korisnika, a ovog se puta radi o uznemiravajućem povećanju broja napada na korisnike...

Tips & Tricks

Windows Registry je Microsoft sustav za zapisivanje različitih vrijednosti samog Windows sustava, ali i aplikacija koje se instaliraju na sustav. To je zapravo konfiguracijski...

Akcije

Velika zabrinutost u vezi koronavirusa, svugdje u svijetu, pa i kod nas u Hrvatskoj, dovela je do potrebe za izolacijom i sve većim brojem...

Oglašavanje