Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Nekolicina američkih država planira tužiti Facebook

Foto: Pixabay

Skupina američkih država predvođena New Yorkom istražuje Facebook zbog mogućeg kršenja povjerenja i sigurnosti, a sljedećeg tjedna planiraju podići tužbu protiv ovog giganta društvenih mreža, prenosi Reuters.

Ovo će biti druga velika tužba ove godine pokrenuta protiv tvrtke koja spada u skupinu najvećih i najdominantnijih tvrtki u industriji informacijske tehnologije u Sjedinjenim Državama. Ministarstvo pravosuđa tužilo je Google u listopadu.

Nije poznato što države planiraju uključiti u svoju tužbu, ali jedna od optužbi koja se često spominje je strateška kupovina konkurencije kao što su Instagram i WhatsApp.

Na svjedočenju u Kongresu, izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg tvrdio je da tvrtka ima niz konkurenata među kojima su i drugi giganti, a da je Facebook pomogao WhatsAppu i Instagramu da se pretvore u moćne društvene platforme kakve su danas.

Ministarstvo pravosuđa i FTC su još 2019. godine započeli istrage protiv četiri velike tehnološke tvrtke, među kojima su i Amazon.com Inc i Apple Inc. Ubrzo nakon toga, započele su istrage koje uključuju Google i Facebook.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

Lee Luda nije prvi chatbot koji je od ljudi naučio govor mržnje.

Apps & Software

Facebook stranice prikazivat će samo pratitelje.

Gaming

Studio CD Projekt Red možda čeka bitka na sudu.

Crypto

U početku, Facebook je predstavio Libru kao glavnu kriptovalutu koja se može trošiti na mreži ili izvan nje, slično poput dolara.