Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Novi Facebook hit: Od sad možete izrađivati 3D fotke bez muke

U pauzama između skandala i problema u vezi s privatnošću svojih korisnika, Facebook nas ponekad iznenadi zaista sjajnim opcijama.

U ovom trenutku najveći hit na mreži nisu više kvizovi, nego novi tip 3D fotografija, koje sad mogu praviti baš svi korisnici.

U nekoliko posljednjih ažuriranja svi bi korisnici trebali dobiti opciju za pravljenje 3D fotografija u meniju objave statusa. 3D fotke su omogućene baš svima i više nije potrebno imati dvije ili više kamera na vašem mobitelu, niti bokeh efekt omogućen. Sad sve to u pozadini odrađuje Facebook algoritam umjetne inteligencije, koji isiječe sliku, pridružuje pixele i izdiže fokusirani objekt iz pozadine tako da on ostaje u centru, dok se pozadina oko njega pomiče.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je facebook3d-363x576.jpg

Na ovaj način stječe se dojam da je objekt iznad ostatka pozadine.

Tehnologija iza ove procedure je prilično kompleksna i Facebook je naziva convolutional neural nets, a u tvrtki su sami kreirali ovaj efekt koristeći svoje FBNet i ChamNet alate.

Za najbolje efekte izrade 3D fotografije pronađite scenu u kojoj dominira centralni objekt, iza koje je jednolična ili barem slična pozadina. Još uvijek se vidi da algoritam mora učiti, pa zanemarite povremene prekide u dizajnu 3D fotografija.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je facebook3d1-899x1600.jpg

Da biste koristili 3D fotografije morate Facebooku tj. njegovoj aplikaciji odobriti pristup kameri, a da biste napravili svoju prvu 3D fotografiju kliknite na status, odaberite opciju 3D fotografija, pa iz galerije ubacite sliku i pričekajte samo nekoliko sekundi da Facebook kreira 3D kreaciju.

Uredi sliku

Objavite sliku kao što bi i svaku drugu i to je to – imate svoju 3D fotku! Ovo možete raditi i sa slikama portreta i sa svim drugim slikama. Isprobavajte, budite kreativni i napravite prava mala remek-dijela u 3D okruženju!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Potpredsjednik Facebooka podijelio je statističke podatke s novinarima u četvrtak.

Apps & Software

Istraživanja su pokazala da čak 60 posto od 10.000 mladih ljudi, starosne dobi od 12 do 20 godina, tvrdi da ne može izdržati 24...

Web & IT

Vraća li Facebook nakon dugo godina mogućnost kronološkog prikaza sadržaja na NewsFeed-u? Što vraćanje takvog poretka objava znači za prirodni doseg Facebook stranica i...

Apps & Software

Tvrtka Facebook želi omogućiti ljudima kupovinu kroz WhatsApp aplikaciju. Iz tvrtke najavljuju da planiraju u ažuriranju proširiti mogućnost kupovine u aplikacijama za razmjenu poruka...