Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Ne pošalješ selfie – policija na vrata, izađeš iz karantene – kazna u iznosu 6 prosječnih plaća

Poljska je lansirala aplikaciju koja će pomoći policiji osigurati da ljudi ostanu u izolaciji, koji su došli iz inozemstva, da ne krše zabranu izlaska iz kuće, kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Vlada u Varšavi je pojačala mjere za suzbijanje širenja epidemije Covid-19, koji je do 24. ožujka zarazio u Poljskoj 774 osobe i odnio devet ljudskih života.

Svaki građanin koji se vratio iz inozemstva mora biti u kućnoj karanteni dva tjedna i dužan je odgovarati na pozive policije ili preuzeti aplikaciju, objavilo je poljsko ministarstvo na svojoj web stranici.

Aplikacija “Kwarantanna domowa” (kućna karantena) koristi uslugu mobilne telefonije za lociranje i prepoznavanje lica, a korisnicima šalje nenajavljene zahtjeve za snimanje selfija, na koje oni moraju odgovoriti u roku od 20 minuta ili ih aplikacija prijavljuje policiji.

Ministarstvo je korisnicima dalo dodatna uputstva kako bi osigurali da su njihovi telefoni napunjeni i da provjeravaju svoje SMS-ove.

Poljaci koji krše naredbu o karanteni suočavaju se s novčanim kaznama do 30.000 poljskih zlota (6.540 eura). To je gotovo šest puta više od prosječne bruto plaće u Poljskoj za četvrto tromjesečje 2019. godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Fun & Lifestyle

Cilj im je pružiti kupcima osjećaj sigurnosti...

Fun & Lifestyle

Ova zelena maska je jedan od 12 inovativnih projekata...

Biznis

Prvenstveno planiraju pokloniti pet milijuna maski stanovnicima Singapura...

Apps & Software

Prošle godine Google je predstavio Android aplikaciju, nazvanu Bolo, koja je pomagala djeci u Indiji naučiti čitati. Sad je ta aplikacija proširena i dostupna...

Oglašavanje