Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Ovaj cirkus ima holograme umjesto pravih životinja

Nulta stopa okrutnosti prema životinjama

Cirkus je mnogima od nas dirljiva uspomena iz djetinjstva. Magično je to mjesto puno klaunova, letećih akrobata te raznih životinja iz cijelog svijeta. Nažalost, cirkus ima i svoju marčnu stranu. Ono je i mjesto okrutnosti prema, jer su lavovi, slonovi te druge životinje često izložene teškim uvjetima i kaznama zbog zabave publike.

Tome možda uskoro dođe kraj.

Sada jedan njemački cirkus zauzima drugačiji pristup koji je istovremeno high-tech i pun humanosti. Naime, cirkus Roncalli koristi holograme u cirkuskim točkama umjesto živih životinja.

Ovaj cirkus misli ozbiljno s poduzimanjem radikalnih promjena uz pomoć tehnologije.

Foto: YouTube

Publici je tako dostupan realističan prikaz životinje i njezinog performansa, bez grižnje savjesti da je neka od njih možda povrijeđena u tijeku dresure. Životinje su kompjuterske animacije u prirodnoj veličini. Divlji konji, slonovi ili pak majmuni i ribe, svi oni plivaju, izvrću se i izvode razne akrobacije na sceni.

Tradicija ovog njemačkog cirkusa traje desetljećima, ali su tek odnedavno životinjski kavezi postali prazni. Njih su zamijenili laserima, objektivima te projektorima strateški postavljenima da zabava bude podjednako uzbudljiva za gledatelje iz svih uglova.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati