Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Novi Windows 10 update riješit će se Flash Playera jednom zauvijek

Novi Microsoftov Windows 10 update trenutno je dostupan putem Update kataloga i trajno uklanja Adobe Flash Player.

Foto: Adobe

Adobe Flash, multimedijski softver koji je pokrenuo toliko animiranih videozapisa prije YouTubea, službeno je postao zastarjela tehnologija. Od 31. prosinca 2020. godine Adobe je prestao podržavati Flash, a Microsoft je preporučio svojim Windows 10 korisnicima da je vrijeme da se riješe Flash-a, ako to već nisu učinili.

Novi Microsoftov Windows 10 update trenutno je dostupan putem Update kataloga i trajno uklanja Adobe Flash Player. Treba naglasiti da update uklanja samo Flash Player koji je došao instaliran s Windowsom, ali ne i Flash dodan iz nekog drugog izvora, piše Gizmodo.

Po završenom updateu, Adobe Flash će biti uklonjen iz Upravljače ploče, a Windows 10 korisnici neće više moći update vratiti na raniju verziju. Osim putem ažuriranja, korisnici mogu izbrisati Flash i putem web stranice tvrtke Adobe.

Ako vam ipak zatreba Flash, trebate ponovno pokrenuti računalo i postaviti ga na raniji restore point, a ako ga nemate, svakako ga napravite prije nego što ga pokušate reinstalirati.

Također, do kraja mjeseca, Microsoft će ukloniti Adobe Flash Player iz svog novog Edge preglednika. “Počevši od siječnja 2021. godine, Adobe Flash Player bit će onemogućen prema zadanim postavkama, a sve starije verzije od KB4561600 koja je objavljena u lipnju 2020. godine, bit će blokirane.”, najavili su iz tvrtke Microsoft.

Novo ažuriranje potpuno briše Flash iz operativnog sustava, ali samo za korisnike Windows 10 verzije 1903 i novijih, kao i za nekoliko Windows Server verzija. Patch će se pojaviti kroz nekoliko mjeseci preko Windows Updatea i bit će dostupan u početku 2021. godine putem Windows Server Update usluge. U početku, ažuriranja će biti opcionalna, a nakon nekoliko mjeseci će postati preporučena.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Akcije

Nitko ne želi sastaviti novo računalo, kroz mjeseca ili više, jer nam stalno stižu nove komponente, a cijene već dostupnih značajno opadaju. Najnoviji procesor...

Apps & Software

Firefox 84 bit će posljednja verzija popularnog preglednika koja podržava Flash. Nova verzija 85 koja bi trebala izaći 26. siječnja, neće sadržavati podršku za...

Gaming

Posljednje ažuriranje nudi novu povijesnu kolekciju američkih mornarica, zajedno s borbenim misijama, dnevnim pošiljkama i uzbudljivim novim ratnim načinima

Apps & Software

Ako ste i dalje korisnik Adobe Flash Playera, imate još 54 dana dok ga Mozilla potpuno ne ukloni iz Firefoxa. Firefox 83, koji se...