Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Njemačka ugasila jednu od najvećih Darknet stranica

Foto: Pixabay

Njemačka savezna policija (Bundeskriminalamt) u suradnji s američkim organima za provođenje zakona zaplijenila je Hydra Market, jednu od najvećih svjetskih tržnica na dark webu. Hydra Market navodno čini oko 80 posto svih transakcija kriptovaluta povezanih s dark webom, s ukupno oko 5,2 milijarde dolara u kriptovalutama od 2015. godine. Također, tržnica je imala otprilike 17 milijuna korisničkih računa i 19.000 prodavača.

Zapljena je uključivala servere i kripto novčanike koji sadrže oko 25 milijuna dolara u Bitcoinu. Američko ministarstvo pravosuđa istodobno je optužilo ruskog državljanina Dmitrija Pavlova za distribuciju narkotika i pranje novca na Hydra Market serverima.

Hydra je uglavnom služila ljudima ruskog govornog područja za kupovanje i krijumčarenje droge te za usluge hakiranja i krađe podataka. Uz to, Hydra Market je sudjelovala u prethodno spomenutom pranju novca, kao i kripto “miješanju” što je otežavalo praćenje upotrebe digitalne valute.

Ministarstvo financija kaznilo je Hydru i Garantex, rusku kripto burzu, dodavanjem njih i preko 100 drugih kripto adresa na listu “posebno određenih državljana”: Njemačka policija je u priopćenju navela da istražuje Hydru uz američku pomoć od kolovoza prošle godine, prenosi Engadget.

Ovo nije prvi put da su vlasti zatvorile veliku tržnicu na dark webu. Ranije su zatvorene dark web tržnice kao što su AlphaBay, Silk Road i DarkMarket. Ipak, vrlo je vjerojatno da će druge dark web platforme zauzeti mjesto Hydra Marketa, ali ovi događaji bi mogli poremetiti rad i operacije digitalnih dark web tržišta bar na neko vrijeme.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tech

Sigurno se pitate kako vam nesebično dijeljenje lozinke za Wi-Fi može naškoditi? Donosimo vam pet razloga zašto to ne biste trebali raditi. Pa krenimo.....

Internet

Američki Vrhovni sud potvrdio je odluku Savezne komisije za komunikacije (FCC) kojom se odobrava plan tvrtke SpaceX za lansiranje Starlink satelita u nisku orbitu...

Promo i akcije

Napravili ste prvi korak i odlučili ste se na putovanje. Veselite se istraživanju novih gradova, jedva čekate upiti makar djelić kulture nove zemlje, upoznati...

Tech

Svima nam omiljeni signal...