Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Novi Windows 10 update riješit će se Flash Playera jednom zauvijek

Novi Microsoftov Windows 10 update trenutno je dostupan putem Update kataloga i trajno uklanja Adobe Flash Player.

Foto: Adobe

Adobe Flash, multimedijski softver koji je pokrenuo toliko animiranih videozapisa prije YouTubea, službeno je postao zastarjela tehnologija. Od 31. prosinca 2020. godine Adobe je prestao podržavati Flash, a Microsoft je preporučio svojim Windows 10 korisnicima da je vrijeme da se riješe Flash-a, ako to već nisu učinili.

Novi Microsoftov Windows 10 update trenutno je dostupan putem Update kataloga i trajno uklanja Adobe Flash Player. Treba naglasiti da update uklanja samo Flash Player koji je došao instaliran s Windowsom, ali ne i Flash dodan iz nekog drugog izvora, piše Gizmodo.

Po završenom updateu, Adobe Flash će biti uklonjen iz Upravljače ploče, a Windows 10 korisnici neće više moći update vratiti na raniju verziju. Osim putem ažuriranja, korisnici mogu izbrisati Flash i putem web stranice tvrtke Adobe.

Ako vam ipak zatreba Flash, trebate ponovno pokrenuti računalo i postaviti ga na raniji restore point, a ako ga nemate, svakako ga napravite prije nego što ga pokušate reinstalirati.

Također, do kraja mjeseca, Microsoft će ukloniti Adobe Flash Player iz svog novog Edge preglednika. “Počevši od siječnja 2021. godine, Adobe Flash Player bit će onemogućen prema zadanim postavkama, a sve starije verzije od KB4561600 koja je objavljena u lipnju 2020. godine, bit će blokirane.”, najavili su iz tvrtke Microsoft.

Novo ažuriranje potpuno briše Flash iz operativnog sustava, ali samo za korisnike Windows 10 verzije 1903 i novijih, kao i za nekoliko Windows Server verzija. Patch će se pojaviti kroz nekoliko mjeseci preko Windows Updatea i bit će dostupan u početku 2021. godine putem Windows Server Update usluge. U početku, ažuriranja će biti opcionalna, a nakon nekoliko mjeseci će postati preporučena.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Internet

Adobe Creative Suite slovi kao najbolji alat za profesionalni grafički dizajn, ali konkurencija ne spava. Korisnici sve više prelaze sa skupih Adobe pretplata i...

Aplikacije i softver

Koliko god te privlačilo dugme ‘Upgrade to the latest version', postoje situacije kada je bolje ostati na starijoj verziji operativnog sustava. Upravo je takav...

Aplikacije i softver

Prošlog mjeseca svjedočili smo službenom predstavljanju i objavi novog Windows 11 operativnog sustava. To je obradovalo sve nestrpljive Windows korisnike i obožavatelje, a nedugo...

Biznis i posao

Sve više tehnoloških tvrtki pokušava svoje zahtjeve uskladiti s vladinim direktivama. Na popisu takvih tvrtki sada se našla i tvrtka Adobe, koja zahtijeva da...