Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Novi Google algoritam – Iskustvo korištenja stranice

2021. godina donosi novosti u Google algoritam za rangiranje stranica

novi-google-algoritam

Još uvijek ne morate brinuti oko iskustva koje pruža vaša web stranica posjetiteljima, no 2021. godine to će biti nužno. Google je najavio da će budući update pratiti iskustvo koje vaša web stranica pruža posjetiteljima, te prema tome odlučiti o rangiranju rezultata pretraživanja.

Iskustvo korištenja web stranice

Prema Google-u, iskustvo web stranice je ključno za posjetitelja, stoga će se sljedeći update usmjeriti upravo prema njemu.

„Iskustvo stranice mjeri se prema načinu na koji korisnici doživljavaju web stranicu i vrše interakciju s njom. Optimizacija ovih faktora olakšat će korištenje stranice i poboljšati iskustvo korisnika na raznim uređajima. Vjerujemo da će ova promjena doprinijeti poslovnom uspjehu na internetu, jer će se korisnici više angažirati i moći jednostavnije pregledavati stranicu“

Drugim riječima, Google algoritam će se usmjeriti na to koliko je vaša web stranica funkcionalna i jednostavna za korištenje. U slučaju bilo kakvih problema s funkcionalnosti web stranice, ona će biti niže rangirana od potpuno funkcionalnih stranica koje su jednostavne za korištenje.

Zbog čega je ovaj update važan?

Google sa svakim updateom nastoji poboljšati svoju tražilicu i umanjiti mogućnost manipuliranja rezultatima. Ovaj update će biti jedan od ključnih updatea, te ako se pripremite na njega možete postići bolje rezultate na tražilici. S druge strane, ako vaša stranica nije funkcionalna i orijentirana prema korisnicima, dolaskom updatea mogli biste osjetiti pad posjete.

Priprema za update

Neke su stvari ključne za pripremu na page experience update, koji bi trebao biti 2021. godine.

  1. Optimizirajte brzinu web stranice i uklonite sve linkove koji vode na nepostojeće stranice.
  2. Posjetite web stranice konkurencije i potrudite se stvoriti bolje korisničko iskustvo od njih.
  3. Pregledajte dizajn i ispravite sve moguće pogreške u dizajnu ili elemente koji se ne prikazuju pravilno, nalaze preblizu drugima ili sporo učitavaju.

Google promjena algoritma

Veoma je bitno da poslušate savjete Googlea i načine na koje mijenjaju tražilice. Kod svakog značajnog Google updatea, Google najavi promjenu, stvari na koje trebate obratiti pažnju i daje dovoljno vremena za pripremu. Ako se pravilno pripremite i učinite sve korake koje Google traži od vas, nemate straha oko mogućeg gubljenja posjeta, već možete postići puno bolje rezultate na tražilici.

3 komentara

Možda će vas zanimati