Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Ovako štetite svom laptopu, bez da ste toga svjesni

Foto: Pixabay

Pažljivo korištenje i održavanje laptopa u pravilu rezultira njegovim višegodišnjim služenjem svrsi. Kako bi se to i dogodilo, evo što trebate izbjegavati:

Pregrijavanje

Visoke temperature su neprijatelj svakog prijenosnog računala. Treba izbjegavati korištenje na dekama i drugim mekim površinama koje bi mogle blokirati odvode za zrak i otežati hlađenje. Ako se već mora koristiti u krevetu, treba provjeriti jesu li odvodi za zrak slobodni.

Pažljivo postupanje

Uputno je izbjegavati, primjerice, podizati ili držati laptop za zaslon, na silu ga otvarati, koristiti ga kao podlogu za piće ili bacati na krevet (zbog mogućnosti da se promaši, dakako).

Punjenje

Baterije nisu vječne, a idealno bi bilo ne prazniti iste do nule i puniti do sto posto. Najbolje je držati bateriju iznad 40 posto i stalno ju nadopunjavati do 80 posto.

Kabel

Iako su čvrsti i izdržljivi, kabeli također mogu pretrpjeti oštećenja uslijed stalnog transporta, padova, čupanja iz zidne utičnice ili priklještenja vratima. Oštećen kabel može izazvati probleme sa strujom, neodgovarajuće napajanje, čak i požar.

Čišćenje

Nije najbolja ideja brisati prijenosno računalo stalno mokrom krpom, niti pritom koristiti sredstva za čišćenje. Izgledi za štetu su tada prilično veliki. Idealno bi bilo čistite laptop suhom krpom, bez tekućina.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tech

 LG Electronics (LG) najavio je da je u tijeku dodjela prve nagrade LIFE’S GOOD, s prijavama otvorenima od 6. rujna do 10. listopada. Nagrada...

Tech

Za ovaj moderni sindrom sigurno niste još čuli

Tech

Svake godine ponovno se suočavamo s nezapamćenim vrućinama. Ili ih stvarno ne uspijevamo zapamtiti, ili su vrućine svake godine sve veće, tolike da ih...

Promo i akcije

Iskoristite priliku i kupite najnoviji model laserskog stroja za graviranje LONGER RAY5 10W. U nastavku ćemo predstaviti lasersku graverku, i dati neke zanimljive i...