Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis i posao

Otkrijte 5 genijalnih načina kako možete zaraditi uz ChatGPT u 2024!

Otkrijte 5 genijalnih načina kako možete zaraditi uz ChatGPT u 2024!
Shutterstock

Od 2022., ChatGPT i slični alati zavladali su tržištem rada, povećavajući poslovnu profitabilnost i zadovoljstvo. Postali su ključne vještine za napredovanje, s 21 puta većom potražnjom od strane poslodavaca. Osim toga, efikasno korištenje ChatGPT-a nudi i druge karijerne prednosti, kao što su promaknuća i veći prihodi.

Svjetski ekonomski forum u izvještaju Global Risks 2023 ističe krizu troškova života kao glavni rizik. U 2024., s obzirom na planove otpuštanja u velikim tvrtkama poput Googlea, X-a, Amazona i Citigroupa, važno je pronaći načine za povećanje ili dopunjavanje prihoda u ovom turbulentnom tržištu rada.

Kako zaraditi pomoću ChatGPT-a?

ChatGPT, kao generativna AI platforma, omogućuje obavljanje raznih zadataka zahvaljujući svojoj sposobnosti voditi gotovo ljudski konverzacijski jezik. Ne morate biti stručnjak za tehnologiju ili programiranje; važno je samo znati postaviti prava pitanja i dati jasne upute. Evo pet načina za korištenje ChatGPT-a u svrhu unapređenja karijere i povećanja prihoda.

Koristite ChatGPT za dobivanje promocije ili povišice

ChatGPT možete iskoristiti za izradu uvjerljivog argumenta kada tražite promociju ili povišicu. Ako mislite da zaslužujete napredovanje, ali niste sigurni kako strukturirati svoje misli ili prezentirati svoja dostignuća, ChatGPT može pomoći u formuliranju vaših ideja i postignuća za nadolazeći pregled izvedbe.

Osim toga, možete ga koristiti za druge aspekte procesa, kao što su izrada nacrta za prezentaciju, predlaganje relevantnih vještina, priprema potencijalnih pitanja za intervju za vašu trenutnu ulogu i poboljšanje životopisa za pozicije u vodstvu ili upravljanju.

Također, ChatGPT može biti koristan u izradi personalizirane i efektivne poslovne korespondencije te razvijanju kompleksnih rješenja koja će vas pozicionirati kao visoko učinkovitog zaposlenika u vašoj ulozi i industriji, što je važno za ambiciozne lidere.

Upotrijebite ChatGPT za generiranje inovativnih poslovnih ideja

ChatGPT može biti izvrstan alat za poticanje inovativnog razmišljanja, osobito ako ste izgubljeni ili financijski opterećeni, primjerice nakon gubitka posla. Možete zatražiti od ChatGPT-a da vam predloži razne inovativne poslovne ideje koje odgovaraju vašim vještinama, znanju i situaciji.

Također, možete tražiti od ChatGPT-a da vam sastavi plan projekta za sve korake koje trebate poduzeti za pokretanje vašeg sporednog posla ili sljedećeg velikog poduzetničkog pothvata, uključujući i popis potrebnih resursa.

Pasivna zarada putem GPT trgovine ChatGPT-a

Nedavno pokrenuta GPT trgovina pruža programerima mogućnost stvaranja pasivnog prihoda prodajom prilagođenih GPT modela. Da biste to postigli, pratite smjernice OpenAI-ja, razvijte prilagođeni GPT model koji zadovoljava specifične potrebe tržišta, i osigurajte da su njegove postavke postavljene na “javno” kako bi bio dostupan široj publici.

Razvijte proizvod ili uslugu neovisno o GPT trgovini

Posljednjih godina, uz pomoć ChatGPT-a i tzv. “AI booma”, pojavio se niz novih start-upova. Poduzetnici su otkrili jedinstvene načine kako iskoristiti prilike koje pruža ChatGPT i njegova osnovna tehnologija, čak i prije pokretanja GPT trgovine. Budite kreativni i razmišljajte izvan okvira o tome kako možete iskoristiti AI za ispunjavanje potreba na tržištu. Razmislite o razvoju proširenja za preglednik ili drugih inovativnih proizvoda temeljenih na ChatGPT-u. Razvoj proizvoda zasnovanog na AI tehnologiji može pružiti mogućnost za stvaranje dugoročnog naslijeđa i stabilnog prihoda.

Kreiranje sadržaja

ChatGPT može znatno pomoći u ubrzanju procesa i poticanju kreativnosti u razvoju sadržaja za blogove, samopromociju, marketinški materijal i izgradnju osobnog brenda, pa čak i za web stranice. Korištenje AI u kreiranju sadržaja može privući potencijalne klijente i povećati prihode.

Važno je, međutim, ne oslanjati se isključivo na ChatGPT za generiranje svog sadržaja. Prevelika ovisnost može rezultirati generičkim sadržajem koji može umanjiti autentičnost i vjerodostojnost vašeg brenda. Koristite AI kao alat za generiranje ideja, prijedloge nacrta sadržaja i pomoć u procesu pisanja, ali uvijek osigurajte da je sadržaj ljudski vođen i prilagođen vašim specifičnim potrebama i stilu.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

U potrazi za idealnim poslom, vaš životopis nije jedini ključ uspjeha. Motivacijsko pismo igra jednako važnu ulogu u vašem predstavljanju potencijalnom poslodavcu. Ovo pismo...

Biznis i posao

Zamislite natjecanje u sječi drveća koristeći ručne pile. Jedna osoba neprestano radi s minimalnim odmorom, dok druga uzima desetominutne pauze svakih devedeset minuta. Ako...

Umjetna inteligencija

Sposobni ste za velika ostvarenja, no nešto vam se neprestano ispriječi na tom putu. Problem je u tome što ne upravljate svojim vremenom na...

Tech

Američka novinska organizacija New York Times tuži OpenAI, vlasnika ChatGPT-a, zbog tvrdnji da su povrijeđena autorska prava kako bi se trenirao sustav. U tužbi,...

Filmovi

Najbolji dugometražni filmovi ne samo da pružaju nezaboravne filmske doživljaje, već često mijenjaju način na koji gledamo svijet oko nas. Od klasičnih remek-djela do...

Biznis i posao

Je li umjetna inteligencija (AI) prijetnja mnogobrojnim webmajstorima koji danas žive od digitalnih biznisa? Donosi li AI više prednosti ili nedostataka svima koji žive...

Internet

ChatGPT, vrlo popularan alat za generativnu umjetnu inteligenciju (AI) iz OpenAI-ja, trenutačno je u “zbrci” kada se koristi za pisanje članaka na Wikipediji, kaže...

Biznis i posao

Intervju za posao predstavlja ključan trenutak u procesu zapošljavanja, a njegov uspjeh ovisi o pripremi i sposobnosti kandidata da na uvjerljiv način predstavi svoje...